Och hur går det med kvälls- och nattamningen då?

Man vet att jag har ett projekt på gång när bloggen står tom i flera dagar. Och så är även fallet nu! Jag har såklart påbörjat målandet av sovrummet! Och det blir verkligen så mycket bättre än jag ens hade föreställt mig. Men, med två små, jobb och en man med endast en arm till förfogande tar allt såklart lite längre än vanligt. Men men, ingen brådska. Ett varv har jag kvar och sen börjar det vara på raden.

Lagom tills jag nu håller på att ställa i ordning sovrummet så har Gry börjat sova halva nätter i sitt eget rum! Ok, vill ju inte jinxa något nu, men två nätter har hon varit nöjd i eget rum och jag hoppas förstås att det fortsätter. Jag skrev ju om att vi tänkte försöka sluta nattamma då Robert började på ambulansen, men vi hade ju inte tagit hans tävling i beaktande, så att han skulle börja sova knyckiga, havdana nätter innan en stor tävling var ju inget alternativ. Så vi sköt upp det tills efter tävlingen.. Tänkte vi. Det gick ju inte heller enligt planen eftersom han nu har sin arm i ett paket. Att vagga och trösta med en gipsarm på magen är ju inte att rekommendera. Så jag har helt enkelt tänkt att jag sköter det på egen hand. 

Jag har börjat med att göra så att jag nog ammar henne på kvällen, men att jag tar bort bröstet innan hon somnar. Så hon somnar inte med det i munnen. Sen har jag försökt flytta henne i eget rum, och när hon sen ska äta första gången (efter typ endast en timme) så har jag tagit henne i min säng och gått och sova själv på samma gång (= tidiga kvällar för mig). Sen har det nu blivit så då att jag inte tar henne i min säng alls, utan jag ammar henne första och andra gången i hennes egen säng. Och sen tredje gången tar jag henne med mig..

Igår hände det dock ett stort framsteg!

Jag var ijobb och fammo och faffa var här och skötte (eftersom Robert var och hämtade min syster och hennes man från flygplatsen.) När jag kommer hem från jobbet så ligger Gry och sover i sitt eget rum! Då hade hon och fammo legat och läst i vardagsrummet, och när Gry börjat se lite trött ut så frågade fammo om de ska gå i sängen och läsa istället? Så tog vår lilla dam kudden under armen och fammos finger i sin hand och gick till sin egen säng!! *Imponerad moder här hej* Sen hade de läst boken 10 minuter och sen föll ögonlocken på den lilla damen fast.

Så, ljuset i tunneln känns nära nu! Och känns bra ändå att vi gör detta på ett sätt som inte innefattar gråt. Det jag alltså försöker uppnå, för de som inte hängt med, är att få henne att kunna somna lika lätt utan amning som med amning. Och att få bort nattamningen. Att helt sluta amma har jag inte brått med.

 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om