Nu vet vi varför hon har sina utslag

Imorse styrde vi kosan till Kaitsor jag och mitt älskade lillbarn.. Gry fick ingen bioresonans (jag trodde ju bara att det var det hon skulle få men var ju inte säker). Utan Maria ställde mig massa frågor och vi satt och pratade länge och väl.. Efter X antal frågor så kunde jag själv komma fram till varför Gry har sina utslag, jag sa dock inget högt utan svarade vidare på frågorna. Till slut såg vi på varandra och hon visste nog att jag också hade räknat ut det..

Grys utslag beror högst antagligen på att hon haft antibiotika i sig i stort sätt hela livet. Efter förlossningen fick jag en infektion och var tvungen att äta en lång antibiotikakur, vilket såklart betyder att Gry också fick det i sig genom bröstmjölken. När hon var några månader fick hon sin första öroninflammation, dock gavs ingen ab då.. Några veckor senare åkte jag in med henne igen, öroninflammationen var kvar och nu gavs ab. Då var hon bara några månader. Hon åt kuren och det var bra med det. Utslagen blev värre men försvann sen till sommaren. I januari åt Gry två antibiotika kurer för öroninflammation och det är ju också nu som hennes utslag har blivit värre och börjat klia och störa henne. Maria sa att hon sett liknade fall med samma utslag som orsakats av ab.

Visst visst, jag vet att det finns skeptiker bland er, tro mig, jag var själv skeptisk! MEN, jag vägrar godkänna atopisk hy som orsaken till hennes utslag, jag tror att kroppen reagerar med utslag när det är något som inte står rätt till. (Visst torr hy det fattar jag att man kan ha i detta kalla land, men det är inte det Gry har.) Jag känner att det är i mitt intresse att göra allt jag kan för att gräva djupare och försöka få reda på varför utslagen kommer – bara sätten jag försöker ta reda på det inte på något sätt skadar henne. Och det gjorde inte vårt besök hos Maria idag, skulle säga att det endast var positivt för Gry eftersom hon fick sitta och leka med leksaker och kolla runt på massa fina tavlor och burkar.

Nu har Gry fått homeopatiska gryn som ska rensa ut antibiotikaresterna ur kroppen och probiotika som ska bygga upp tarmfloran och immunförsvaret igen och Siriderma mineralsalt som hon ska bada i.

Och igen, jepp jag är också skeptisk till homeopati – men, detta kan ju inte på något sätt skada henne, så vi kommer att ha ett öppet sinne och testa. Det värsta som kan hända är ju att det inte ger någon effekt och utslagen bara fortsätter (och jag betalat för något som inte funkar, hehe). Då är det ju så och då får man fundera ut något annat.

Nu är planen att börja ge det homeopatiska grynen i en kur, ge probiotika två gånger om dagen och bada henne i mineralsaltet och helt sluta smörja henne med bassalvor.. Det ska bli spännande att se om det sker någon förbättring!

Nu vill jag också säga åt er att jag behöver inte pekpinnar om att det är humbug och sånt, det kan jag nog säga själv sen om några veckor då vi märker om det ger effekt eller inte. Jag är iaf glad att vi nu vet/har våra aningar om varför hennes utslag kommer, för nu känns hoppet stort om att hon kommer få slippa dom.

Ps. Som jag sa åt Maria idag, så är jag inte en sån som ”väljer sida” alternativ/icke alternativ. Varför skulle man måst göra det? Vi gör det som vi tror är det bästa för våra barn oberoende då om det uppfattas som alternativt eller som .. vanlig sjukvård. Trots att hon nu visat sig reagera på antibiotika så betyder det inte att vi i fortsättningen kommer tvärvägra antibiotika om det är så att hon får någon infektion som kräver en antibiotikakur.

37 reaktioner till “Nu vet vi varför hon har sina utslag”

 1. bra skrivet om att man inte måste välja sida. tycker det är så mycket så nu för tiden att endera så är man alternativ och vaccinerar inte eller så är man inte det och vaccinerar. vi vaccinerar men nog använder vi av oss alternativt läkemedel för det. vi plockar guldet ur de ”Båda sidorna”

 2. Kan ligga något i detta, för 2 år sedan åt jag min första ab-kur i vuxen ålder. Dagen efter kurens slut, nässelutslag över hela kroppen…

 3. Hoppas lillo slipper utslagen snart! Effektivaste probiotikan finns i tibetansk kefir, som man ”odlar” själv med kefirgryn o ohomogeniserad mjölk.

 4. Ska bli intressant att höra om era erfarenheter! O hoppas utslagen försvinner. Håller tummarna!

 5. Nackdelen att testa flera saker på samma gång är att man inte vet vad som fungerar och inte fungerar. Bara en tanke från en som har testat mycket 🙂

  1. Det är sant! Men det som egentligen är det som borde funka bäst och ta bort utslagen är ju de homeopatiska grynen, de andra är ju mer för att stärka.. Så tror nog det aska gå såhär 🙂

 6. Låter helt vettigt ändå tycker jag. Antibiotika är ju farligt (men nödvändigt i många fall) och vi använder alldeles för mycket av det i sjukvården. Hoppas att Gry slipper den jobbiga huden. 🙂

 7. Som tips vid öroninflammation är att lägg lite vitlök inlindad i bomull i öronen nattetid. Min dotter åt antibiotika redan vid 6 månader å hon blev väldigt dålig i magen efteråt. Bestämde där och då att hitta annan lösning.. Efter det har vi i förebyggande syfte vid första tecken på förkylning kört vitlök o öronen å ännu efter 2 år har det funkat bra! Hoppas Gry slipper sina utslag snabbt!

 8. Bra ni fick hjälp!!
  Homeopati är nog helt fantastiskt många ggr.
  Alla ggr har det inte funkat här i huset men oftare än via sjukvården iaf. 😉

 9. Nästa gång de ska va antibiotika nämn utslagen hon haft om ni kan få en annan sort hon inte reagerar lika på. Är själv allergisk mot pencilin och även vissa antibiotika varianter.

   1. Kan inte låta bli att kommentera. Vid vanliga öroninflammationer och andra enklare infektioner används smalspektriga antibiotikor, d.v.s. tar endast på ett fåtal bakterier inklusive sjukdomsalstraren som i dessa fall nästan alltid är de samma. Om man av någon anledning inte klarar av den antibiotikan och man behöver byta är det alltid till en mer bredspektrig antibiotika, d.v.s. en i folkmun ”starkare” antibiotika. Detta för att man enligt alla rekommendationer börjar med de ”snällaste” för att minska på biverkningar och antibiotikaresistens. Om barnets utslag inte hänger direkt ihop med antibiotikan, d.v.s. att hon har utslagen just kring kuren finns det absolut ingen anledning till att undvika samma sorts antibiotika som hon redan prövat. Överlag är lindrigare utslag i sig som direkt reaktion på antibiotikan heller inget hinder för den antibiotikan. Att folk kopplar ihop olika lindrigare åkommor med antibiotika-allergi (som är en helt annan sak) gör bara att läkare för säkerhetsskull ofta undviker den antibiotikan helt i onödan. Ofta minns patienten inte ens vilka symptom hen haft, utan bara att hen hade något i barndomen och därför är ”allergisk”. Det leder till att andra- eller tredjehands antibiotikor behöver användas vilket inte är bra för någon. Inte för patienten, och absolut inte för antibiotikaresistensen eftersom att dessa antibiotikor helst ska sparas till sådana svåra infektioner där de är den enda hjälpen som finns. Min poäng är nu endast att om man haft diffusa hudutslag större delen av livet så är byte av antibiotikasort till mer bredspektriga mycket sannolikt endast till skada. / en inom branschen

  1. Det lönar det sig absolut att nämna utslagen och be att få en annan sorts antibiotika, alla sorter passar inte för alla. Min kompis blev jättedålig av en sorts antibiotika som hon inte tålde.

 10. Du behöver inte försvara dig, jättebra att ni testar honeopati och hoppas det funkar 🙂 jag hade själv öroninflammation i somras och det var fruktansvärt, men det går ju faktiskt över av sig själv… man måste inte ta antibiotika. Jag gjorde inte det. Har själv blivit hjälpt av Maria, är atopiker (numera utan eksem) och pga läkemedelsmissbruk för många år sedan (kortison, ab, bassalvor) var mina eksem fruktansvärda, jag fick dessutom vårtor och nagelsvamp… det blödde då jag gick på toaletten för nummer 2. Allt detta har Maria fixat nu 🙂 och jag väljer den alternativa sidan förutom när det gäller akut – typ benbrott eller en nödvändig operation.

  1. Jo ibland måste man försvars sig när man bloggar och har ett kommentarsfält som tillåter anonyma kommentarer 😉 Folk är så snabba med att döma ut något och slänga iväg elakheter.. Så himla skönt att du sluppit dina besvär!! <3

 11. Är allt dedär nåt man kan köpa nånstans här i jeppis? homeopatiska gryn, probiotika, Siriderma mineralsalt…

  1. Det måste testas ut vilken sort som passar för en enskild individ, så det är inget man kan gå in till en affär och köpa. (Homeopatiska medlen alltså) Probiotika finns däremot nog lite här och var tror jag.. Mneralsaltet tror jag bara Maria säljer, hon importerar det från Tyskland om jag förstod henne rätt.. Du kan ju ta kontakt med henne och fråga mera! Googla Marias hälsonycklar så kommer e-post och Telenr upp! 🙂

 12. Vad bra att ni troligtvis hittade orsaken, hoppas Gry blir bra nu 🙂 Om inte Maria ”varnade” er vill jag säga att var beredda på en förstförsämring och att det kan bli lite sämre nu när ni börjar på och kroppen börjar rensa ut ab innan det sedan blir bättre, det drabbades jag av och höll på att få panik då jag betalat för att bli bättre men blev sämre! Men det gick snabbt om och efter det har det bara gått mot det bättre hållet 🙂

 13. När min son var liten och hade öronproblem fick han så många kurer att det slog ut tarmfloran helt. Det tog ett halvår att få magen i skick igen. Så jag tror fullt och fast på att antibiotika kan ge all världens problem från allt med mage till hud och ju yngre vi är när det ges, desto svårare har kroppen att hantera det. Min väninna har två barn. Den yngre har fått antibiotika i riktigt späd ålder och han är mycket mer infektionskänslig än sin syster. Har drar liksom på sig alla bobbor. Kanske en slump- kanske inte?

  Önskar jag hade varit mer insatt i alternativ men det är 25 år sedan min kille var liten och de här sakerna har gått framåt med stormsteg sedan dess. Definitivt hade jag också provat alternativ om jag vetat. Då var det mest mjölksyrebakterier man gav mot magproblemen och det funkade, men tog väldigt länge.

  1. Jepp, troligtvis pga antibiotikan som Grys immunförsvar är så himla dåligt.. Jag har ju varit fundersam hur det kommer sig att Lo alltid hålls frisk men att Gry alltid får precis allt som kommer i hennes väg..

 14. Ifall hon får öroninflammation flera gånger rekommenderar jag zonterapi hos Viveca Nylund på Vivorex i Nykarleby. Var väldigt skeptiskt själv till först men efter att ha besökt henne med två av mina barn kan jag så rekommendera henne till andra. Dottern har inte haft en ändå gång efter att vi varit och före det hade hon jämnt. Sonen hade fått rör i öronen som liten och det var bra en tid men kom sedan tillbaka. Men sen vi besökte Viveca har han bara haft det några gånger på flera år

 15. När de kommer till ens barn så ere ju klart man vill test allt som kan tänkas hjälpa. O så länge e int kan skada på nå vis så tycker iaf jag e helt ok. O som du säger, worst case så ha du betala för ingenting 😉

  Från en sak ti en annan.. Alltså varifrån en din tröja? Såå sjukt fin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *