Nu slinker dom ner lättare

dada

Det tog ett tag innan jag ens vågade pröva att smaka dadlarna jag köpte för en tid sen. Tillslut vågade jag mig på det, och alltså nää. Den där konsistensen och smaken, inget för mig. Jag gillar inte heller russin eller torkade frukter så det var nog ingen överraskning att jag inte skulle gilla dadlar. Men så tipsade Betti mig om dadelbollar, ”dom slinker ner lätt dom!”

dada2

Och javisst, dom är hur goda som helst, och dessutom; Inget socker eller annat ohälsosamt. Här kommer receptet!

 • 20 st färska dadlar
 • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
 • 2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
 • 4-5 msk kakao
 • 1 koppar espressokaffe
 • 1 nypa flingsalt

  Rulla i kokosflingor. In i frysen!

  Minns ni varför dadlar är så bra under graviditeten? Här har jag skrivit om det.

7 reaktioner till “Nu slinker dom ner lättare”

 1. Jaaa jag älskar dadelbollar! 😀 Gör dom jätteofta. Å jag åt faktiskt flera dadelbollar två dagar innan vi for in till bb hehe..

   1. Ja alltså Jennis laga dom för nå år sen så kanske sen de, visst nog int att de va bra att äta inför förlossningen, de fick jag ju lär mig av dig nu :O Jag åt di bara för att de va gott o nyttigare än vanliga kokosbollar :’))

 2. Vart försvann halva kommentaren? Nåja, men jag tror verkligen att dadlarna hade god inverkan på mig. Om int annat så är det bra näring i dem! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *