När tålamodet åkt på semester

Alltså usch för gårdagen och idag! Båda barnen är snoriga och gnälliga, och jag är detsamma. Dock finns det ju inget som heter sjukledigt för hemmaföräldrar så här gnatar vi på ändå. Jag är skrämmande ljudkänslig för tillfället (?) och dagens barnprogram är ju så sjukt skräliga så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Nää-ä alltså. Lo brukar vila framför tvn på eftermiddagen då Gry sover (vilket hon knappt gör nu när hon bara hostar ihjäl sig då hon försöker sova..) men jag får nervsammanbrott av dagens barnprogram? VAD HAR HÄNT!? De bara skriker och jåmar + massa ljudeffekter! Både på barnkanalen men också på Bomerang. Den kanalen har inte fungerat hos oss på jättelänge men nu har den börjat fungera av nån tragisk orsak och detta har ju Lo snappat upp. Tyvärr. Jag hatar den kanalen!

Okej. Huh. Får ta 10 djupa andetag igen nu. Har blivit mycket av den sorten de senaste dagarna. Och det är ju inte barnens fel, det är ju bara det att vi alla är så tunga i huvudet och den ekvationen går helt enkelt inte så bra ihop. Igår ville jag nog bara gråta ska jag säga er. Jag satt på trappan och ammade Gry efter att jag hade försökt få henne att somna i vagnen men hon vägrat. Så börjar hon sakta sakta stänga ögonen och inom mig var det som om Jesus kom ut ur ljuset och sjöng halleluja.

Men.

Så börjar Lo skrika efter mig där inne. Jag försöker svara med så tyst röst jag bara kan men att hon ändå ska höra. Lyckas ej. Hon börjar skrika högre och högre och jag stiger upp och öppnar dörren och kukkar in och säger ”jag kommer riktigt strax, Gry är påväg att somna nu. Jag vet att det tar länge men om du ork vänt en liten stund till” 

Lo orka uppenbarligen inte det för detta var hennes svar:

Jag:
Såklart vakna Gry direkt och börja
gråt och vrid och vänd sig i famnen.

Jag:

Det är nog det VÄRSTA med att ha två barn. Då det ena ska sova men det andra är allt annat än sugen på att man ska lägga tid på att natta lillsyskonet. Oh my. När man är två vuxna är det ju nemas problemas, uppenbarligen!! Men när man är själv och situationer som den uppstår, att man måste natta babyn i vagnen men stora VÄGRAR komma ut. Då får man försöka natta på gården medan stora är där inne. En stund går det men att… Ja läsa ovan.

Nå nu är det iallafall en lugn stund i huset, och snart kommer Robert hem från jobbet och då pyser jag iväg till mitt jobb. Åh vad jag ska njuta av tystnaden och de icke-gnälliga åldringarna ♥

 

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
1 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Carola EkmanAnnika Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Annika
Annika

Tack för detta inlägg. Känner så igen mig .