När man känner sig uthängd i fel sammanhang

I dagarna tre har det varit fullt upp! Jobb, ensam med barnen och babyshower and what not. Men nu så, nu är det ledigt i två dagar och mannen är på hemmafronten.

Vill ju förstås kommentera det som några av er redan kommenterat/skickat privat om åt mig, ang. Yles artikel och program om kolloidalt silver. 

För några veckor sen skickade de åt mig och frågade om jag ville vara med i programmet och kommentera, men eftersom jag såklart visste att de skulle vinkla det negativt OCH för att jag inte alls har så mycket kött på benen om KS så att jag varken skulle rekommendera det åt någon eller debattera om det så tackade jag nej och sa att jag inte vill prata om det i tv. Jag har varit tydlig med att jag endast har läst på så pass mycket att jag själv tagit beslutet att använda mig av KS vid förkylning och öronvärk (öronvärk är ju det värsta, man gör ju vadsomhelst för att slippa det!) och att alla måste läsa på själva och ta sina egna beslut. Jag är ingen allsmäktig blogg-Gud som bestämmer vad alla mina läsare ska göra. Summa sumarum, jag avböjde medverkan i programmet.

Men vet ni vad? Bara för att jag inte ville vara med i programmet betyder det inte att jag inte jag står för det faktum att jag använder KS ibland! Det är så lite mängder det, sen jag opererade bort mina tonsiller är jag så sällan sjuk. Men, det betyder inte att jag uppskattar att Yle använder sig av mitt namn och skärmdump från min blogg (då jag skrev att jag tagit KS och min förkylning gått om.) Då jag skrev i mejlet att jag inte vill vara med. Då handlar det inte om lagen eller rätt att citera andra människor, utan då handlar det rätt och slätt om respekt. Respekten som Yle uppenbarligen inte hade för mig.

Den första orsaken till att jag inte ville vara med var helt enkelt för att jag inte hade lust att synas i ett program som detta. Den andra orsaken var att jag inte kan mycket alls om KS, absolut inte så mycket att jag känner mig manad att föra någon kamp för det eller debattera om huruvida man ska ta det eller inte. Jag kan så mycket att jag vet att jag själv känner mig säker att använda det vid förkylning och öronvärk. And that’s it.

En tredje orsak till att jag inte vill vara med är det att användare av KS av någon orsak ofta förknippas med vaccinationsmotståndare, vilket jag vill understryka att vi INTE är. Vi följer vaccinationsprogrammet åt barnen och något annat finns inte. Så nu vet ni alla det. Sen kan jag säga att jag inte alls är en ”alternativ” människa av mig, tyvärr, eller vad man nu ska säga. Dock respekterar jag att alla tycker och tänker olika! Har vänner som tror på homeopati, vänner som inte vaccinerar, vänner som inte använder plast, vänner som är vegetarianer, vänner som tar medicin för minsta lilla åkomma.. Det mina relationer till alla dessa människor har gemensamt är är att jag accepterar deras val, fast vi inte alltid tycker lika. Var och en med sitt känner jag.

Att jag ibland tar lite KS mot förkylning och öronvärk, det är ju upp till mig och inget som jag vill dömas för och bli uthängd i tv för! Men, som de försvarade sig från yle med,

”Vår etiska chef är jurist och han bedömde att ni alla valt att skriva om det här offentligt och att ni har många läsare, så att jag därför inte behövde be om tillstånd. Din rubrik gav mig bilden av att du var en anhängare.”

Hmm, trots att jag tidigare mejlat henne detta: ”Jag känner mig dock inte manad att prata om det i tv. Hoppas ni hittar någon annan!” Och trots att man har en stor blogg så tycker jag ärligt talat inte det är OK för en så stor kanal som Yle att ha med ens citat och bild hur som helst. Lite respekt kan man ju ha, speciellt då en avböjt att medverka.

Men vad säger riktigt lagen då? Enligt upphovsrättslagen §3: ”Då exemplar av ett verk framställes eller verket helt eller delvis göres tillgängligt för allmänheten, skall upphovsmannen angivas på det sätt god sed kräver. Ett verk må icke ändras så, att upphovsmannens litterära eller konstnärliga anseende eller egenart kränkes; ej heller må verket göras tillgängligt för allmänheten i sådan form eller i sådant sammanhang, som är på angivet sätt kränkande för upphovsmannen.”

 

/ Carro

22
Lämna en kommentar

avatar
13 Diskussionstrådar
9 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
19 Kommentatorer
Johanna Fagerströmnonna larssonTiinaAnn-Katrine BackmanKristian Olsson Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Sara:)
Sara:)

Nemen fy att använda så. Bara för att man använder ks betyder ju inte att man är emot allt annat. Det ena behöver inte utesluta det andra 🙂

Kristian Olsson
Kristian Olsson

Satans media som alltid tycks tycka att man kan göra hur man vill så länge det gagnar saken.
Gör en anmälan för sakens skull, och be dem fara och flyga.
Skulle personligen hänga ut samma journalist som frågat, och ställa frågan vad det var man inte förstod.

Stå på dig du har många som stödjer din sak.

Marlene H
Marlene H

Jag blev själv fundersam när jag såg din bild i programmet eftersom jag aldrig uppfattat dig som en som tynger hårt på att KS ska användas över allt annat och som tycker att antibiotika, vaccin och andra mediciner är dåligt. Tar själv KS nu som då och blev därför intresserad av programmet men ja, som dig är det så lite mängder så det gör knappast till eller från..Verkligen konstigt att de hade med dig då du tackade nej! Dålig stil. Men antar att de vill ha med kändare namn för att locka tittare.

Jenni

Tråkigt att de inte respekterade att du inte ville vara med… Men jätte bra skrivet, man ska inte dra alla över samma kam gällande detta eller något annat. 🙂

Åkpåsar
Åkpåsar

Ursäkta, lite fel inlägg att fråga på kanske.. Men visst har du en petite cherie åkpåse? Är du bekand med elodie details åkpåsar också? Tänkt först köp en elodie details, men ser att petite cherie ju är betydligt billigare? Undrar om de ändå är ganska lika bra eller så.. 🙂

Emma
Emma

Jag blev mest fundersam över att folk ger det åt sina barn.. De har ju ,som barn, inte möjligheten att välja som vi vuxna har utan valet görs ju av föräldern. Jag skulle dö av skuldkänslor om det senare visade sig att mitt barn får problem med hälsan pga något jag hällt i dem då de var små..

Ida
Ida

Jag skulle må skit om mitt barn fick men senare i livet av ett vaccin som bvc skrämt oss att ge

Ari Palosaari

Mina barn får massor av KS.
Du kan ju informera NASA att dom skall sluta och använda det sen kan du passa på att informera Silja och Vikingline att dom inte skall ha det i fartygens dricksvatten.

De som har akvarier använder KS när fiskarna får parasiter och andra sjukdommar.

Lyssna på radioinspelningen där Anders Tegenell på Folkhälsomyndigheten säger ”Ja … att det fungerar på de flesta virus är ju känt.”

Astrid Lindgrens sjukhus spara 40 000 kronor på att använda bandage med silver på barnen.
Barnen får bättre ärrläkning och kortare vistelse på sjukhuset.
Jag tror inte barnen protesterar.

Vattnet är 5000 gånger giftigare i en lösning på 10 ppm.

Jag blir imponerad när människor vet så lite om något så väger deras tro så hårt att inget kan rubba deras starka tro, man tror ju.

Tiina
Tiina

Jag har använt detta i många år på allt levande i min familj dvs hund katt barn make själv. Har naturligtvis läst på all forskning innan och provade på mig själv länge först. Bästa jag gjort, fungerar på mycket och ofarligt. ( annars skulle inte Nasa använda produkten heller)

Milla

Verkligen dålig stil att ha med dig när du uttryckligen tackat nej till att ställa upp i programmet! Tycker Yle borde veta att ett nej är ett nej och då ska man heller inte ha med bild, namn eller personens blogg i programmet/artikeln. Det är så lätt hänt att de vinklar artikeln fel också, utan att ta reda på rena fakta, som det där då att alla skulle vara vaccinationsmotståndare. Har inte själv sett programmet ännu, men ska se det när det sänds.

Anonym
Anonym

Skitstil av Yle!! Trodd faktiskt bättre om dem!!

Sen fattar ja int varför folk ork bry sig såhär hårt! Var å ejn me sett pa di säg!

Nämen påriktigt,alla tycker vi olika,och alla vill vi det bästa! Whats the problem?
Vaccinera du ditt barn,eller ge du KS åt ditt barn..
Så gör jag som ja vill! (Vaccinerar å ger KS,haha ) utan att ja vill att nån ger pekpinnar! Likasom jag inte heller ger det åt nån!

Julia
Julia

Nu är ju dock vetenskap ingen åsiktsfråga, forskare uttrycker ingen åsikt utan fakta.

sven Erik Nordin

Att forskare inte uttrycker en åsikt, utan bara ”fakta” är en oerhört naiv inställning. Hur skulle då forskare kunna uttrycka diametralt motsatta åsikter (vilket de hela tiden gör)? De är bara människor, precis som vi andra, och ofta vilseledda av ekonomiska intressen eller andra. När det gäller kolloidalt silver, som funnits och använts i mer än 100 år, så finns det gedigen forskning, som visar medlets effektivitet – och att det är helt oskadligt, även i höga doser. Problemet är, att det inte går att ta patent och tjäna pengar på (eftersom man i princip själv kan tillverka det hemma i köket med rätt utrustning). Men de som påstår att kolloidalt silver bör kanske kontakta NASA i USA – som använder just kolloidalt silver för att rena recirkulerade vätskor vid sina bemannade rymdfärder. Man idiotförklarar med andra ord vetenskapsmännen på NASA! Detta är ganska lätt att kontrollera – liksom andra… Läs mer »

Aa
Aa

Astronauterna på den internationella rymdstationen använder varje dag ca två matskedar kolloidalt silver med en styrka på 10 ppm (räknat från en ungefärlig vattenkonsumption). Den ryska sidan har gjort det från början, den amerikanska sidan gick över till silverrening för några år sedan. Till Julia om fakta: På Yles sidor (kommentar) heter det : (Annvi Gardberg) ”Jag frågade toxikologerna Kirsi Vähäkangas och Hanna Karlsson om WHO:s direktiv för dricksvatten. Vähäkangas säger att WHO inte ger rekommendation för intag av silver, utan en gräns för vad de anser är OK i dricksvatten.” Denna gräns är 5 microgram/kg kroppsvikt/dag, vilket betyder att en 70 kilos människa kan dricka 210 liter kolloidalt silver under 80 år, och enligt WHO är detta ok. Kanske Världshälsoorganisationen WHO har andra fakta än Vähäkangas, och då är det ju bara en trosfråga om man tror på WHO eller en enskild expert från Östra Finlands Universitet. Men Yle… Läs mer »

Evert
Evert

Yle blir bara mer och mer skrupelfri. Någon oberoende media är det definitivt inte.

Ann-Katrine Backman

Hej Carola! Jättetråkigt att höra att Du råkade ut för samma sak som mig i Spotlights och Yle:s lögnprogram, där dom hade ”grillfest” i mitten på november. Jag kopierar in mitt ett inlägg här som jag gjorde i gruppen Kolloidalt silver 3.0 & Kolloidinen hopea efteråt. Du får radera min kommentar om Du inte vill ha det här i Din blogg. ”Spotlight TV-programmet tisdag 21.11 kl 19, onsdag kl 10.30, torsdag kl 19 Såhär ligger det till! Jag svarade Anna Viveca Gardberg på alla hennes frågor i hennes mail som hon skickade till mig, men hon valde ändå i TV programmet att säga att jag INTE ville kommentera. HUR kan det komma sig? Jag kopierar in vår mailkontakt här under också. Först får jag ett mail av Anna Viveca Gardberg alias Annvi Gardberg, där hon skriver ”Hinner du tala med mig/får jag intervjua dig?” mailet kom på eftermiddagen den 28… Läs mer »

nonna larsson
nonna larsson

Jag och min familj har tagit ks i många år som beskyddat oss från influensor, förkylningar och vinterkräksjuka. Vad mer vi blivit skyddade mot finns inga svar för. Själv tar jag en liten hut ks varje dag efter tandborstningen på kvällen. Efter min grå starr operation fick jag biverkningar i form av yrsel o illamående av ögondropparna, dessa skulle jag ta i tre veckor. Efter fem dagar slutade jag med dropparna och sprayade ks. Det har jag gjort, varje dag, sen dess, i tre års tid. På våra Indienresor har familjen valt att inte vaccines, vi väljer ks. Senaste indienresan var vi sex personer. Alla höll sig friska de tre veckorna. Till skillnad från vaccinerade människor vi mötte som drabbades av bl.s magsjuka.

Johanna Fagerström
Johanna Fagerström

Jag har med förvåning följt Yle:s sätt att ta upp frågan om KS. God pressetik lyser med sin frånvaro. Att de hänger ut dig när du uttryckligen tackat nej och motiverat ditt val är inte godtagbart. Du har mitt fulla stöd. Så här gör man inte!