Namnförslag till babyn vi inte väntar

Av någon väldigt konstig orsak så har jag gått runt och skrivit en lista på telefonen på potentiellt passande namn på en framtida trea. En trea finns inte i planeringsboken för tillfället (Robert bara: För TILLFÄLLET? Vi ska ju int ha nå fler!!) Hehe jaja okej. Nå hur som helst så har jag gjort det. Tänkt på namn som skulle passa ihop med Lo och Gry.

Såklart vill vi ju ha ett kort namn, på babyn vi inte väntar, och som klingar fint ihop med storsyrrornas namn.. Så här ser min lista ut, rakt av från telefonen, just nu. Håll i minnet att vissa av namnen har jag skrivit ner under svaga ögonblick. Så även fast de inte är så fagra så har jag uppenbarligen under en brokig minut av livet tänkt att jaaa men DET namnet skulle ju passa sååå bra på babyn vi inte väntar!

Sia – Ja?! Så fint! Dock tänker man ju direkt på Sia glass och sångerskan Sia. Bettis pojkvän tänker ju dock på grynost varje gång han hör namnet Gry, så jag antar att glass och värsta artisten går ann då också?

Isa – Så vackert namn! Som en isprinsessa.

Tia – Ja men det tyckte jag en dag att var fint.

Tian – Ja detta också. Antar att jag tänkte detta som ett pojknamn. Helt fint ändå tycker jag nog ännu! Sjukt hur ett N helt sonika kan ändra om ett ”flicknamn” till ett ”pojknamn”.

Rut – Men jaaaaa. Skulle ju passa perfekt ihop med Lo, Gry och Rut ♥

Eli – Pojknamn det också (går dock också bra åt flickor) Tycker det är så fint. Med ett S till, Elis, tycker jag dock inte det är lika fint längre. // Hon som tycker bäst om ovanliga och konstiga namn. För vanligt får det ju inte vara.

Nike – Uttalas inte som skomärket utan med starkt I. Detta var även på listan över pojknamn då vi väntade Gry. Nu känns det väl dock inte helt lika 100, ni vet, det känns inte helt 100 på det där barnet vi inte väntar.

Otis – Hehe. Nej. Vet inte helt vad jag tänkte då jag skrev ner det. Inte alls min stil.


Hurudana namn tycker ni om? Är ni såna som föredrar vanliga, lätta originella, ovanliga, svåra eller kanske amerikanska? Själv skulle jag få panik om jag blev tvungen att döpa ett barn till något som var jättepop på -80 och -90 talet och som ju alla i ens egen ålder heter nu. Typ Johannes eller Maria.

När mina föräldrar väntade mig så velade de mellan Charlotta och ja, Carola. De valde ju uppenbarligen Carola.

Det var ju INTE pop då utan de tyckte väl bara att det var fint. Det var dock pop då för 30 år sen. För jag har cirka 5 vänner/bekanta vars mammor heter Carola. Så att, det är jag och de andra medelålders Carolorna! Nåväl, man ska vara nöjd med det man får här i livet! För att stilla sorgen över det förlorade namnet så har vi ju satt Charlotta som mellannamn åt båda döttrarna.

(Säkert kommer mina barn i framtiden också skriva om deras namn såhär. ”Vet inte vad min föräldrar tänkte när de döpte mig?! LO, det är ju ett djur för fan! Och ingen äldre person uppfattar nånsin mitt namn korrekt….”)

 

/ Carro

10
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
9 Kommentatorer
JosefineEMatildaMamaJMilla Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Nicoline
Nicoline

Lo, Gry och Rut!!! Perfekt!

Camilla
Camilla

Jag gillar längre namn, så tvärtom mot dig 🙂 då jag väntade dottern så hade jag bestämt mig ett namn men samma dag hon föddes så döptes hennes småkusin till exakt samma, tillochmed andra namnet lika -en bokstav. Då började jag kolla runt och hittade namnen sarina och Rosanna. Sarina blev det då hon passade i det bättre. Med sonen ville jag ha ett ”gubbnamn”,alltså inte ett coolt modernt namn. Direkt jag såg snorren på ultran började jag fundera på Valter, passade bra med sarina, gick att säga lätt på de båda inhemska språken. Hittade sen en bloggerska från Sverige som hade en son som hette Walter, och där fastnade jag! Han måste heta Walter det gör han också nu 🙂 korta namn är fina men jag vill ha långa namn som man inte hör varje dag. Får vi en tredje (nämner jag de åt gubben så börjar han tala… Läs mer »

Emma Järnströn

Namn är svårt! Vi hade väldigt svårt att hitta ett pojknamn när vår son föddes. Han såg int ut som någon av de namnen vi funderade på. Till sist valde vi Zacharias (de som hör hans namn säger Zacharias Tupelius högt när vi berättar vad vår pojke heter). Man går ju liksom och tänker på namn som kan passa när det blir dags för 2:an. Rut, Isa och Sia tycker jag är riktigt vackra.
http://www.emmajarnstrom.com

Isabella
Isabella

Haha funderar också på namn fast vi är väldigt långt från en 3:a!! ELI var jättefint. Gillar också korta namn. Ha en jättefin jul hela familjen

Milla
Milla

Rut får mig att tänka på gamla tanter, typ som Sigbritt, Doris eller Hjördis. Sia tycker jag däremot är fint och så där lagom ovanligt. Ett tag gillade jag namnet Nia som en skådespelare i min favoritserie på den tiden hette på riktigt. En fd arbetskamrat till mig har en dotter som heter Isa, det tycker jag är fint. Jag gillar också ovanligare namn, men min man ville inte ha något alltför ”extremt” eller engelskt/amerikanskt och det hade äldre släktingar haft väldigt svårt med också. Ifall vi hade fått en pojke stod Troy högt upp på min lista sedan någon gång i slutet av tonåren när jag läste det i en bok. Skulle aldrig ha döpt dottern till något ”trendnamn” alltså något namn som ALLA döpte sina barn till just då – minns som sagt hur det var när jag själv gick i skolan och det fanns flera stycken med… Läs mer »

MamaJ
MamaJ

Här va Leo enda pojknamnet som vi båda tyckt om så tå bleiv e he 🙂 Ha sagt redan för över 10 år san att får vi en flicko ska on hejt Minea å har tilåme mellannamnen på klart, meen nu visa e se att vi ska få en till pojk så har ingen aning om va han ska heit. Vi har 4 månader ännu att funder ut na.

Matilda
Matilda

Nu har jag själv inte barn och inga barn på kommande (än så länge), men jag själv är nog mer för klassiska namn. Jag älskar att resa o jag bor utomlands just nu (kanske även när jag har barn…?), och jag vet hur jobbigt det är att aldrig få sitt namn rätt sagt eller stavat i första taget av utlänningar.. så jag själv vill gärna ge internationellt kända namn till mina framtida barn, som inte är svåra att uttala för utlänningar. Mellannamnen kan man ju sätta nåt mer speciellt, men förnamnet vill jag hålla klassiskt 🙂

E
E

Jag föredrar också korta namn och hade bland annat Dina och Ada som förslag när vi väntade. Sen konstaterade vi att bekanta hade barn med liknande namn eller som mellannamn och skippade dom. Pojknamn hade vi klart sedan länge men ännu i förslossningssalen funderade vi på flicknamn och när de sen visade sig vara en flicka så blev det Luna. Efteråt konstaterade vi att vi tydligen int var ensamma om att gilla det namnet… Men, men så går de ibland.

Josefine
Josefine

Hade Luna som förslag till vår dotter. Men eftersom katten heter det åxå tyckte barnets far det var högst olämpligt

Josefine
Josefine

… skulle vara en skrattgråtande smiley där. Uppenbarligen begriper jag nog själv också(något motvilligt) det olämpliga i det hela!