Någonting att längta efter

Igår kom dagen jag hade sett fram emot, nämligen Aveos influencer-meet up på Glasbruket i Vexala! Det var i början av året någon gång som jag ingick långsiktigt samarbete med Aveo. Under många månader har vi haft kontinuerlig mejlkontakt, funderat fram och tillbaka, men alltid har det bara varit ett namn i slutet av mejlen. Vi hade ju aldrig träffats och det tyckte Alexandra (som tyvärr var sjuk igår!), Anna och Anniina att det var dags att ändra på nu. Och vilken kväll det blev sen. Vi började med presentation av alla som var på plats, där fanns bloggare och instagrammare både från Åbo och Kokkola, och många ställen däremellan. Massa nya ansikten för mig vilket kändes superkul.

På plats var också representanter från Dermosil och Herr Snellman för att presentera deras produkter inför jul. Tjejerna från Dermosil berättade om företaget och visade sedan upp de 10 mest sålda produkterna under den gånga veckan. Jag känner spontant att deras julkalender är ett måste för mig i år.

Under Dermosil presentationen, som kördes på både finska och svenska, så frågade hon ”Onko kukaan täällä, joka ei ole koskaan käyttänyt mitään dermoshopin tuotteista?” Och ja, jag trodde att jag var koncentrerad och skärpt när jag satt och försökte förstå vad de sa på finska. Men uppenbarligen inte, för då hon frågade det sträckte jag högt upp handen. Och jag var den enda. Jag såg på chockat på Cindy; ”Är jag den enda här som har testat Dermosil-produkter!? Jag trodde det var ett superstort företag som alla äger nån produkt från..” Cindy hostade till och sa högt ”Eh ja, hon har nog använt produkter från Dermosil, hon missförstod frågan.” Uppenbarligen är Dermosil ett väldigt framgångsrikt företag och uppenbarligen har min finska rostat bort under mina senaste 4 år hemma..

Därefter följde Anna och Anniinas presentation om hur Aveo grundades och hur deras framtidsplaner ser ut. Det är längesen jag har blivit så inspirerad. Jag kände bara hur hela kroppen fylldes av känslan av att ingenting är omöjligt. Anna var så säker på sin sak och det blev väldigt tydligt att hon brinner för Aveo och för det faktum att de ska bli större och utvecklas – och har kommit en väldigt bra bit på vägen redan! Tänk vad tacksam man får vara ändå, att vi lever och verkar i ett land där kvinnor får gå sin egen väg. Där kvinnor vågar gå sin egen väg. Kvinnor kan, vill och gör det. The sky is the limit. 


Powerkvinnan Anna Häggblom och jag. Bild lånad av Cindy.

Det bjöds på en färgsprakande trerätters middag gjord av den fantastiska kocken Kai Meyer som arbetar i Snellmans produktutvecklings kök. Middagen var utsökt och det är ju alltid roligt när man vet att maten är lokal. Vi fick även hem en goodiebag av Herr Snellman och den var fylld med leverpastej med havtornssmak, julkorv, peppar medwurst och min favorit, skinkan Superior.

Kai Meyer berättade att Superior skinkan är resultatet av fyra års produktutveckling, och han kunde stolt säga att det är den enda helköttsprodukten på marknaden utan tillsatt fosfat. Skinkan har inte heller så kallade fosfatsubstitut, alltså andra hjälp- eller tillsatsämnen. Som råvara har Superior skinkan Lantgrisskinka. Den möra konsistensen är ett resultat av den exceptionellt långa mogningstiden. Själva skivorna tas alltid av hela utvalda stekar och skinkan kryddas med havssalt, som ger en otroligt härlig smak. Jag rekommenderar varmt er att testa den!

Innehållet i Herr Snellman goodiebagen. Bild lånad av Cindy. 

En het snackis under kvällen var Aveos egna Österbottenbrickan. För ett år sedan föddes idén. En idé om en egen österbottnisk produkt. Aveo och konstnären Sofie Staffans-Lytz har vridit och vänt på idén och ur samarbetet har nu fötts en produkt, som de nu stolt kan kalla för Österbottenbrickan.

En bricka i gult och en i grått. Den gula för drivenheten i oss österbottningar, för framåtandan och ”kan själv attityden”. En bricka i riktigt djup grå, stengrå. För envisheten, kampviljan, stabiliteten och tryggheten som finns här. Baksidan kommer med ett tydligt ställningstagande om vår övertygelse, nämligen att Österbotten är en av de bästa platserna på jorden.

Fler bilder och andra detaljer hittar du i Aveos webshop. Klicka hem din egen Österbottenbricka idag!


Trevliga Simone och Cindy.

En efter en droppade gästerna bort och tillslut satt bara Cindy, Anniina, Sara, Anna och jag kvar vid ett bord och diskuterade marknadsföring, samarbeten och bloggnätverk. Tankar utbyttes och vi kom på många roliga idéer om hur vi kunde utveckla kommande samarbeten Aveo och oss emellan.. Ska bli roligt att se vad som händer under 2018! Jag är så glad att jag får vara en del av Aveos influencer-gäng. Tack!

Ps. Visste du att ordet Aveo är latin och betyder Någonting att längta efter. Och det är precis det jag känner inför nästa års träff – Längtar redan!

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanSarahTIDSTJUVEN Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
TIDSTJUVEN

Åh vilken lyckad kväll det ser ut att ha varit! 😀 Ett dundergäng på en helt dunderfin plats kan ju inte bli annat än lyckat. Gissa om jag är less att jag var fast på jobbet i torsdags.

Sarah

Ljuvlig mat och fin stämning!