Mountain Buggy swift 3.1 – Recension

– Inlägget i samarbete med Vaunu-aitta – 

Vår Mountain Buggy Swift 3.1  är en väldigt liten och lätt barnvagn som ändå är redo för stora äventyr. När jag fick hem vagnen och den var färdigmonterad så tog jag ett steg tillbaka och tänkte ”Jahapp och hur ska Lo rymmas i den här?” Jag frågade ifall hon ville testa den och hon klättrade snabbt upp och satte sig tillrätta. Och ja vad ska jag säga – Jag blev otroligt förvånad över hur bra hon rymdes. Suffletten var högt ovanför huvudet och benen lutade bekvämt mot fotstödet. Nu sitter ju inte Lo i vagnen så ofta förutom några gånger nu som då, men känns ju bra att veta att Gry kommer rymmas i den länge ännu!

Vagnen är lätt och kompakt, och vi har använt den mycket i stan på trånga trottoarer och mellan butikshyllor. Vagnen kan smidigt köras över trottoarkanter, vilket gör den till en utmärkt stadsvagn! Men, vagnen passar också bra i skogen på alla smala och gropiga stigar.

Vagnens lufthjul har en mjuk fjädring som gör att körupplevelsen upplevs bekväm både för barnet och mig som skuttar. Det främre hjulet är svängbart och gör vagnen lätt att manövrera, och handbromsen ger dig större kontroll i sluttande terräng. Tack vare sin otroligt enkla enhandsmekanism är vagnen lätt att fälla ihop på ett klick. Vagnen kan dessutom förvaras stående, vilket kommer väl till pass i kollektivtrafiken och för de som har trångt i hallen hemma.

Mountain Buggy Swift 3.1 kan man använda från det att barnet är 6 månader gammalt och upp till ungefär 4 års ålder. Ryggstödet kan fällas i flera lägen ner till plant liggläge och sätet är utrustat med en 5-punktssele som ser till att barnet sitter säkert under hela resan. Frontbygeln är avtagbar, vilket gör det enkelt för barnet att klättra i och ur vagnen. Om du vill använda vagnen åt ditt barn redan från födseln går det utmärkt att köpa till en passande liggdel eller adapter till babyskydd och använda vagnen som en duovagn.

Vagnen har en justerbar ordentlig sufflett med ett tittfönster med magnetiska fästen som hålls fast jättebra när man inte vill ha den öppen, och i underredet finns en rymlig varukorg som kan lastas med max 5 kg. På handtaget sitter en praktisk flaskhållare för de där extra svettiga turerna med vagnen! Eller varför inte för tuttflaskan.

MINA PLUS OCH MINUS MED MOUNTAIN BUGGY SWIFT 3.1

PLUS 
+ Vagnen är lättkörd. Både på grund av att den väger så lite (9.1 kg) och för att den har vändbart framhjul. Men också för att den är så kort och låg.
+ Man behöver inte lägga fast alla bältesremmar när barnet ska fast utan man knäpper fast en rem i taget, vilket ju betyder att man inte behöver använda alla ifall man inte vill (Det rekommenderas förstås att man använder alla!)
+ Lätt att fälla ihop med en hand.
+ Kompakt men ändå ryms barnet jättebra
+ Liggdel kan sättas på chassit
+ Lättkörd i svår terräng trots sina små hjul
+ Ryms så bra i affärer mellan trånga hyllor
+ Handbroms som kan ställas in så det bara är lite motstånd, vilket är bra i branta nedförsbackar
+ Justerbart handtag
+ Finns mycket tillbehör till vagnen, bl.a. liggdel, ergonomisk sittdel (se bild nedan), flask- och mathållare att sätta fast på frontbygeln, UV skydd, regnskydd, maxi-cosi adapter, vagnväska, olika färgers sittdynor, solskydd
MINUS

– Rekommenderas inte att springa med
– När man ska fälla ner ryggstödet i liggläge måste man använda båda händerna annars är det lite klurigt
– Bältets knäppe var alla remmar ska fast är ganska stort så det ryms inte in genom hålet på vår åkpåse. Jag har dock klippt hål i åkpåsen från mammalådan så att den ska passa
– Tyget känns stadigt och ordentligt, verkligen kvalité men det känns inte som ”vagn-tyg” utan mer som tyg man kan på soffan

Dessa barnvagnsmärken finner du hos Vaunu-aitta
Stokke
Britax
Gesslein
Bugaboo
Mountain buggy
Nord
Mutsy
Maclaren
Babyzen
Emma
Cybex
Phil & Teds

På Vaunu-aitta hittar du det mesta du behöver till ditt barn. Allt från mattillbehör  och bilstolar till amningstillbehör och leksaker. Gå in och ta en titt genom deras stora utbud, du kommer inte bli besviken!

Du hittar Vaunu-aitta på Vaunuaitta.fi // Fysisk butik i Helsingfors på adressen Itämerenkatu 9 // På instagram @Vaunuaitta

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
1 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Carola EkmanIda Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ida
Ida

Tycker du inte den känns ”vinglig” när du kör på ojämnt underlag? Vi har en britax bmotion3 och den känns som den kan tippa typ längs en skogsstig annars är den jättesmidig mett ett svänghjul fram.