Matsalsbordet fick en makeover

Så va dagen kommen. Då bordet hade ”tillräckligt mycket revor” för att jag ska känna att det är värt att måla om det. (Ok det hade inte så värst mycket revor men jag var bara så förbannat trött på den mörka träfärgen som inte återkommer på något annat ställe i vårt hem.)

Såhär såg bordet ut..

Jag började med att lägga en primer på bordet eftersom det hade så slät yta. Chalk paint ska nog fastna på de flesta ytorna men om ytan är väldigt slät så lönar det sig att slipa lite eller lägga en primer. Sen drog jag på ett varv Annie Sloan Chalk paint Old white QCO2. När det hade torkat så drog jag ett varv till.

Efter två lager chalk paint drog jag två varv matt möbellack på. Men vetni. Jag var inte nöjd. Jag kände inte att jag kunde lita på att ytan håller diverse små händer som söker majsbågar, spiller saft och mammor som snabbt lägger ner sina kaffekoppar för att ta emot ett fallande barn. Eller datorer som går varma på bordet. Så, sad to say it, men jag kände mig tvungen att stryka på ett varv Tikkurilas Helmi 80 Mångsidig bank möbelfärg. Först då det hade torkat så kände jag mig 100% säker på att bordet klarar av glas som spiller, våta trasor och barn som klottar med maten.

Och ja det slutgiltiga slutresultatet efter alla olika varv av diverse målarfärger? Jag är så nöjd! Det blev verkligen ett lyft för matsalen och bordet passar in så mycket bättre nu.


Summa sumarum; Främst att jag skulle ha kunnat måla med Helmi 80 direkt hehe. Men ja, ska du måla en möbel som du vet kommer utsättas för mycket slitage är kanske inte chalk paint den helt rätta vägen att gå, men om du målar, säg en sänggavel, som mest bara står och samlar damm, då kan du räkna med bra slutresultat! Jag kommer att vaxa sänggaveln istället för att lacka den. Måste även flika in här i slutet att jag personligen rekommenderar Vintage paint före chalk paint. Slutresultatet har blivit så mycket bättre då jag målat med vintage paint. Vintage paint finns att köpas vid Elsa Möbel i Kronoby och Cerafiina i Jakobstad, och Chalk paint vid Lenas shop i Jakobstad.

8 reaktioner till “Matsalsbordet fick en makeover”

  1. Snyggt! 🙂

    En (enda) pytteliten sak som jag saknar från sevendays blogglayouten är det där ”like” hjärtat man kan trycka på i hörnet av ett inlägg. Jag är 99% av tiden för lat för att kommentera men vill så gärna visa uppskattning ändå (du ba lol, i dont care) så ifall det är möjligt sku de vara skoj med ett hjärta att trycka på 😀

  2. Jag tänkte också ”ska du inte måla stolarna när du ändå håller på”, men sen såg jag att de är tygklädda 🙂

    Det blev jättefint! Vårt köksbord och våra stolar skulle verkligen behöva fixas, men jag antar att man borde börja med en rejäl slipning där, för de är så repiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *