Man ger sig aldrig lös på en annan människas kropp

3 år. Vilken härlig ålder det här är. Det är så mycket känslor och tankar. Lo är så verbal och ibland säger hon så djupa saker så jag borde stanna upp och skriva ner allt direkt. Hon är både en snäll vän och syster. Något jag är väldigt glad över är det faktum att hon aldrig skulle ge sig på någon annan fysiskt (bucka, riva eller slå osv) förutom sin lillasysters händer som hon ibland tycker är på lite fel ställen.. T.ex. på bordskanten där hon sitter och pysslar.

Jag har sedan Lo var baby alltid varit noga med att förklara att man måste ha respekt för andra människors kroppar, och lika mycket respekt ska andra ha för hennes kropp. ”Man ger sig aldrig lös på en annan människas kropp” är en mening jag växte upp med, och det har kommit automatiskt för mig att jag säger det åt mina barn också. För jag tycker det är kort och enkelt. Man har helt enkelt inte rätt att på ett elakt sätt gå lös på någon annans kropp.

Nu när Gry är med så är det förstås lika viktigt för mig att säga åt Gry som det är att säga åt Lo. Gry vet ju egentligen inte vad hon gör nu när hon är så liten och råkar riva Lo, men jag tror hårt på att få in det från början, hur lite över gränsen det än är det hon gör. Både för att jag ska få det att komma automatiskt med Gry också, men också, det som jag tycker är nästan viktigare, för att Lo ska höra att jag också säger det åt Gry för att jag tycker att det är en självklarhet att Los kropp också ska respekteras, på på samma vis som jag förväntar mig att hon ska respektera andras.

Småsaker nu när de är små, men detta är något som jag hoppas de båda kommer minnas och ha i ryggmärgen genom hela livet sen.. Respekten för andra människors kroppar, men också respekten för den egna kroppen. Att veta att ingen har rätt att göra något mot deras kroppar som de inte vill.

Los härliga kläder kommer från bästa Maxomorra ♥ (adlink)

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
SCarola EkmanElin Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Elin

Ååh vad jag önskar he sku va lika enkelt här. Vår dam både slåss, sparkar, buffar och kastar saker när hon blir arg. Hon vet så väl att he int e ok men när hon blir arg tappar hon alla spärrar. Försöker bekräfta och förstå, vis att man får slå på kuddar och golv men såklart tänker hon int på he sen i stundens hetta. Tack och lov har hon aldrig gett sig på nån annans barn men he e illa nog med mig och lillasyster. Vet int vad jag ska gör antar att de e bara att håll uppsikt och lyft bort on från situationer som hon int kan hanter tills hon lär sig att kontroller sig. Men fyfan vad jobbigt he e mellan varven.

S
S

Om det vore så lätt att få en 3åring att förstå det. Här har jag en som är på sin lillasyster nästan helatiden(1,5års åldersskillnad)