Lusten och det förändrade sexlivet

Veckans avsnitt av Allt vi måste tala om görs i samarbete med Muumi baby diapers & Lunette

VI ÄR TILLBAKA, PODDEN ÄR TILLBAKA! Onsdag, det betyder från och med nu och 10 veckor framåt kommer ett nytt avsnitt av podden ut varje vecka. Avsnitt som tar upp allt det som vi måste tala mer om när det kommer till grejer kring graviditet, förlossning och föräldraskap.

 

I säsongens första avsnitt ”Lusten och det förändrade sexlivet”, talar vi om sex. Rätt och slätt. Sexuella dysfunktioner, sex under graviditet, efter förlossning och när man fått barn. Så alla som känner på sig att de inte vill höra om mitt eller Rebeckas sexliv gör rätt i att inte klicka på play, haha!

Som experthjälp i veckans avsnitt har vi med oss barnmorskan och sexualrådgivaren Malin Wiik-Norrman. Vi är så glada att Malin ville vara med, för detta avsnitt är verkligen ett som behövs. Jag har själv aldrig hört någon tala om sex efter förlossning på det här sättet som vi gör i detta avsnitt. Jag har för den delen aldrig talat om sex på det här sättet själv heller. Men gud vad uppfriskande det var, så avslappnat och naturligt. Så som det ska vara.

Man talar ju överlag mycket om sex, sexdebuten, hur man skyddar sig från att bli gravid, ställningar osv. men det som vi tar upp i veckans avsnitt, det talas det knappt alls om? Så himla tabu. Som om man slutar ha sex när man får barn? Nja. Det vill vi ändra på. Personligen har jag många gånger känt mig väldigt ensam i mina tankar kring detta ämne.. Och jag tror Rebecka har känt samma, eftersom att vi båda var on fire och vräkte ut alla tankar och funderingar vi hade, haha.

Tror att jag inte avslöjar mer än så, utan ni får helt enkelt lyssna på veckans smaskiga avsnitt. Lämna  gärna en kommentar med dina egna tankar kring detta ämne  i kommentarsfältet ♥


Du hittar vår podcast i alla poddappar, på acast och på soundcloud.
Klicka play nedan och lyssna direkt!

Följ oss på soundcloudFölj oss på Instagram / Följ oss på Facebook 

/ Carro

8
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
4 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
Carola EkmanJohannaNinniSabineAnonym Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Anonym
Anonym

lyssnade på avsnittet redan inatt, låg i sängen och höll med o tänkte men jaaaa! hela tiden. kände igen mig i mycket och fick även en eller två tankeställare. tack för er podd den är viktig.

Sabine
Sabine

TACK för detta avsnitt. Ska tvinga min pojkvän att lyssna.

Ninni
Ninni

Tack supermycket för en fantastisk bra podd!! Jag hittade den bara för ett par veckor sen och strecklyssnade igenom hela första säsongen. Så otroligt bra och viktiga teman! Det är också en glädje att lyssna på den när den är så proffsigt gjord. Ser fram emot att få lyssna vidare! Om det blir en tredje säsong skulle ett temaförslag vara sekundär barnlöshet. Det är verkligen nånting som man borde tala mera om.

Johanna
Johanna

Ögonöppnare avsnitt, väldigt braa! ser framemot resten av säsongen 😊