Los säng – FÖRE OCH EFTER

I Barnrum, Carro tipsar, DIY av Carola EkmanLämna en kommentar

Tänka sig! Dagen kom när jag fick Los säng målad och klar. Hade ju nog tänkt måla den från första början, men så blev jag ju gravid med illamående och en rädsla för att andas in giftig målarfärg så det lämnade, och sängen lyftes in i sitt ursprungliga skick.

Men efter att graviditeten pågått och jag märkte att jag slapp HG så började nog ändå tanken på att måla den dyka upp.. Men, så är jag ju så lat så att börja slipa den tog emot så mycket så jag sket i det. *Hatar att slipa*

Tills jag kom i kontakt med Evalis på Elsa Möbel som berättade om Vintage Paint. Det bästa med det är att det är helt giftfri (och luktar inget) + att man behöver bara tvätta av det man ska måla innan man kan sätta igång! Helt perfekt för preggofierade jag alltså! Så efter eventet i helgen så slog jag slag i saken och köpte hem färg + vax. Evalis rekomenderade också att jag skulle dra ett lager primer på sängen innan jag började, för att den var lackad innan. Så det gjorde jag.

Såhär såg sängen ut från början, då jag hittade den i uthuset: 

sängin

När den stått i Los rum har det sett ut såhär:

sängen3

sängen2

sängen1

Och NU! Efter en omgång Vintage Paint ser sängen ut såhär:

sängefte2

sängenefte5

sängemefter6

sängefte1

Visst blev det bra? Jag är sååå nöjd, och glad att jag väntade med att måla den tills jag upptäckte vintage paint!

Vill här i slutet lägga in en liten varning till er alla som funderar på att måla med vintage paint: Du kommer att bli fast och måla om allt som kommer i din väg. För det är SÅ kul färg att måla med. Consider yourself warned.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Kanske kommande skåpmålerska
Kanske kommande skåpmålerska

Blir det en sträv yta eller en mer ”lackad” glansig yta när man använt den där färgen?

L

Riktigt snygg! 🙂 Var säljs färgen?

Lina
Lina

Jättesnyggt! Jag har en likadan brun som jag är i valet o kvalet ifall jag ska måla vit.
Är färgen likadan som kalklitir? Jag tänkte ifall det lätt syns repor eller fettfläckar? (som det vill göra när man målat med kalklitir)
Och ja.. var kan man köpa färgen?

trackback

[…] du få målarinspiration kan du läsa mer om Vintage Paint färgen på Saras blogg eller Carolas blogg Ifall du också har målat med Vintage Paint och bloggat om förvandlingen får du gärna länka i […]

m
m

Oj va fin den blev! Har hört myki bra om färgen men är den jätte myki dyrare än ”vanlig” färg?

Michelle

Men oj vilken förändring och vad snyggt det blev!

Katarina

Vad snyggt det blev! Älskade Vintage Paint och har börjat klura ut allt jag vill måla nu!

Lina Flink

Nå wow, gårrfin!

Malin

Wow, vad snyggt det blev ! Från bondsäng till prinsess-säng!

Milla
Milla

Vad fin sängen blev! Är färgen motsvarande dån där chalk paint som jag sett att det skrivits en hel del om? Har ett brunt Ikea-soffbord och en lackad byrå jag vill måla vita, har tänkt göra det flera år men det har inte blivit av pga allt slit med slipning osv som jag inte orkat ta tag i… Men Vintage paint vore ju perfekt! ☺

Jannike

Wow, snygg!!! Jestas va jag målar. Jag går lös på allt här hemma :O

Emma
Emma

Cerafiina här i Jakobstad säljer också vintage paint! Nån euro dyrare än på Elsa möbel tror jag, men då sparar man ju in en slant på bensinkostnaden också! 😉

trackback

[…] du få målarinspiration kan du läsa mer om Vintage Paint färgen på Saras blogg eller Carolas blogg Ifall du också har målat med Vintage Paint och bloggat om förvandlingen får du gärna […]