Klappat och klart!

I Podcast av Carola Ekman13 Kommentarer

Igår var Rebecka hit, och vet ni! Vi spelade in det sista avsnittet av säsong 1 av vår podcast Allt vi måste tala om. Det är ju så roligt att när vi började spela in säsongen så kände vi inte varandra, vi hade liksom träffats 3 gånger innan. Men nu, när allt är inspelat och klart så har vi kommit varandra så otroligt nära, och vi kan kalla oss goda vänner. Jag tror man märker det ganska bra under säsongens gång också, att vi blir mer och mer bekväma och synkkade med varandra. Nåväl, jag tänkte att jag ska visa för er vad ni har att vänta i sommar!

Såhär ser säsongens ämnen ut:

Säsong 1 av ’Allt vi måste tala om’
Avsnitt 1. Premiäravsnittet
Avsnitt 2. Graviditet och förlossning (Två delar)
Avsnitt 3. Gäst – Infertilitet
Avsnitt 4. Första tiden med baby
Avsnitt 5. Gäst – prematurmamma
Avsnitt 6. Relationer efter att man fått barn
Avsnitt 7. Gäst – snitt av humanitära skäl
Avsnitt 8. Amning (Två delar)
Avsnitt 9. Rebeckas ätstörning
Avsnitt 10. Säsongsavslutning & sammanfattning

Avsnitten kommer nog ha namn, de kommer inte heta ”Graviditet och förlossning” haha. Inför varje avsnitt kommer vi skriva en kort presentation om vad vi pratar om så att ni kan se om det är något som intresserar er eller inte! Vår podd är inte en podd där vi snackar så mycket extra, t.ex. om hur vi har det och sådär i början, utan vi dyker direkt in i avsnittets ämnen från början.

Nu är det mindre än 3 veckor kvar tills första avsnittet släpps, och vi är så taggade! Förutom själva släppen av avsnitten så är vi också peppade på att få kicka igång tävlingarna vi ska ha under säsongens gång, bland annat kommer ni få tävla om en gravidfotografering, ett komplett makeup set från Dermosil, en månads förbrukning av Muumin blöjor och ännu till 2 superfina tävlingar utöver de jag nämnde! Så gå in och följ oss på vår instagram här för att inte missa något! ♥

Vi har redan börjat fundera på ämnen inför nästa säsong som kommer ut i höst, och de ämnen som redan är spikade är avsnitt om preventivmedel (en sakkunnig kommer medverka), ett avsnitt om missfall (vi har med oss en gäst med erfarenhet av det), rädsla för graviditet, sex under graviditet och efter förlossning/smärta under sex (sakkunnig med) och ett avsnitt om uppfostran av döttrar i patriarkatet.

Har du förslag på ämnen du tycker det borde pratas mera om så kommentera jättegärna!! Och känner du att du har varit med om något, eller vill prata om något med oss i ett avsnitt av podden, så får du jättegärna sända iväg ett mejl åt oss på alltvimastetalaom@outlook.com ♥

/ Carro

13
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
6 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
8 Kommentatorer
Carola EkmanHeidiMJannike Snellman-SundströmHeidi Klemets Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Marlene
Marlene

Låter som en intressant podd, ser fram emot att lyssna 🙂

Här kommer några förslag/ide´r.

-Våld inom familjen

– Missbruk inom familjen.

-Hur man hanterar rasism inom familjen (om man har en partner/barn med annan hudfärg)

L
L

Endometrios och dylika kvinnosjukdomar

Camilla
Camilla

Låter som en jätte intressant podd! Förlossningsrädsla skulle vara intressant också!

Nu har jag också en annan fråga, helt om ett annat ämne. Du som är så bra på att renovera och tapetsera, har du några heta tips om tapetsering (eller tricks för att komma över rädslan att det blir snett och fult?) Kommer ihåg att du skulle ha nämnt någon nätbutik med bra tapeter, vilken var den?

Mvh En som vill sätta igång med tapetserandet men har aldrig gjort det förut!

Heidi Klemets
Heidi Klemets

Jag ska lyssna, äntligen en finlandssvensk podd med detta tema! Gärna ett avsnitt om stt vara mamma till ett adoptivbarn. Har en nära vän som är det o ni kan ta kontakt med mig ifall ni vill fråga henne !

Jannike Snellman-Sundström

Ett avsnitt om graviditetsdepression.

Ser fram emot att få lyssna på er podd. 🙂

M
M

Förlossningsdepression och myten om den rosa babybubblan

Heidi
Heidi

Ska blir så roligt att få lyssna och bra tycker jag att ni dyker in i ämnet direkt och å lämnar bort de extra. En sak jag stör mej ganska mycket på i andra poddar. Längtar så efter att få lyssna även fast jag inte har barn själv eller planerar graviditet. Man får ju ta lära och förståelse