Kanske vi får svar på varför hon har sina utslag nu

Sen Gry var 2 månader har hon haft konstiga eksem runt om på kroppen. Jag visade upp dem för första gången på hennes 3 månaders kontroll, då fick vi tipset om att smörja med bassalva. Sen på nästa läkarkontroll visade jag upp dem för läkaren, kortison tyckte han. Eftersom hon då inte tycktes ha besvär av eksemen så fortsatte vi dock att endast smörja med bassalva för jag har sett hur kortison kan påverka huden inom mitt yrke och tyckte det var onödigt att utsätta en 6 månaders för det då hon ändå inte besväras eller behövde akut hjälp..

Mot sommaren 2017 gjorde solen sitt och Gry hade inga eksem. Men direkt hösten kom började de flamma upp igen, små torra fläckar som blev orangefärgade.. De kom och gick, flyttade sig runt på kroppen. Vi smörjde, det blev bättre – men kom alltid tillbaka. Nu i vinter har det gått så långt att hela hennes ben har haft en skrövlig yta, inte sådär babylena ben, utan skrövlig hud.. Vi har smort med locobase och det har funkat. På de ”värsta” fläckarna har vi satt bepanthen. Jag visade upp henne för ännu en läkare. Atopisk hy blev diagnosen, och kortison lösningen. Men varifrån och varför kommer utslagen frågade jag? Atopisk hy har man bara.. Var svaret. Okej okej.. (Dock smorde vi inte då heller med kortison utan fortsatte med locobase.)

Men nu har det kommit till det att hon besväras av eksemen. Och därför vill vi veta varför hennes utslag kommer och går. Varför hon har dem? Så nu hoppas vi att få svar på det när vi ska med henne på bioresonans på torsdag. Kanske är det bara så att hon har atopisk hy då, och vi bara får acceptera att vi måste smörja henne (kommer då gräva djupare i vad det finns för naturliga krämer som hjälper), eller så är det så att det är något hon fått via bröstmjölken/ får via maten som hon reagerar på vilket i sin tur framkallar hennes eksem. Känns så himla hopplöst att bara smörja och så försvinner det, men så kommer det tillbaka om några dagar! Känns som att vi bara smörjer ”in” eksemen i kroppen och de tar sig upp till ytan igen.. Och det känns inte hälsosamt..

Det skulle ju vara så mycket enklare (och en sån lättnad för oss) att veta om det är något hon reagerar på och isf kunna utesluta det hur hennes kost, än att hennes kropp ska bråkas med, både genom att hon får livsmedel hon inte klarar av, och vi smörjer henne med krämer som innehåller det ena och det andra.. Bäst vore ju om det visade sig att hon är allergisk för t.ex. ägg och vi kan utesluta det ⇒ hennes eksem försvinner ⇒ och hon behöver inte få i sig ämnen hon egentligen kunde slippa via krämer morgon och kväll.. Så OM det är av något annat så hoppas jag att vi får reda på det! Men om inte, om de är atopisk hy, då får vi acceptera det men vi vet åtminstone att vi testat.

Så, jag har hoppet uppe nu! Är det nån av er som har erfarenhet av bioresonans? (antar att det är det Maria kommer göra på torsdagen, är dock inte helt 100..)


En liten fröken sommaren 2016 ♥

/ Carro

39
Lämna en kommentar

avatar
23 Diskussionstrådar
16 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
32 Kommentatorer
JennyJSaraJohannaHanna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Mamma
Mamma

Vår dotter på 2,5 år har precis lika. Massa torra fläckar lite här å var på kroppen å armar å ben alldeles skrovliga. När vi varit i södern har hon har riktigt len å fin hy utan en enda smörja å lika soliga sommarmånader men hösten å vintern är värst.
Läste nånstans att det kan bero på torra luften vintertid eller rentav d-vitamin brist. (Vi ger d-vitamin tillskott enligt rek.) å avocado äter hon oxå varje dag som sku bord va bra för hyn.
(Duschar endast i babyolja och tvättar kläder i mild babymedel men ingen inverkan)

a
a

vaccinskada troligtvis! anmäl till vaccinnämnden för vaccinskador

Eira
Eira

Min son har inte blivit vaccinerad ( han är 2 år gammal nu..) och har också dessa hemska envisa eksem..

Erika
Erika

Jo vintern är atopikerns fiende. Min 8-åring har alltid haft på vintern, mer eller mindre, torra kliande röda fläckar. Det gäller att hitta en bra kräm som man smörjer med regelbundet, efter dusch, då kan eksemet hållas borta. Har inte upplevt att de vanliga bassalvorna hjälper, inte heller bepanten, utan man bör pröva sig fram bland olika salvor för atopiker. Absolut bäst för min flicka har varit Eucerin, men nu säljs den inte längre i Finland . Nu prövar vi med en som heter Lipikar-baume, den har varit ganska bra, men svider en del då man just smörjt.

Charlotta
Charlotta

Håller med, jag är också atopiker sen barn. Vissa vintrar är min hud helt hopplös, för att sen vara rätt okej en annan vinter. Eucerin har hjälpt mig mycket, är så ledsen att den slutat säljas nu men jag fortsätter med salvor som har karbamid i sig. Det kan dock svida en del om man har öppna sår.

Smörjer man regelbundet med mjukgörande salvor minimerar man kortisonanvändningen. Vilken salva som är bäst är så individuellt, men generellt så behöver det vara någon riktigt fet, tex enbart olja räcker inte. Det kan man däremot använda i duschen!

Rysk salva
Rysk salva

Hade då jag gick i lågstadiet otroligt mycket problem med torr hud/eksem bak på låren. På sommarn hade jag inget problem med det, men sen mot hösten och vintern kom det alltid tillbaks. Var så besvärligt så det blev som rått kött bak på låren.. Minns att vi provade ALLT! Var i nåt slags solarium vid möcs 1 gång/ vecka(?) smorde med allt möjligt, köpte t.o.m. skilda underkläder som int sku påverk inget hjälpte! Sen hitta pappa nån rysk salva som han beställde efter, otroligt ”äcklig” och fet salva som förstörde kläderna jag hadd på mig efter att vi smort, så hade skilda pyjamasbyxor som ja fick sova med då men de hjälpte otroligt bra! Tillsist slapp jag eksemen helt!

Kartalinsalva borde den heta! 🙂

Charlotta
Charlotta

Den har jag också testat med gott resultat! Sjukt kladdig, som tjära..

Men jag skulle nog inte använda den på ett litet barn, den innehåller bl.a A-vitamin i höga doser och eftersom den är så kladdig tror jag inte de små kan låta bli att peta!

Sara

Vår son har också torr hud. Vi tvättar endast med Sebamed olja och smörjer in honom med Ceridal olja från apoteket. När han var under två år tvättade vi bara med vatten och smorde/masserade in honom med kallpressad olivolja. Hjäpler bra och märks genast om vi slarvar…

Sofie
Sofie

Min 7åring har haft riktigt besvärliga atopiska utslag större delen av förra året (hon har haft mer eller mindre sen hon var runt 1 år)..Som värst hade hon kliande utslag över hela kroppen och kunde knappt sova.
Vi tog då helt bort citronsyra (E330-E334) ur kosten och det verkar ha hjälpt för nu har hon varit fri från utslag åtminstone en månad. Då hon var värst smörjde jag bara med hampaolja för allt annat sved tydligen som tusan..

MS
MS

Vår son är atopiker. Jag tycker Miniderm funkat allra bäst. Locobase repair har vi också använt mellan varven men sonen tycker den är så kladdig så det blir mera sällan. Hoppas ni hittar något som fungerar!

Heidi
Heidi

Har du provat att smörja in henne med rapsolja i duschen/i badet? Inget giftigt med det. 🙂

Sofia
Sofia

Jag testa både rapsolja och kokosolja på båda sönerna flera gånger me paus emellan å exemen flamma upp varje gång, så int e allti naturlit bara bra 😀 vi har uteslutit mjölk å ger nutrilon pepti ti 1 åringen(nu efter två veckor kanske lite bättre?) å 3 åringens ha blivi helst lite bättre av att utesluta röda bär(tilåme hallon!) och citrusfrukter, fösöka skär ner lite på gluten..

MamaJ
MamaJ

Vår son fick å problem me huden förra vintern tå an va 5 månader, san tå somarn kom var e ganska bra å no denhä vintern har huden vari ganska bra tå vi börja smöri direkt an bleiv liiti torr å veit va som funkar. Vi ha testa myki olika, men Lipolan funkar bäst å he använder vi sjölv å som har problem me torra händer varje vinter å ibland åri runt. Nämnd vilken salvo vi använder på 1,5 års kontrollen så fick utskrivi på recept så blir e ju liiti billigari 🙂 Såg annars at mang använder badsalt, så he ha ja tänkt test om an blir jätte torr på nytt.

Heidi
Heidi

Vår som hade från riktigt liten svår atopisk hud. Vi testade allt och till slut var kortison-salva enda som hjälpte, men så köpte jag den här
http://www.cosmetique.fi/sv/for-hela-kroppen/802-essential-care-baby-soothing-salve.html
från Cosmetique. Efter att vi började använda den har vi inte behövt smörja med kortison en enda gång!

Atopiker samt atopkilles mamma
Atopiker samt atopkilles mamma

Kom ihåg att smörja in en kur, alltså sluta int för att fläckar försvinner, huden under är ännu likadan och behöver tillfriskna så håll ut ett par veckor och sedan minska på annars kommer de lika fort tillbaka. Å använd luftiga kläder, så lite lagerpålager som möjligt 🙂

Lotta

Lycka till med bioresomansen! Jag fick diagnosen rosacea förra sommaren och efter några bioresonansbesök så är jag normal i huden igen. Fick också veta vad jag inte tål att äta och märker stor skillnad då jag ibland slarvar. Använder endast ekologiska produkter i ansiktet. Nu är det här ju inte helt samma sak som jag har, men skulle ändå aldrig rekommendera kortison och så skulle jag nog också rekommendera att inte duscha varje dag.
Citronsyra har jag också förstått att är en stor bov då det gäller olika eksem som någon skrev tidigare.

Ida

Vera har också torra fläckar och skröplig hud då det är kallt, men den här vintern har vi fått hållit de rätt bra under kontroll då vi fick testat lite förra vintern vad som funkade. Nu försöker vi bada henne bara två, max tre, gånger i vecka i vatten, och till natten smörjer vi in med en naturlig body butter som bara innehåller sheasmör, kokos olja och cacao butter (va de e på svensk). De kan händ att de finns lotions som hjälper mer, men ja har så svårt att sätt en lotion me lång innehållsförteckning och så vet jag att nästan inga hjälper åt mig heller då jag också får torr hud ti vintern. Hoppas ni hittar nå som funkar ti er Gry!

S
S

Läste här i kommentarsfältet att du badar henne varje dag. Testa sluta med det, det torkar ju ut huden och sen också varför varje dag? 🙂

Mk
Mk

Enligt både barn och hudpoli så är det bra för exem att bada varje dag. Om inte annat så för att tvätta bort den gamla salvan man smort… vi fick senast för två veckor sen råd fr vasa hudpoli att vår son ska gärna bada varje kväll för det är bra för exemen. Dock smörjas ju med locobase på exemen efter badet.

Soffi
Soffi

Åt oss har solterapi, eller kanske de heter något med UV lamppa ? Men iaf de ha hjälpt och vi har varit till sjukhuset och fått det utfört.

Madeleine
Madeleine

Vår dotter (i Grys ålder) har ibland torra fläckar kring munnen, på kinderna och på händerna såhär vintertid. Jag tror vår dotter ärvt det utav sin far, han får också torra fläckar vintertid men har inga allergier. Anyway! Det jag märk att funkar bäst att smörja med är lanolin, jag smörjer med bröstcremen som kom med fpa’s låda.. 😀 Den e jätteklibbig men funkar suveränt. Smörjer ordentligt till natten och på 1-2 dagar e det mycket bättre och då fortsätter jag bara med en vanlig salva.
(Sen vet jag att det e lite omtvistat ifall man ska smörja med lanolin åt bebisar/barn men jag var så uppgiven förra vintern så jag beslöt att prova alla knep). Så man kan ju testa lite för att se hur huden reagerar eller ifall det kommer ngn allergisk reaktion. 🙂
Hoppas ni får bukt med problemet, alltid tråkigt att inte veta vad som orsakar utslagen.

Emma
Emma

Min dotter har också haft periodvis. Havssalt och solrosolja eller annan olja i badvattne va bra

Bella
Bella

Är själv atopiker och känns som jag har testat de flesta bassavlor, kortisonsalvor, ekologiska crèmer etc i mina dagar. Vintern med dess torra luft är absolut värst och hela min kropp är torr och stram och periodvis har jag röda ilskna fläckar över kroppen. Har ni testat Dermosils Sensitive serie? Den passar åtminstone mig. Denna är super på de värsta fläckarna: https://www.dermosil.fi/sv-fi/products/3737-sensitive-specialcreme och denna är fet men går jättelätt in i huden, super att använda över hela kroppen https://www.dermosil.fi/sv-fi/products/3782-sensitive-riklig-vardcreme-60

E
E

Alla atopiker är så olika. För vår son fungerar inte feta oljor/krämer för då täpper det till huden så den inte kan andas.

Misan
Misan
Sara
Sara

Kanske en annan källa en vof?;)

J
J

Vof ska man absolut inte höra på .. en bluff förening i sitt esse …

Lotta
Lotta

Vår dotter hade också…kom till sist fram att hon reagerade på ägg och mjölk + att hon är atopiker. Allergin växte sen bort. Kollas lätt med ett blodprov

J
J

I ~20 ård tid har jag tagit de div blodprov , inget av de födoämnen jag är känsliga mot visade sig på blodprov ! Däremot ”utslag” mot de då jag var på bicom ..

Hanna
Hanna

Din berättelse låter bekant. Vi fick också rekommendationen att tvätta huden alla dagar. Men sen när vi självmant testa på att lämna ett par dagar emellan blev huden betydligt bättre. Fick senare veta att det är individuellt vilkendera som är bättre. Miniderm och locobase repair har varit räddningen hos oss.

Jenny
Jenny

Ser att du har fått många kommentarer men inte så många om just erfarenheter av bioresonans så slänger in en kommentar jag också 😉 Jag har testat bioresonans för mina utslag med goda resultat. Jag är fortfarande inte helt eksemfri men har många års kortisonanvändning bakom mig, och det tar det givetvis tid att läka från… Har nog varit till hudpoli men visade inga reaktioner på pricktestet och fick bara utskrivet recept på diverse salvor med olika kortisonhalt och rådet att ”du kan ju testa dig lite fram med vad du äter ifall du märker någon skillnad, men du har nog atopisk hy”. Jaha… Några hundra livsmedel att gå igenom nu då… Jag godtog inte det som förklaring och att mina utslag är något jag måste leva med, och enligt bioresonansen var det nog ett och annat jag inte mådde så bra av och när jag uteslöt det blev det… Läs mer »