Jag vill bygga hus!

Medan andra får babyfeber, så har jag gått och fått bygga-hus-feber. Jag känner att det skulle vara så himla kul att få bygga ett eget hus! Planera allt från scratch hur vi vill ha det, göra huset helt i den stil vi gillar och få prioritera alla rummens storlekar helt efter våra behov. Och att göra en ny trädgård! Och materialval! Ja allt!

Det var superkul att renovera också, något av det roligaste jag gjort hittills i mitt korta liv, men ändå känner jag att vårt hus nog kommer bli för litet för oss sen.. Dock trivs vi otroligt bra här, verkligen, men vi har nog börjat prata om att vi eventuellt skulle kunna tänka oss att bygga nångång, sen, i framtiden. Inte på många år alltså, men sen nångång då barnen är större.. Man lever ju bara en gång liksom.

Tycker det är så roligt att vara ute och promenera på nya husområden. Att se på de olika husen, trädgårdarna och se hur andra valt att bygga och fixa. Ibland golvas jag av hur vackra husen är, och ibland tänker jag bara What the F.

Tänkte bara för skojs skull visa er lite hurudan stil jag i dagsläget skulle vilja bygga, och hurudana husmodeller som inte alls faller mig i smaken.. Obs. Ta det inte personligt om du har ett hus som ser ut som nått av de husen som inte faller mig i smaken, smaken är ju som baken och alla ska ju bygga exakt så som MAN SJÄLV vill ha, inte nått annat ♥

Stilen på dessa hus gillar jag.. 


Klassinen Hailuoto Design talo


Vihervaara från Kannustalo

Klassinen hailuoto Design talo

Onnela från Kannustalo

Ja, vad har dessa hus gemensamt? De är klassiska, har ”vanliga tak” och känns personliga och lite mer utsmyckade.. Jag gillar verkligen hus som känns och ser nya ut, men inte nödvändigtvis måste se så otroligt moderna ut. Nej, moderna hus går bort för min del. Jag lever kvar i det förgångna, haha.


.. Dessa hus faller mig inte i smaken:

Kivi aulanko Design Talo

Harmaaja Kannustalo

Hopeakoivu Sievitalo

Pasadena Kannutalo

Valo Kannustalo

Stora opersonliga klimpar, eller ännu värre – pulpettak. Inga kommentarer på det. Nej, men säkert uppfyller det någon funktion (?) själv skulle jag dock aldrig köpa eller bygga ett hus som har pulpettak. Jaa jag måste säga att det var mycket lättare att hitta hus jag inte gillade än hus jag faktiskt gillade, haha. Nej men de flesta elementhus företag har väl mest dessa moderna hus nuförtiden.


Nå, framtiden får utvisa om vi ännu bor här när ålderns höst är på antågande eller om jag fått övertalat Robert till att bygga ett nytt hus. Gissar och hoppas på det sista, även fast jag inte kan se framför mig hur vi skulle kunna sälja huset vi gjort till vårt eget här heller. Kan man kanske bara bygga ett hus och sälja det sen? För att stilla bygg-suget menar jag, haha.

/ Carro

9
Lämna en kommentar

avatar
6 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
EmPisaBegiCarola EkmanKarolinas kaos Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Sandramaria

Vad intressant! För mig var det precis tvärtom nu när vi började planera huset: modernt sku de vara o allra helst pulpettak! kul att man kan ha så olika stil!

Malin

Kolla in kreivi-talo. De har stiliga hus

Begi

Bygg-feber jaaa! Va roligt!
Sku oxå kuna sätt igång och börja bygg typ imoron!

Karolinas kaos

Jag tycker också lite tvärtom, tycker Harmaaja Kannustalo är helt lätt snyggast av dedär :’D

Pisa

Jag har också husfeber! Haha 😀 Vi bor i parhus nu och jag har alltid kännt att de ska va ett nytt hus men tillika skulle jag också kunna tänka mej att renovera om man hittar det där ”rätta”. Dock som du säger så om man bygger själv så får man de ju precis som man vill ha det, från början. Tror ja tycker om båda stilarna men av de du visade så väljer jag nog mera traditionella klassiska! Vihervaara sååååå snyggt! ”Give me the keys så flyttar ja in mesama känsla” och Onnela ja vilket hus! Men de såg så stort ut så de sku int ja ork städa själv. XD

Em
Em

Uu. Får ångest på nya bostadsområden nejnej. Tex det vi vbyskola. Ångest tänk om jag skulle måsta bo där… föstod dock att det var väldigt populärt då tomterna kom ut.. hehe tur nån annan byggde där så jag slapp… gammalt e charmigt! Nått helt annat än nytt