Jag är inte gravid! Tjohooo!

Denna vecka ordnar ju X3m MENSVECKA! Dom mejlade mig och frågade om jag vill vara med och lyfta ämnet, och det vill jag såklart. Jag sitter ju själv och blöder här, inte mens då, men avslag efter förlossningen. Och det är ju nästan samma sak, inte själva innebörden av blodet, men blodet är ju ännu samma gamla blod som finns i min kropp – som ska ut.

Jag minns när jag fick min första mens (okej vilken kvinna minns inte?) Jag var hos min bästa väns. Vi var verkligen super tighta och pratade i vanliga fall om allt. Jag skulle sova över och vi skulle ha filmkväll. Alltid när jag sov över hos hennes så var det jag som fick sova i hennes säng och hon som sov på madrassen. Vi hade alltid gjort så, och det hängde väl i från tiden då jag inte riktigt vågade sova över egentligen, så hon tänkte att om jag får sova i sängen så känns det mera som hemma.

Nå under dagen så kände jag en konstig smärta i magen, var kallsvettig och kände mig allmänt dålig. Visste inte alls vad som var på gång och tänkte att jag nog håller på att bli sjuk, men samtidigt ville jag ju nog ha filmkväll = ville inte åka hem, så jag försökte att inte tänka på mina symptom. På kvällen sen så satt vi och pratade,
och jag kände mitt i allt hur det blev blött i mina trosor.. ahapp

Jag steg försiktigt upp och gick helt ”normalt” till wcn. ping

Väl på wcn hann jag bli supernervös. ”HOPPAS INT DET ÄR MENS, DET FÅR INT VARA MENS!” Int för att jag på nått sätt var rädd för att få det, men jag var ju inte alls utrustad för den striden just då!!pani

Nå jag satt mig ner och drog ett djupt andetag. Och tittade ner.
forfuckssake

Jahapp. Så satt man där och hade blivit ”kvinna”..lady..men nu var frågan; Vågar jag gå och rota i deras badrumsskåp? Lösningen på mitt problem låg ju antagligen där i och väntade på mig. Men jag har så svårt att rota i andras badrumsskåp. Så jag tänkte ok, jag lindar wc papper runt trosorna? Det borde ju funka?! Så det gjorde jag. Kände mig sen nöjd med det jag hade åstadkommit i trosskyddsväg, och gick ut ur wcn. Hann gå till vännens rum när jag känner hur det börjar kännas fuktigt i och runt trosorna.

badSvängde snabbt om och gick tillbaka till wcn. Funderade om jag skulle säga till min vän att ok it’s panic. Men nej, vi kunde tydligen prata om allt annat men att berätta att jag fått mens kunde jag liksom inte. Så ok jag fick gå emot mina principer och öppna badrumsskåpet. Mitt inre skrek åt mig hur fel det var att rota där och jag kände mig sååå skyldig.

thiefNå lyckan var sen stor när jag hittade ett trosskydd. Fanns tamponger där också men hell no att jag sku börja mecka med nått sånt där! Ett litet litet trosskydd hittade jag, och la det på plats i dom nerblodade trosorna. Jag gick ut ur wcn och kände mig trygg för stunden. Vi smättade på filmen och under hela filmen satt jag bara och tänkte på alternativa ursäkter till att jag skulle kunna säga att jag far hem. Kom dock inte på nån bra orsak (Hallå Carro 13 år du hade fått din första mens det är ju en bra orsak!?) som inte skulle låta som att jag bara hade hemlängtan. Så jag bet ihop och tänkte att om jag lägger typ 4 av dedär små trosskydden så skulle det kanske inte blöda igenom under natten. Var ju såklart skitnervös att jag skulle fläcka ner hennes säng!! Den natten fick jag inte mycket sömn utan låg bara och kände efter så att det inte blivit blött på lakanet..

cantsleep
Nästa dag rusade jag hem innan frukosten, och slängde snabbt allt i tvättkorgen och gick nervöst och väntade tills mamma skulle tvätta. Tillslut hörde jag hur hon började på i tvättrummet och gick dit med tunga steg. Sen när mamma väl visste så kändes allt mycket bättre och dagen efter kände jag mig till och med så säker så jag kunde berätta åt vännen jag hade sovit över hos. Hon tyckte ju jag skulle ha sagt det direkt, men ni vet, nymensad, har just ”blivit kvinna” (LOL) så känns ju allt övermäktigt och nytt, så jag vågade helt enkelt inte. Skämdes kanske? Över det mest normala som finns.


Nå, nu har man ju mensat x antal år redan och för min del är det absolut inget jag skäms för eller har svårt att prata om, men så är inte fallet för alla tjejer och kvinnor och därför tycker jag det är jättebra att X3M tar upp mens nu som då, för att göra det mer normaliserat och mindre tabubelagt. 
Det vi kan komma överens om är ju att för de flesta är det ju inte kul att ha mens, dock nödvändigt. Därför tänkte jag lätta upp stämningen kring det hela och ge er 7 orsaker varför det är så bra med mens!men

1. Du slipper äntligen ditt pms-depp och kan konstatera att det där utbrottet du fick förra dagen inte berodde på nån psykisk diagnos, utan då du satt där och var hysterisk, mascaran rann, killen flydde hemmet, det berodde ju bara på det du dock då var säker på att det INTE berodde på -mensen. Välkommen tillbaka till dig själv igen! Kanske du kan passa på att ta tillfället i akt och ordna ”welcome back party” Alla orsaker att firas bara..
wwelo
2. Du kan skita i det mesta och se dina mensdagar som en paus från allt som heter personligt ansvar. ”I’m sorry, men jag kan int komma på släktmiddagen/jogginturen/städdagen, jag har en så ooootroooolig mensvärk!”
.
3. Du behöver inte längre oroa dig över detdär misslyckade engångsligget med han som visade upp sin docksamling, endast bjöd dig på leverlåda och som inte hade något vessapapper i wcn. *Fäller en glädjetår då mensen efter några oroliga dagar äntligen kommer*notpregg
4. Du kan helt utan att nån bryr sig ha på dig dina urtvättade, bleka mommoonttare med ponnyn på! Oh that feeling när inget spänner om röven.

granny

5. Att din mens är regelbunden och inte uteblir är ju faktiskt ett tecken på att din kropp mår bra. Passa på att fira det med en bit choklad och ett stort glas mjölk (eller valfri annan dryck.)

lets

6. Vissa forskningar har jag hört att visar på att det är förlusten av järn vid varje mens som gör att kvinnor åldras långsammare och lever längre än män!
7. Inte en enda människa skulle ju finnas till, om inte kvinnor hade mens.

Hurra för mens! 
Ta listan med en nypa salt.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Anonym
Anonym

Jag var också hos en kompis när jag fick min första mens, jag rotade nog friskt i badrumsskåpet jag 😀 Det gör jag alltid när jag är på besök hos nån he he

MA
MA

Haha! Jag minns inte the moment då jag insåg jag fick mens, minns bara hur jag efter några mensgånger berättade till mamma och hur hons suckade ”ojnää ska du måst böri drags me hede nu då”. Däremot minns jag flera menstabbar som hänt under årens lopp…

Anonym
Anonym

vad är avslag? :O

Sara
Sara

Minns de som igår, var en vanlig skolmorgon som jag upptäckte det då jag steg upp å kunde inte hitta några bindor hemma så jag fick ringa mamma som var på jobb å berätta å fråga och sen visade sig att nej de var slut så jag fick ringa vidare till min bästa kompis och be henne ta med åt mig till skolan 😀

Tove
Tove

Haha! Så bäst me ”viko-trosor” som man bara anv tå! Aldri annos! ja lyckadist prick min första på ett ridläger. Men minns att vår dåvarande ridlärare var superbra å fixa fram åt me. Minns it va mamma sa namejr. Men mens ha åtm aldri vari nå konstit eller hysh hysh vi oss. Å tyra ha no fundera mang gang redan på vafö mamma ha blöjo!

trackback

[…] och Menskligts blogglista. Bland annat har Nanó, Ellen, Lina, Victoria, Linnea, Andrea, Cajsa, Carola, Elisabeth, Sara och Isabelle delat med sig av sina tankar kring ämnet (tipsa gärna i […]