INSPIRERAD TILL 1000!

Ni vet ju att Lo ska få ett dockhus i julklapp, och det är inget litet dockhus vill jag lova. Utan dockhuset från Alice & Fox mäter 116 cm på höjden 81,7 på bredden och är 30,90 djupt. Så, det är med andra ord väldigt stort. Jag blev nog lite osäker nu ikväll när jag paketerade in hennes Sylvanian families dockhusmöbler, kommer de verkligen att passa? Huset är ju så himla stort och möblerna är ju så små.. Men jag tror (hoppas) det blir bra. Har sett lite bilder på pinterest och där ser det bra ut åtminstone. Ser bara ut att vara ett hus med högt i tak. Nå, sålänge jag utforskade det så kom jag såklart över en massa otroligt fina DIY projekt där folk har gjort om dessa dockhus. Och WOW säger jag bara! Så otroligt fina! Se bara på detta som Interior by Sysanna har gjort..

Dog nog lite nu om jag ska vara ärlig. 

För att ge er en hint om hur stort detta dockhus verkligen är så lånar jag kallt denna bild av Tess Lundin. 

Men, som sagt så är möblerna jag köpt till henne väldigt små i jämförelse med huset. Dock har jag inte hittat några andra möbler, förutom Lundbys (som är så arma dyra men ändå fula?!) som jag ville ha åt henne så det får bära eller brista. Dock har jag nu börjat fundera om jag inte skulle kunna tillsätta en våning där i mitten? Så att golvet skulle komma där var mitten på fönstret är. En tunn skiva som jag målar vit. Det kan ju inte vara ett problem med några spikar och limpistolen.. Nåväl, måste fundera med Robert.

Men en sak är iaf säker. Tapeter kommer det bli! Ska skruva ihop huset några dagar innan julafton och gömma det i källaren och sen bara sätta det i hennes rum (in paketerat) på julafton. Så, en tur till Lundagård på tapetjakt ska jag ta mig tid för de närmaste dagarna!

9 reaktioner till “INSPIRERAD TILL 1000!”

  1. Lidl säljer just nu dockhusmöbler. De är i trä och riktigt bra. Vill man kan man sätta sin egen prägel på dem ☺

  2. Otroligt fint dockhus! Signes dockhus är lite mindre, men jag tyckte också att det var svårt att hitta rätt storlek på möblerna till huset.. men dom vi beställde från Wish var riktigt bra tycker jag! Billiga och vitmålat trä, så att det blir samma stil. Några gånger har vi fått limma nått litet stolsben som lossnat men annars bättre kvalitet än väntat! / Malin

    1. Ja, jag var in och kollade din instagram igår också då jag sökte inspiration! Wish möblerna passade ju perfekt även fast det ser ut att vara högt i tak på hennes också! 🙂 Vi ska beställa nått från wish också men det blir väl inte till jul då det är så lång leveranstid.. 🙂

  3. Härligt med dockhus! Har du kollat in vilka möbler det finns för maileg? De ser ut att vara dem som är på de översta bilderna.. 🙂

      1. Jo Maileg tänkte jag också att skulle passa perfekt dit, tycker deras saker är sååå fina och skulle gärna ha själv av dem åt dottern, men som du skrev så är de nog alldeles för dyra tyvärr… Man skulle ju bli ruinerad för bara några få möbler!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *