I’m pissing myself off

Alltså jag de senaste dagarna. Känner mig som en urvriden trasa rent ut sagt. Vet inte om det är sviterna av flunssan eller om det är PMS. Kanske en blandning av båda. Har haft århundradets resting bitchface 24/7 och har kommit på mig själv med att bara sitta och stirra och se ledsen/trött ut.

Men vet ni vad, min PMS har blivit 100 gånger värre sen jag fick barn. Jag sa en dag åt mamma att ”före jag var gravid så hade jag ju aldrig PMS” Mamma bara: …….. Så okej, jag kanske nog hade en släng av pms då också men nu i efterhand alltså wow, nu VET jag verkligen vad pms är. Det är brutalt. Undrar varför det blir så? Iofs kanske det är för att jag aldrig får vara ifred, att det hela tiden är någon som pockar på min uppmärksamhet och därmed också retar mig. Innan jag fick barn kunde jag dra mig undan och vara för mig själv. Haha skyller allt på barnen bara. Nej, men det är ju klart att det beror på hormoner också. Nån som känner igen sig? Är det månne bara att finns sig i det eller går det att göra åt på nått vis?

 

/ Carro

14
Lämna en kommentar

avatar
11 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
12 Kommentatorer
VictoriaMiaCharlottaBelindaFia Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Daniela
Daniela

Tell me about it… Aldrig har jag varit med om värre pms än den som kom efter barnen. Jag har provat med diverse tillskott som typ magnesium och jättenattljusolja men det som verkar funka bäst är appen som meddelar att pms är på kommande. Då känns det lite lättare att hantera då man vet varför man mår som man mår, men uslit är de hur som helst!

Tea

Känner så igen mig! Och jag börjar bli otroligt trött på situationen.. Mina två barn hamnar som tur inte i korselden, men min man. Stackarn. Ser ofta helt rött bara då han stiger in i rummet. Har börjat fundera om kopparspiralen ha gjort min PMS extra extra extra jobbig.. eller är det faktiskt bara så här det är nu för tiden.. Men kämpa på och hoppas de snart lättar! Resting bitchface är inget att leka med, tror dock att min är här för att stanna Kram,Tea

Hormonmonstret
Hormonmonstret

Nämen skaffa hormonspiral, kvinna! Eller annat hormonellt preventivmedel. Lönar sig säkert om ni ändå inte ska skaffa flera barn inom kort. Min man gjorde en vasektomi, just för att jag skulle slippa använda hormoner hela livet ut, men efter att jag slutat och var helt ”on my own” fick jag diverse olika jävliga krämpor, och gynekologen rekommenderade hormonspiral. Allt frid och fröjd efter insättning! Blev som ny! Surt förstås för mannen som blev knipsad i onödan meenn, happy wife – happy life, eller hur! lycka till!

Sofia
Sofia

Jepp! Speciellt efter andra barnet blev det ännu värre! Som tur är får jag ingen mens medan jag ammar och har blivit gravid igen relativt snabbt efteråt. Nu är jag gravid för tredje och sista gången och tänker amma läänge! Men vad sjutton ska man göra sen?!

SW
SW

Oh yes! Hög igenkänning! Värre PMS för varje barn, tre stycken, (har troligtvis PMDS dessutom). Helt hormonfri från att blev gravid med första, så undrar om det också spelar roll att innan barnen åt jag ppiller i 8 år och har inte varit utan nån typ av hormon då. Hormoner kommer jag dock inte stoppa i mig mera, så man får väl försöka hitta något annat som hjälper. Har också en app med menskalender där man kan fylla i sina symptom, så då är det ju lättare att följa med.

SW
SW

Kan ju tillägga att varje gång jag har PMS vill jag skiljas å funderar varför man ”skaffade” barn. Och så får man skuldkänslor av att kunna tänka så. Direkt mensen kommer är det frid och fröjd igen

Malin Helenius

Alltså JA PMS deluxe! Varje månad funderade jag allvarligt på om jag höll på att bli riktigt djupt deprimerad då inget kändes kul, jag hade noll nerver och allt i livet var grått. Tårar och ilska i en salig blandning tills de igen gick om och mensen kom. Tänkte varje månad att NÄSTA månad skall jag komma ihåg att jag inte blivit galen utan ”bara” har PMS. Men likförbannat googlade jag efter kontaktuppgifter till en psykolog igen följande månad. Just nu ligger PMSen på paus, men helt ärligt vet jag inte om mina graviditetshormoner är bättre.. inte lika tvära kast såklart, men samtidigt kommer inte heller mensen och ”räddar” mej en gång i månaden. Många säger att det blir värre efter varje barn, känns lagom muntert nu.. *nervös* tipsa gärna om du kommer på något som hjälper 🙂

Fia
Fia

Hej! Har du försökt med Progesteron kräm. Naturligt. Finns att köpa på tex hälsopraktik Natura i Jeppis eller på nätet. Läs på om det. Värt att pröva.

Belinda
Belinda

Jaa! Aldrig haft problem förut men efter två barn har det bara eskalerat. Tog länge innan jag fattade ”vad som var fel”, först efter att jag börjat hålla koll på mensen med en app insåg jag att det var PMS.. Humöret hamnar på botten, tålamodet lika så och tårarna ligger nära till. Stackars man (och barn), man förvandlas verkligen till häxan surtant vare sig man vill eller inte.. 🙁

Charlotta
Charlotta

Håller med om progesteronkräm. Googla på det! Tex ProgesterAll. Inga syntetiska hormoner, man smörjer från ägglossning till mens.

Och som app använder jag Flo, funkar riktigt bra och bättre koll vad som är på gång.

Mia
Mia

Japp, känner igen mig! I mitt fall var det sist och slutligen järnbrist som var boven.

Victoria
Victoria

Man kan göra något åt PMS. Det är inte naturligt med PMS även om det är vanligt. Det är inte ”meningen” att man ska måsta genomlida det varje månad. Humöret går från öppen till social och energisk till inåtvänd och fokuserad under menscykelns olika faser, men att vara överlycklig vid ägglossning för att sedan bli deprimerad och jättearg veckan innan mens tyder på att man är i total obalans hormonellt = inte naturligt och kroppens sätt att säga till dig att du måste göra en förändring i livsstilen och kosten! PMS ökar risken för andra sjukdomar i framtiden och borde inte skämtas bort eller viftas bort som det görs i nuläget till och men av läkare. Hormonella preventivmedel är heller inte lösningen, du ”botar” inte kroppen med det. Youtuba på Alisa Vitti, hon är hormonexpert och förändrar hela synsättet på PMS och menscykeln o hormoner o kvinnor o rubbet. Hon… Läs mer »