Hinnsvepning

image

Igårkväll tyckte jag att det rann lite väl mycket flytningar, så jag lade en binda för att inte behöva tänka på lakanen. Imorse när jag skulle byta binda så hade det kommit blod i den. Ringde in till Vasa förlossning och tänkte höra vad de tror. De tyckte att eftersom jag har en blödning + att det varit mindre fosteraktivitet de senaste dagarna så kan jag  komma in på kontroll. Så en tur till Vasa blev det idag!

Vi var framme runt 11 och fick träffa läkaren direkt. Först CTG där allt såg bra ut. Sen inre undersökning där hon konstaterade att cervix är ordentligt mogen och jag var lite öppen. Sen var det ultraljud och babyn mådde bra, bra med fostervatten, fina rörelser och bra flöde i navelsträngen.. Sen ville hon göra en ny inre undersökning efter att jag hade varit på wc, och då sa hon mittiallt att hon gör en hinnsvepning! Det var ju inte det skönaste jag varit med om, men det gick helt bra ändå. Läkaren var så bra! Bästa läkaren jag nångång varit i  kontakt med i hela mitt liv ungefär, så det kändes väldigt tryggt och skönt.

Hon tyckte att vi kunde gå på stan lite och avvakta ifall jag fortsätter blöda och ifall värkarna kommer igång. Vi gick på lunch, sen kaffe med vår doula Sara och en en sväng till Combo loppis. Blev så otroligt trött så tillslut beslöt vi oss för att åka hem igen. Så nu är vi hemma och jag vilar..

Läste att om en hinnsvepning ”lyckas” så borde förlossningen komma igång inom 48 timmar. Så det är ju lite spännande nu.. Nån här med erfarenhet av hinnsvepning? För tillfället har jag inga känningar förutom trötthet och huvudvärk + lite mensvärksliknande känsla mellan varven, så mina förhoppningar på att förlossningen ska sätta igång är inte skyhöga men visst finns det lite hopp allt.

 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Malena
Malena

Ingen erfarenhet av hinbesvepning, men båda mina förlossningar har börjat med blodblandat slem (ursäkta detaljerna 🙂 Ett dygn senare har de varit födda.

Martina
Martina

Med andra barnet gjordes en hinnsvepning. Jag var inne för kontroll på morgonen och då gjordes den. Under dagen hade jag mensvärk till och från. På eftermiddagen gick vattnet och pojken är född nästa förmiddag. Så jag har goda erfarenheter av hinnsvepning även fast det inte är det mest behagliga jag varit med om Hoppas det kommer igång för dig också. Stort lycka till!

Sara
Sara

Jo och födde samma dag 🙂

Ida
Ida

Med andra barnet fick jag hinnsvepning en fredag morgon och på söndag morgon kl. 6 vaknade jag med värkar, födde en flicka kl.22.15 roligt var ju att hon kom på sin bf dag. om fölossningen inte skulle ha börjat före måndag så skulle det blivit igångsättnin pga att hon var så stor. (4320g när hon föddest)

Tina
Tina

Gjordes två extra UL pga risk för stor bebis(?) för min del med min första, så på samma gång blev det hinnsvepning en fredag…bf på söndan men vattnet gick först tisdag kväll och efter midnatt föddes hon (v40+3), 4155g å inte 4500g som uppskattats! En helt lagom tjej! Hela förlossningen gick på 5 timmar! Smidigt å bra! Blev därför förvånad när det med andra barnet INTE blev nå extra UL då hon också var fyra dar större i måtten på UL å sen kom hon en vecka innan bf 4310g, å d gick på 45min sen vi kom in till BB, ännu snabbare å smidigare än första. Började med värkar. Får se nu vad som sker denna tredje gång, en vecka större bebis vet vi redan, men hur börjar det å hur fort går det spännande! Räknar med en 4,5 kg julbebis. Älskar å vara gravid å föda barn! 😀… Läs mer »

Sara
Sara

Det där med viktuppskattningar ska man ta med en nypa salt. Sonen som föddes för 3 veckor sedan uppskattades väga 3,4kg dagen innan han föddes, han vägde nästan 4,6 kg…

Johanna
Johanna

Min son va räknad till 4 kg. Planerat kejsarsnitt blev det,och han visade sig vara 4,7 kg 🙂

Ida

Ååh va spännande, lycka till sen då de kommer igång! Kommer stalka bloggen fram ti födseln nu haha!

Sanna
Sanna

Jag fick hinnsvepning då jag gått över två dagar med andra barnet. Han beräknades till över 4 kg så läkaren tyckte det var bra att göra det så han inte skulle gotta till sig ännu mer. Det gjordes mitt på dan nån gång, och förlossningen satte igång sen på natten, och han föddes kl. 16 dagen efter hinnsvepningen. Stort lycka till, hoppas det sätter igång nu!

Sara
Sara

Fick hinnsvepning vid vcs i april och 24h senare föddes killen 🙂

Therese
Therese

Fick hinnsvepning vid vcs fredag eftermiddag och lördag morgon. På lördag kväll vid 23-tiden gick vattnet. Vi kom till vcs en timme senare och kl 3 föddes tjejen.

Josefin

Med två första barnen fungerade inte hinnsvepning men med trean så fick jag regelbundna förvärkar efteråt och så startade det ordentligt på natten sen 🙂

Annika
Annika

Fick hinnsvepning tio dagar över beräknat med tvåan. Hade då haft sammandragningar varje eftermiddag och kväll i två dagar. Två dagar senare blev jag igångsatt pga högt blodtryck. Lycka till när det är dags 🙂

K
K

Gjorde en hinnsvepning på bf och dottern föddes en vecka senare så kan inte säga att det lyckades för mig. Var dock ganska ”omogen” då och hade en förlossning på 56 timmar sedan. Men starten för mig var blod och slem så hoppas det är på g för dig:)

Sofia

Fick nu i mars med trean en hinnsvepning på onsdag på 39+2. Kände inga värkar annat än lite molande mensvärk efteråt innan det sen satte igång kl.02 natten till söndagen. Kl.04.13 är hon född. Så sen gick det undan plötsligt. Lycka till med förlossningen! Spännande tider minsann

Sofia
Sofia

Hinnsvepning fredag eftermiddag, värkarna kom igång ordentligt på fredag natt och killen föddes lördag kväll! Lycka till 🙂

Anniina
Anniina

Härligt, det närmar nog sig nu! På mig gjordes hinnsvepning på morgonen och sonen är född 15 h efter 😉
Lycka till!

Janica J.
Janica J.

Under mina båda graviditeter gjordes hinnsvepning. Med första gjordes det 2 gånger, med andra hann vi bara en gång. Int hände det nå extra häftigt inom 48 timmar, men jag tror definitivt att det hjälpte oss på traven sen när förlossningen väl kom igång. 🙂 Den nya förlossningsläkaren på VCS är riktigt bra och behaglig (och duktig till hands), så hoppas det har hjälpt er på traven nu också (Y)

S
S

Joo..Och då började förlossningen några timmar senare (9 dagar före bf) lycka till!

Saragunmarie

Åååå va spännande!! Lycka till! 😀

Maria
Maria

Jag har ingen erfarenhet av hinnsvepning, men min bekant blev det i fredags och i söndags fick de en flicka. Lycka till!

anna
anna

Hinnsvepning vid ul i v. 39 för viktuppskattning då min förra grav slutat med sugklocka pga stort barn. Anyway, babyn kom i 41+3 sen. Så noll tur för mig, men då han väl kom var jag väldigt mogen och redo i kroppen istället och hade en drömförlossning!

Michaela
Michaela

Stort grattis till det nya lilla livet! Jag är nyfiken på om du minns namnet på läkaren?

trackback

[…] tömma blåsan, och efter det ville hon göra en ny inre undersökning. Då sa hon mittiallt att hon gör en hinnsvepning, och innan jag hade hunnit säga något så var det gjort. Hon tyckte att vi kunde gå på stan […]