Gammaldags hallonkräm

I Recept av Carola EkmanLämna en kommentar

Idag var vi ute och cyklade, och kom förbi mammas. Där fanns det hallon i överflöd så jag tog tag i en schippo och plockade lätt 1 kg! När vi kom hem frös jag in en del men kände att jag ville använda lite av hallonen till något färskt. Det blev en supergod gammaldags hallonkräm med glass.

Du behöver
– 5 dl vatten
– 1½ strösocker
– ½ d citronsaft
– 6 dl hallon
– 2 msk potatismjöl
– 4 msk vatten

Gör såhär
1. Koka upp socker, citronsaft och vatten med hälften av bären och gör en redning av potatismjöl och vatten.
2. Koka upp krämen i kastrullen under omrörning.
3. Ställ krämen kallt. Vänd sen ner ner resterande bär försiktigt med en slev.
4. Häll upp i en vacker skål och kyl krämen några timmar.
5. Servera med vaniljglass eller vaniljkräm

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om