Fredagskänslan och jobb på måndag

Imorse kom gänget hit. Vi börjar bli en knippe. Grys småvänner växer för fullt och snart kan även dom börja leka! Det är bara 8 månader mellan Gry och Noel (i gult). Mellan Edvin (i mitten) och Gry är det ca.11 månader.

När gänget drog hem så slappade vi länge framför tv:n jag och Lo, sålänge Gry sov i vagnen.. Sen blev det mat och allt vad det innebär men sen drog vi på oss ytterkläderna och gick ut på långpromenad.. Lo på sin Puky och jag med Gry i vagnen. Vi mötte upp med mommo som gick hem från jobbet och tog små omvägar hem.. En sån otrolig fredagseftermiddag. Hösten ändå ♥

På måndag börjar jag förresten jobba lite igen! Jag har egentligen aldrig under mina snart 4 år hemma längtat tillbaka till arbetslivet, men här för några veckor sen kände jag bara neeeeeeeeej nu måste jag utanför hemmets 4 väggar var jag spenderar min tid 24/7. Så jag ringde runt lite och vips så hade jag en arbetsplats att gå till. Ska börja lite smått med 4 timmars skiften några gånger i veckan. Främst då Robert är på ambulansen och endast jobbar vart 4e dygn, så barnen stannar självklart ännu hemma trots att jag börjar jobba. Till årets slut har jag en plats så får se hur det går, mittiallt trivs jag riktigt bra och vill fortsätta jobba även inkommande år, eller så börjar jag längta hem till barnen på heltid igen, och då gör vi så. Får se helt enkelt. Det är ju mycket som ska klaffa eftersom vi vill ha Gry hemma tills hon är minst 2 år. Det ska ju funka med Roberts gym också.. Nå, roligt ska det hursomhelst bli att jobba lite igen!

Hur har ni känt när ni börjat jobba efter föräldraledighet/vårdledighet? 

13 reaktioner till “Fredagskänslan och jobb på måndag”

 1. Men så roligt Carro 🙂 Jag började jobba lite smått då yngsta var 1,5 år. Pappan gick ner till halvtid och jag jobbade halvtid. Vi såg inte så mycket av varandra men det var ändå så skönt att då vara ”bara Annika” då jag var på jobb. Lycka till 🙂

  1. Va bra att ni kunde ordna det på de sättet! 🙂 Ja, ska nog bli skönt att också prata med andra vuxna utan att prata om barnen hela tiden 😀 Tack!

 2. Lycka till!
  Jag börjar också på måndag! Har jobbat helger och kvällar i 2 år nu. Ska bli skönt att ha morgonskiften så att jag inte bara möter sambon i dörren på dagarna.
  Ungen blir 3 i december och nu känns det nog som att det är dags att vi båda får en paus från varandra.

 3. Jag började jobba innan yngre sonen var 4 månader. Hade då varit hemma 2 år. Barnens pappa stannade då hemma med dem i drygt 1 år. Så yngre sonen hann bli 1 år 5 mån innan han började dagis. Maximalt 8-15 då. Funkade bäst för oss att göra så. (När jag berättade åt ”folk” att jag skulle börja jobba så fort var det förvånadsvärt många som sa ”men inte kan ni sätta en så liten på dagis!!”. Tanken att pappan stannar hemma verkade alltså inte finnas.)
  Lycka till med jobbet!

 4. Började jobba efter 3 år hemma och två barn. Då var barnen 3 och 1,5 år gamla. Tyckte om att vara hemma men de sista två månaderna blev tuffa och längtade efter att få jobba igen! Och det var nog skönt. Jobbade första halvåret 80% (barnen på dagis 16 dagar per månad), sedan upp till 100%. Nu är yngre tre år och är nu hemma med lillebror. Denna gång kommer jag att vara hemma tills lillebror är 2 år. Större barnen är på dagis 4 h per dag, och det funkar perfekt nu för oss! Då jag återgår till jobbet efter två år kommer jag jobba 80% tills han fyller 3 år, bara det går ihop ekonomiskt

 5. Jag blev en bättre mamma när jag började jobba igen! Jag var hemma med sonen tills han var 1 år 4 mån och så jobbade jag 30 h/vecka i 5 mån, sen gick jag upp i heltid. Visst kände jag stor ångest innan jag började jobba igen men när jag väl kom in i det kändes det jättebra. Jag tror att vissa människor är bättre ”hemma mammor och pappor” än andra. Jag kände att sonen fick mer struktur när han började dagis. Det första dagisåret och jobbåret var jobbigt på många sätt och vis, men det var många faktorer som inverkade på det. Nu är pappan i huset heltidssjukskriven och även om han har ont så funkar det att han för och lämnar på dagis. Win-Win. För sonen får inte så långa dagar på dagis, de får kvalitetstid men lugna stressfria morgnar, jag kan jobba heltid med gott samvete (vilket behövs rent ekonomiskt) och jag njuter till fullo av de timmar under dygnet som jag får spendera med sonen.

  1. Det låter ju som ett helt perfekt upplägg för er! Det är så olika från familj till familj, det gäller att hitta det som känns mest balanserat för just den egna familjen 🙂

 6. Jag började jobba när dottern var 1 år och 7 mån och skulle gärna varit hemma längre men det gick tyvärr inte ekonomiskt. Då hade jag även jobbar sommaren då dottern var ett år för att kunna vara hemma hela hösten. Då sköttes dottern av Famo och Fafa de dagar vi båda föräldrar jobbade och hon har nu ett jätte nära förhållande till alla sina mor- och farföräldrar och saknar dem mycke om hon inte ser dem regelbundet.
  Jag har jobbat 77% enda från börja och dotter är nu 4 år. Jag har treskiftesarbete och sambon e brandman och jobbar vart fjärde dygn. Så vi har aldrig behövt ha dotter mer än 2 dagar/vecka i dagis. Och vi får som tur även mycke familjetid ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *