Fredagsfika

I Vardag av Carola Ekman3 Kommentarer

Imorse, redan klockan 9 kom Betti och Noel hit. Vi drack kaffe och pratade som vanligt.. När Lo och Robert åkte till gymmet så kom vi på att vi kan ju passa på att gå på lunch när vi båda bara hade varsin avkomma med oss. (Oliver och hans pappa är i Lappland denna vecka så Betti och Noel har varit på tumis.) Så vi packade ner barnen i mina två vagnar och gick iväg till stan. Vi hade ju drömt om att båda barnen skulle sovit sig genom lunchen, men icke. Fast det gick bra ändå, de är så lätta att ha med dessa små..

Lunchen på Fiika är alltid så god!

Ikväll väntar jobb för min del, så skönt att vara tillbaka på jobbet efter förra veckans sjukstuga här! Vid jouren diagnostiserade en läkare mig med kikhosta ”eftersom det går här i nejden” och tyckte jag skulle ha antibiotika och 3 veckors sjukskrivning med hela faderullan, men som tur känner man ju sig själv och jag var säker på att det inte var kikhosta så jag hämtade inte ens antibiotikan. Några dagar senare var jag ju frisk så att, det var ju verkligen inte nån kikhosta..

Imorgon ska jag medverka i en podcast! Ska bli kul att podda igen, börjar ju vara en tid sen jag och Janina avslutade vår podd. På söndag kommer Rebecka hit för lite produktfotografering.. Så en kul helg att se framemot!

/ Carro

3
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Alice SCarola Ekman Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Alice S

Men jisses, hur kan de diagnostiserar hit å dit utan att ens ha tagi nå prover eller nå!? Kan int tro på nå av deras ”statistik” sen om de e sådär de håller på. (Med risk för att låt som någon vaccinmotståndare nu.. de e ja ju absolut int men tycker int de e rimligt som de håller på) Syrrans pojk blev å diagnostiserad kikhosta. Efter att de pratat i telefon med mamman (!!?). Sen ringd de runt till oss andra och sku ha oss att äta antibiotika, för att vi träffat på pojken i fråga då. 2 veckor före i vårt fall. Ena gravida syrran som ifrågasatt dem när de tyckt hon MÅSTE ta antibiotika och isoler sig i 5 dagar fick hör att ”de är kliniskt bevisat att pojken har kikhosta” (hur fasiken de nu kan vara de efter ett telefonsamtal..) och att ”hon utsätter babyn för fara”… Läs mer »

Alice S

Men påriktigt!?! Värsta att de int ens kuna ta prov fast du vila, då det ännu till va DE som sagt du har kikhosta å sku ha i dej antibiotika.

Förstår att de vill stopp e så fort som möjligt för att int e ska spridas runt ännu mer.. men att tryck i hela stan antibiotika fast tydligen säkert hälften e ”otestad” fattar vel vem som helst att int fungerar.
Usch så stressad man blir. Bra att du int tog nå antibiotika då!