Första gråtet vid dagislämning

Denna dag började med fullständigt kaos. Första dagen som Lo vägrade fara till dagis, hon grät, skrek och rörde sig inte en centimeter från soffhörnet. Åh mitt mammahjärta brast totalt! Hon som hittills har trivts så otroligt bra på dagis och längtat efter varje ny dagisdag.. Men idag blev det stop. Hon ville inte först säga varför hon inte ville åka till dagis idag, men sen kom det fram att någon varit dum mot henne där, så därför ville hon inte..

Efter mycket tröst och prat så kom vi överens om att vi åker till dagis och känner efter hur det känns i magen – känns det ännu dåligt i magen efter en stund där så får hon följa med hem igen, men om det mittiallt har börjat kännas bättre så ser vi om hon ska stanna en stund.

Vi åkte dit hela familjen och Lo ville bara sitta i famnen, vi gick in i soffan och försökte titta efter någon bok men Lo sa nog tydligt att det ännu kändes dåligt i maggropen.. Vi pratade med en av pedagogerna och Lo och hon kom överens om att Lo kommer på nytt imorgon då det känns bättre. Så hon fick komma med hem igen, men vi var så stolta över att hon ändå följde med och kände efter hur det kändes.

Så skönt att ändå ha möjlighet att faktiskt ta hem henne igen gånger som dessa. Jag vet själv exakt hur hon kände sig imorse. Eftersom jag var sån själv x200. Jag grät vid varenda lämning till dagklubben och det hela slutade med att jag bara var dit kanske 5 gånger innan mamma insåg att det är bäst för mig om jag får komma hem och vara hemma med henne och min lillasyster en stund till.. Nästa gång jag lämnades nånstans var på förskolan, haha. *Hemmakär*. Men känslan när mamma sa att jag fick komma med hem igen, bästa bästa bästa.

Nu tror jag faktiskt inte att detta kommer bli återkommande för oss, jag tror nog bara att Lo hade en dålig dag efter att ha lekt non-stop exakt hela dagen igår när vi hade kusinträff, på det somnade hon sent och vaknade tidigt. Trött och slut helt enkelt..

Men ja, jag kommer ju ännu vara hemma med Gry många månader, så ifall det kommer flera dagar när det helt enkelt känns jättedåligt i maggropen för henne, ja men då ser jag verkligen inget fel i att låta henne stanna hemma, hon är ju ändå i dagis för hennes egen skull, för att hon vill, inte för att jag inte skulle kunna ha henne hemma om dagarna.. Men nog är de svårt det där ändå, hur man ska göra i dedär situationerna. Men lösningen idag tycker jag kändes väldigt bra, och jag skulle inte ha gillat om Robert eller någon av pedagogerna skulle ha börjat tycka att vi nog skulle lämna dit henne, då både min och hennes magkänsla sa något annat ♥

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
AnonymAnnaCarola EkmanAliceCecilia Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Cecilia
Cecilia

Så fint att lyssna på magkänslan 🙂

Alice

Skönt för Lo, och dej såklart! Tänk vad bra när man faktiskt har möjlighet att välj å gör de som känns rätt. Säkert känns e bättre för henne nästa gång, spec då hon kan vara trygg med att veta att hon int blir tvingad. Ja behöva läsa dethär idag. Spec delen om dig som liten. tack!! De låter precis som Saga. Hon vill bara vara hem med mig. Vi (mest hennes släktingar ) trycker på om dagis/dagklubb. Men hon vill helt enkelt int. Kan börja gråt om vi talar om de. Nu är jag ju faktiskt hem och enda orsaken att hon sku fara i dagklubb är ju om de sku vara för att hon själv vill. För hennes skull. Vi håller på ge parkverksamhet ett (nytt) försök, där sku hon ju få ha Tyra med sig. Ändå vill hon int. Som de är nu verkar det som lillasystern får… Läs mer »

Anonym
Anonym

Så avundsjuk att ni har den möjligheten och så fint av dig att faktiskt använda den när magkäsnlan säger så. Vårt barn skriker sig hes på mornarna 🙁 mitt hjärta brister om och om igen. Men för oss finns inget val.

Anna
Anna

Här grät ju A i 2 månader varje morgon , och vi kunde ju int stanna hemma utan hade jobb mitt mamma hjärta gick sönder varje gång.. hon va ju bara strax över 1.5år .. men de meddela från dagis att det gått snabbt över, och att hon va glad igen.