Ett foto i timmen

Inspirerad av mitt eget tips om ”ett foto i timmen inlägg” till Alice när hon frågade efter önskeinlägg, och  sedan inspirerad av Alices resultat av min önskan, så har jag idag gjort ett eget! Liksom Alice, så körde jag också med mobilen och bilder tagna i stunden. Varje bild är inte tagen exakt t.ex 13.00 utan det är mer timmen mellan 13-14 som menas. Here we go!

Vi vaknade utvilade efter en natt med ca. 8 timmars ihållande sömn! Påklädning, barnkanalen, frukost och kaffe följde förstås.

Vi gick över till fammos och faffas,
där vi åt jordgubbar och Lo hjälpte fammo att hänga tvätten. 

Vi lekte i sandlådan, byggde lego, och fammo gjorde lunch. Gry är så hungrig nu när hon slutat amma, så hon ville äta före alla andra. Ps. Jag är så glad att hon äter så mycket!?

Faffa följde med oss hem, jag vattnade blommorna och jordgubbarna. Rensade lite ogräs, och barnen spelade fotboll med faffisen.

Vi gick in och började städa. Jag tänkte att jag skulle flytta ut Grys säng ur vårt sovrum. Lo tyckte vi skulle sätta den i hennes rum så de får sova i samma rum. Dock blev det ej långvarigt. Utan nu är Grys säng i mitt sovrum igen. För feg för det steget tydligen…..

Dags att natta (natta? på dagen? vad heter det då? Söva?) en liten en. Vilket ju också är en utmaning dagtid nu när vi slutat amma! Ofta vill inte Lo gå ut när Gry ska sova middag, så då får jag helt enkelt söva henne där inne i sängen. Och det har ju varit superlätt hittills när hon ännu ammats, men nu är det andra tider! Så jag får helt enkelt stå där ute på gården och natta medans Lo endera är där inne, eller om jag har tur, kommer med mig ut. Nå, hon somnade snabbt idag iaf. Och sov i två timmar!

Så länge Gry sov bloggade jag, tog en kaffe och spelade spel med Lo.

Lite efter klockan 15 vaknade Gry, vi åt mellis ute, plockade jordgubbar och gick sen till Tildes (min syrras med andra ord, Tilde = barnens kusin), som ju bor _nästan_ granne med oss nuförtiden!!

Vid Tildes var vi ute, lekte, slappade och åt mat.
Lo hade förstås också sagostund åt småflickorna.  

Påväg hem från Tildes. Tog en runda runt kvarteren in our hoodz
för Lo ville inte riktigt ännu fara hem.. Lo har en Frozen paketpåse på styret. Hennes ”handväska”.. 

Gry ville ringa åt pappa som är i jobb på ambulansen hela dygnet idag. Hon gick runt och visade massa saker åt honom ”pappa! titta!” *vänder telefonen mot det hon vill visa. Haha så gullig. Denna timme var fammo hos oss en stund också.

Kvällis! Barnen har ätit sååå bra idag! Och kvällsmaten, de bara åt och åt och åt. Och ja, kanske det är lite roligare då man får äta kvällsmat på golvet. 

Jag har haft ut alla täcken, kuddar och madrasser på vädring idag. Dammat dom och dammsugit sängen. Så självklart skulle jag ju dammsuga sovrummet och renbädda sen inför natten! Barnen älskar när vi renbäddar. Hoppar runt och är helvilda. Minns så bra från då jag själv var liten hur skönt och roligt jag tyckte det var när mamma dammade sängkläderna och tog in dem, sådär kalla och knastriga. Bästa. Denna timme började jag natta barnen.

Oj herregud nattningen idag. Robert är alltså ijobb idag, och jag skulle med andra ord natta Lo + natta Gry utan amning. Hesoooos. Tappade nog mina nerver lite där, men Lo somnade tillslut lugnt i sitt rum. Gry däremot. Muhahaha. Nej var hennes svar på om vi inte ska sova nu efter böcker, sånger och what not.

Ser ni blicken. ”Varför får jag inte gå ut ur rummet?” Hon är alltså inte arg för att hon inte får amma, nej nej det är looong gone. Hon är arg för att hon inte får gå ut ur rummet. Hon kommer upp och ner ur sängen, försöker ta sig ut, bankkar på dörren osv. Nej men jag tror hon snart kommer över det. Hon är ju bara så ovan med hur hon ska somna nu när hon inte somnar vid bröstet direkt.

Okej. Hon gav sig inte. Och tro inte att jag inte försökte få upp henne i sängen. Det försökte jag, tro mig! Men nej hon skulle ligga där och vänta tills nån öppnade dörren.. Hon väntade tills hon somnade.

Och det var vår dag!

Haha ser ju helt brutalt ut nu här på sista bilden, men nä int var det så brutalt som det ser ut. Hon gav helt enkelt inte upp bara och jag väntade ut henne. Ville inte tvinga henne att vara i sängen heller då vi är i dethär känsliga brytningsskedet från amningen. Hon lär väl nog ha märkt ikväll att det inte är så stor vits att försöka ta sig ut. Nu är det testat liksom!

Nå, sen bäddade jag förstås ner henne i sängen, och nu sitter jag och kollar youtube. Ska strax krypa ner till kojs. Vi har haft en vanlig, superbra söndag!

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanAlice SSandra N Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Sandra N

Jag skulle göra ett foto i timmen idag, men glömde bort det halvvägs. Får testa på nytt imorgon.

Alice S

Heheh, bra om man kan inspirera sig själv på samma gång :’D och well, jag inser hur uselt jag gjorde de utan beskrivning och inte längre än till kl 18 när ja kollar in ditt inlägg 😀 Får helt enkelt göra ett nytt försök!