Ett av sommarens projekt blir..

I Trädgård av Carola Ekman4 Kommentarer

.. Ett jordgubbsland! Det är inte ofta jag är avundsjuk ska jag säga er, men en sak jag är sååå avundsjuk på, det är denna bruds jordgubbsland. Alltså! Att varje dag kunna gå ut i trädgården och smaska färska jordgubbar, plocka litervis med bär och frysa in, göra tårtor, äta med glass and what not. Nej alltså! Vi måste få ett eget land! Och vad gör man om man vill ha nått? Jo man fixar det åt sig. Så, i sommar blir vårt största projekt att göra ett jordgubbsland. Inte fullt lika stort som hennes, men ungefär hälften av det.

När jag var liten hade vi ett superstort land i Vexala. När vi väl var där och plockade satt jag mest i bilen pga min otroligt starka rädsla för hundar. En släkting bodde bredvid vårt jordgubbsland, och de hade 2 stora leonberger hundar som för mig ungefär innebar döden om jag skulle bli tvungen att vara bredvid dem. Och de sprang ofta lösa där pga stor avlägsen gård. Så, för min del innebar jordgubbsplockar-dagarna bara att jag satt i bilen och smaskade på gubbarna, och var livrädd att någon skulle tvinga ut mig.

Men men, här finns varken hundar eller annat skrämmande, så i sommar kan jag glatt gå i eget land och plocka. Har nån av er gjort eget land? Har ni något bra tips vad vi ska tänka på? Plantor tänkte vi iaf hämta från Blomqvst plantskola i Lepplax, precis som Betti gjort haha. Allt för att det säkert ska bli bra.

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
MillaEmelieCarola EkmanIda Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ida
Ida

Om du vill kunna plocka jordgubbar redan i sommar skall du köp XL plantorna som finns på Blomqvist. Jag köpte dom förra våren och fick en fin och stor skör redan första sommaren.

Emelie
Emelie

Välj en sort som inte möglar så lätt, och plantera inte för tätt, ca 40 cm mellan varje planta 🙂 Låter mycket men de växer och blir stora! Hälsningar plantskolisten

Milla
Milla

Välj inte en för sur sort heller! Mina föräldrar bytte ut de gamla plantorna som började ha gjort sitt och fick nya plantor från mommos, och jordgubbarna på dem var så sura att jag inte ville äta dem. Vi har vårt jordgubbsland i en upphöjd odlingslåda med jordgubbsplast i, praktiskt och bra!