En trädgård tar form

Tjohooo! Blabla vädret är fint blabla. Det vet alla redan så det kommer jag inte tjafsa om!

Vet ni vad jag har gjort i 2 dagar nu, jo jag har pysslat i trädgården med lilla familjen. Vi har hämtat stenar, radat upp, fått matjorden och räfsat ut det över gården där vi ska ha gräs (hade gödslat för någon vecka sen och det har torkat nu så vi hoppas på att det ger oss en extra fin gräsmatta!) Så nu ser man ju tilochmed hur vår gård kommer börja se ut ungefär! Ni som följer mig på snapchat (Carolaekmans) har ju sett filmer från vi började ‘projekt framsida’ men för er andra så kan jag ju bjuda på lite pics.

Här hämtade vi stenarna (jag pekade och min muskelrobot lyfte

STENAR

Förut har det som bara varit en sluttning ner på gården från vägen, men nu tar sig en stenmur form. Muren är 1 meter hög och där ovanför den kommer rabatt och sedan ett staket mot vägen.

stanar2

Nå, igår fick vi som sagt jord och det har vi lagt ut på gården nu. Lo hittade snabbt sin favoritplats och där uppe kan hon sitta och leka hur länge som helst.

jord1 jord2

På bilden ovan till vänster där det inte är någon jord, så kommer en terrass (upphöjd och med marksten) framför garaget. Vi har bastu och omklädningsrum i garaget så det är framför den som terrassen kommer. Sen i gångarna ska vi gräva ner och förbereda för grus så det blir grusgångar. Framför trappan kommer också en upphöjd terrass av marksten. Imorgon ska Robert och pappa fixa till någon vält att ha efter traktorgräsklipparen så vi får tillplattat gräsmattan innan det är dags att så frön. BLIR BRA! Snart slutar Robert gymmet och så ska vi och hämta mera sten för att fortsätta muren. Ikväll ska jag också ett varv på Janicas 25 års fest! Ska bli skoj! 🙂 Har ju tillochmed köpt en päroncider kvällen till ära. EN cider under graviditet skadar ju inte liksom.

 

Hahah nääääääää skämta bara. Vila bara få lite drama i dethär annars så gråa inlägget. Jag är elak, jag vet.

3 reaktioner till “En trädgård tar form”

  1. Äh ja vet inte ja e 35 å kanske lite föråldrad i mitt sätt att tänka. Bott utomlands i 10 år och där var det vanligt att man tog en liten öl eller ett glas vin till maten trots graviditet. Min finska läkarvän sa en gång att lite nog inte skadar men att alkoholkulturen i finland gör att myndigheten e tvungen att hålla hårt i tyglarna här. (Samma gäller ju amning, där du skall vara dyngrak före nåt går i mjölken och om ens då) Obs! Jag förespråkar inte att man skall dricka under graviditeten eller amning, men jag skulle aldrig heller dömma nån som smuttar på ett glas vin eller en cider. Var och en med sitt.

    1. Min princip är att inte dricka under graviditet och kommer aldrig påstå något annat heller. Sen har jag ju inte dömt någon heller så aaatt. Fast iofs, om jag skulle vara på en uteservering och en gravid kvinna skulle sitta bredvid mig och dricka öl så skulle jag nog högst antagligen döma henne, inte högt, men i tankarna. Men som du säger, var och en med sitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *