En spontan tisdag

Tisdag!

Och en dag med sovmorgon för mig och mina små. Lo har varit ledig från dagis och vi skippade dagklubben. Det går ju så himla mycket virus och grejs nu så man kan ju försöka minimera riskerna att dra hem nått så gott det går.. En förmiddag med läsning för mig och Gry, och lego för Lo och pappan.. Sen när Janica frågade om vi kan sköta Melvin en stund blev det brått för Lo att klä på sig, hon som annars gärna går i pyjamas hela dagen.. De dagarna vi är lediga utan planer så låter vi henne göra det också. Kläder är väl lite överskattat.. Pyjamasen Lo har på sig är från Maxomorras vårkollektion drop B.

Melvin kom hit och före han ens tagit av ytterkläderna kom Robert på den fina idén att ta med de två stora till brandstationen. Bra med en brandman till pappa tyckte Lo, så hon och kompisarna har fri tillgång till diverse ambulanser och brandbilar.. Så länge de var dit så gjorde jag mat och försökte underhålla en envis 1-åring som var ytterst arg över att behöva lämna hemma.. När ugnen pep fäärdig, så stod hon och rev i halaren och pekade ”dit dit!” Så det var bara att dra på ytterbyxorna och jackan och klä på lilla damen och bege sig ut. Efter en stund ute rullade bilen in på gården igen och två nöjda små brandmän hoppade ut. Vi lekte ute en stund och R fick gå in och duka och ställa till salladen som jag aldrig hann göra klart..

Sen när vi var lagom kalla så gick vi in, och barnen satt i prinsessklänningar och åt. En efter en tackade de för sig och tog sig ann tågbanan istället. Efter maten plockade jag bort och satte på kaffe. Lagom tills det hade puttrat klart kom Janica och Iselin tillbaka, med tulpaner och ostbågar som tack för att vi hade sett efter Melvin! Det skulle hon ju verkligen inte ha behövt ha med sig men blommor och ostbågar tackar man ju aldrig nej till.. Så vi satte oss ner med kaffekopparna i högsta hugg och vips så hade det gått 1 trevlig timme.


Foto: Rebecka Hägert

 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om