En perfekt majmånad, bortsett från vargar och ledsna avsked

I vänner, Vardag av Carola Ekman8 Kommentarer

Alltså vilken maj månad jag har haft. Känner sån himla bra balans i livet just nu, med det mesta. Det funkar så bra med jobbet, förutom att två avkommor har börjat gråta hysteriskt när jag ska åka?! Har ju inte hänt hittills under senaste halvåret tillbaka på jobb, så lite konstigt att det började nu mittiallt. Dock tror jag att det bara har lämnat på efter en gång då Gry var hungrig och trött och jag var tvungen att lämna henne åt Robert. Då grät hon och Lo såg det, sen nästa kväll jag skulle till jobbet så började Lo gråta och nu gråter båda.

Jag försöker att bekräfta deras känslor och förbereda dem en kvart före att jag strax åker till jobbet. Tycker det är viktigt att de vet att det är okej att sakna varandra, så det fokuserar jag på under avskedet. ”Vi kommer att sakna varandra, men jag tänker på dig och längtar tills vi träffas igen, och då blir jag glad i hjärtat. När jag kommer hem ska vi kramas länge.”

Sen när jag väl åker så slutar de ju gråta efter en liten stund, så jag hoppas att det bara inte lämnat på för dem att det är något dom ska göra nu före jag far till jobbet. Nåväl, kanske går det om snart, om inte så är det så.

Tillbaka till balansen. Jo! Det känns som att vi står på stadig mark nu. Sommaren är i full blomm, en extra sommarmånad, hur lyxigt är inte det? Vardagspusslet med familjen går ihop, vi har mycket tid tillsammans, Roberts gymtid är inte övermäktig och Lo trivs så bra i dagis och Gry får lalla på här hemma, exakt där hon ska vara.

På fredag har Lo sin sista dagisdag innan sommarlov och ikväll frågade jag om hon har något hon funderar på. ”Jag är oroli för Gyssi” Varför då frågade jag, ”då hon int slipper upp på hoppborgen” – Men vi hjälper ju alltid henne och snart växer hon ju och räcks upp själv! Så det ordnar nog sig… Är det något annat du är orolig över? – ”Dagis.. jag vill int ha sommarlov från kompisarna” När vi sen sa gonatt så började jag då fundera om det är konstigt att be om föräldrars telefonnummer från dagis? Så att hon kunde träffa sina bästa vänner från dagis under sommaren menar jag.. Det skulle hon tycka var så kul! Vad tänker ni kring det?

Trots att maj har en dag kvar ännu, så hade vi ett litet avslutning-av-maj-månad-kalas här hemma hos oss idag! Med ingen mindre än Rebecka och hennes lilla familj. Jag dukade upp glass och jordgubbar, och barnen lekte och hade så roligt tillsammans. Vi fotograferade också bilder till ett samarbetsinlägg som kommer upp nästa vecka. I inlägget presenterar jag vår nya hoppborg, sandlåda, skrinda och hammock.

Jag och Rebecka hann gå ner på åkern här nedanför också, och tog en ny headerbild åt mig! Blir ju perfekt att starta juni med en ny fräsch somrig bild. För övrigt Rebecka som tagit alla bilder förutom den första, i detta inlägg också.

Denna månad har verkligen varit helt perfekt vill jag nästan dra till med, trots att Robert haft dejour och jag varit tvungen att ha barnen klistrade på mig 24/7 i två veckor. Men jag älskar ju dem och vill ju förstås umgås med dom, men när hans dejour tog slut i måndags så var jag snabb att skicka åt Jessie om hon kommer ut på en kaffe så jag kunde sticka från hemmet, haha. Nej, men maj var bra. Förutom dessa j*vla vargar. Nu hade det ju setts en här vid Gamla hamn idag igen, och en vid UPM. Huhu! Blir galen. Vargfrossa is a real thing. 

Nåväl, nu har jag suttit och hört igenom vårt premiäravsnitt en sista gång. Om en vecka är det dags, då släpper vi första avsnittet och efter det följer 11 avsnitt fullproppade med massa snack om graviditet, förlossning och föräldraskap. (Säsongen har 10 avsnitt men två av avsnitten är uppdelade i del 1 och del 2.)

Ska bli så kul att höra vad ni tycker om vår podcast! Nej nu ska jag gå och lägga mig, har ju suttit uppe allt för länge nu igen. Hörs ♥

 

/ Carro

8
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
8 Kommentatorer
Carola EkmanEAnnikaMMarie Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Linn N

Tycker inte det är konstigt att be om telefon nummer. I förskolarna så fixar personalen (om föräldrarna går med på det) en Kan-du-va lista. Där är barnens namn, adress & telefon nummer. Helt super tycker jag & den används nog

C
C

På dagiset jag jobbar brukar vi skicka runt en lista på föräldramötet och de som vill skriver namn och telnummer där och vi kopierar upp åt alla i gruppen.

M
M

Du kan bra be personalen om
Telnr. De måste fråga om lov av berörda föräldrar så fråga i god tid.

Marie
Marie

När vi hade våra barn på samma dagis som ni så kopierades en kompislista med tel.nr. (På föräldramötet, frivilligt att sätta upp namn) så fråga personalen, troligen finns det en.

M
M

Dagispersonalen får inte ge ut nått annans barns telefonnummer utan tillstånd! Därför bruk dom på vårt dagis skicka runt en lista var man får skriva barnets namn o telefonnummer var de som vill att nån annan får barnets telefonnummer, o sen så kopierar de upp listan o ger åt de föräldrar som valt att ge ut sitt telefonnummer. Enlugt lag får dom inte utan tillstånd av föräldrarna ge ut nå uppgifter om nått barn så även med telefonnumren. Samma på alla dagisar!

Annika
Annika

Hej Carro, jag ska få en liten tjej i oktober och funderar på om du kunde berätta mer om dymetoden och vilka resurser du använde? Har du några böcker du rekommenderar om graviditet och tiden efteråt och hur förberedde ni er på att få barn? Jag har tänkt föda vaginalt och är på jakt efter alla möjliga tips på hur man kan handskas med smärtan och hur vi kan förbereda oss för vårt första barn 🙂 tusen tack

E
E

Vi har också kompislistor på vårt dagis, med vilka man kan bjuda in till kalas, play dates etc. Inte alls konstigt tycker jag att be om telefonnumret till kompisar och bjuda in till play date. Vår nyblivna fyraåring har haft kompis och leka till oss och han har varit hos samma kompis och leka. Och nu då han fyllde år ska han få bjuda några dagiskompisar på barnkalas.