En dag präglad av feministiska tankar

Vilken energi och power jag känner att jag haft idag. På förmiddagen förberedde jag mig inför att medverka i Michelle och Sandras podcast som skulle handla om feminism och girl power. Försökte sortera mina tankar till pappers… Bättre att vara lite förberedd än att komma tomhänt och dra ord ur luften. På eftermiddagen åkte jag till Michelles där vi började med brunch! Michelle hade dukat upp massa gott.

Efter en stund startade vi inspelningen och det blev ett sånt flow genom hela avsnittet. Det är så himla längesen jag pratat eller bloggat om feminism så orden bara vräkte ur mig. Jag brinner verkligen för feministiska frågor och det är något jag tänker på dagligen, speciellt i min uppfostran av våra barn. Att uppfostra två flickor och förbereda dem för att stiga ut i patriarkatet är ingen uppgift jag ser lätt på, utan mycket av min tankeverksamhet går faktiskt till det.

Vi pratade långt över en timme och jag hann bli riktigt het på gröten där en tur då jag blev så in i diskussionen.. Avsnittet kommer ut redan nu på måndag, så jag kan länka det och skriva lite mer om ämnena vi tog upp då.

Direkt efter inspelningen styrde jag vidare till jobbet. Jobbade med en så bra arbetskompis ikväll och vi fortsatte prata feminism och uppfostran i patriarkatet mellan arbetsuppgifterna. Det är så givande att diskutera feminism och kvinnors rättigheter, även fast det är ett rätt så tungt ämne som också tar väldig mycket energi, iaf av mig. På så vis att jag blir så frustrerad över hur fucked up samhället är. Man vill ju bara att det ska ändra på en gång, helst igår. Men det är ju ändå så bra, och nödvändigt, att prata om det med andra och få deras synvinklar och tankar om ämnet.. Och upplysa varandra. Blev förresten så glad då en gammal dam som jag besökte på kvällen även hon, utan att jag ens sagt nått, tog upp feministiska frågor!

Idag har jag fått så mycket girlpower i ryggmärgen så jag är laddad för flera månader framöver. Och jag är så peppad på att börja skriva mer om det här i bloggen igen!


Foto Rebecka Hägert

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
Carola EkmanTAnn Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ann
Ann

Jaaa mer av dina feministiska inlägg ! Och bodypositivitet de är mina favoritinlägg 🙂

T
T

De är också mina favorit inlägg