En dag inne, vad gör det om 100 år? 

I min frågestund härom veckan så fick jag en fråga som löd såhär ”Är ni ute och leker varje dag? Har ni någon favorit sysselsättning utomhus? Tips på bra lekparker i Jakobstad! 🙂”.

Och ja! Det här med att vara ute. Det är en skör hat/älsk relation jag har till det just nu. Det börjar ju bli så kallt så barnen måste ha så mycket på sig, och jag har en 3 åring som, inte klädstrejkar (som tur, det är ju det värsta) – utan mer bara vägar ens komma till hallen eftersom hon INTE ska ut. Oftast får jag nog ut henne ändå på nått konstigt vänster. Men ibland orkar jag bara inte ens försöka.. Så då är vi inne. När Lo var mindre så fick jag alltid dåligt samvete när vi inte hade varit ute på hela dagen men haha, those days are gone! Finns nog annat som äter upp mitt samvete nuförtiden så att. En dag inne, vad gör det om 100 år? 

Men, när vi väl är ute så trivs vi verkligen, och det är nog något vi behöver för att orka varje dag. Förutom då Gry vägrar vagnen och jag måste bära henne.. Dock går hon ju utan problem inomhus nu så hon borde ju nog kunna gå utomhus också, det är bara det att jag har så dåliga skor åt henne. När Lo började gå var det vår, när Gry började gå var det höst så Los gamla skors storlekar är inte riktigt anpassade efter årstiden för Gry nu.. Men, ett nytt par skor som borde passa är påväg hem så snart ska hon väl kunna strutta runt där ute utan att stoppla i sina egna fötter.


Om vi inte bara är på gården hemma när vi är ute, så brukar vi oftast söka oss endera till havet eller till skogen. Där trivs vi nog bäst. I skogen finns alltid massa spännande saker att upptäcka, och ute vid havet/hamnen är det så friskt och härligt. Eller att bara gå  och Lo som cyklar.. Oftast hamnar vi då vid någon park, och om vi har det riktigt bra har vi med oss kompisar att leka med där också.

Och det tar ju mig in på nästa fråga. Bra parker i Jakobstad. Jag vill väl främst tipsa om Hamnparken i Skata (bakom café Skorpan) och lekparken bakom församlingshemmet vid Pedersöre kyrka. Det är väl dom två som jag tycker är riktigt bra och fräscha. Sen finns det ju såklart de där parkerna som inte blivit uppdaterade på X antal år men som man ändå far till eftersom det enda som egentligen behövs är väl en rutschkana och gungor..


Får du dåligt samvete om du inte varit ute med dina/ditt barn under dagen? Annat är det ju för de som har sina barn i dagis, då får de med gott samvete mysa inomhus resten av dagen när dom hämtat barnen som redan varit ute hur mycket som helst, haha. 

/ Carro

8
Lämna en kommentar

avatar
4 Diskussionstrådar
4 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
MillaCarola EkmanMalinJennaSanna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Sanna
Sanna

Jag tycker de finns jättedåligt med parker i Jakobstad. Finns de ens nå som inte är upptagna av dagis/dagklubb/eftis på dagarna? Jag sku vilja att Jakobstad sku satsa i en ordentlig lekpark, och inte bara en kattskiten sandlåda, gungor och rutschkana, utan en med klättermöjligheter och annat som verkligen utmanar och utvecklar barns färdigheter.

Parken de har vid havet i Ekenäs är en som vi behöver i Jakobstad stad å.

Jenna
Jenna

Vi är mera ute när storebror är hemma än vad de är på dagis. Vi måste ut! De blir galet crazy om vi är inne längre än typ en timme med mina aktiva pojkar. 3 och 1 år. Kan nog vara krig då vi ska ha på kläder också men det är såå värt det då vi väl är ute och båda är hur nöjda som helst, och lugna.

Malin
Malin

Den andra av folkhälsans lekparker nära Optima/bredvid muséumet är också jättebra och fräsch. Som tips!

Milla

Den har jag gått förbi och tänkt att dit måste vi gå någon gång när vi är där i stan, den såg riktigt bra ut!

Milla

Tack för tipsen om lekparker! Det finns 2 st nära där min mamma bor då dit brukar vi oftast gå, men de där uråldriga rutschkanorna i trä är verkligen ingen höjdare, och särskilt när dottern var yngre var det ett stort problem att det bara fanns gungor för större barn och inga babygungor. Känner så väl igen det där problemet med att dottern vägrar klä på sig och inte vill gå ut… Precis så är det med vår 2,5-åring, det tar alltid en halv evighet att få ut henne (och när man sen äntligen får ut henne har klockan ofta hunnit bli så pass mycket att vi inte hinner vara ute så värst länge innan det är matdags och man får hålla på för att få in henne igen…), vissa dagar orkar jag helt enkelt inte ”ta upp kampen” utan stannar hellre inomhus. I somras älskade hon att vara ute,… Läs mer »