Den stora dusch-gallupen

Jag slötittade på tv häromdagen (jepp sånt händer när Lo är i dagis, att jag får bestämma program på tv alltså) och där pratade de om huruvida folk duschar på morgonen eller på kvällen. För mig ändrade det här direkt jag blev mamma skulle jag vilja påstå. Förr, nu pratar vi högstadiet och gymnasiet, duschade jag alltid på morgonen. Och det i stort sätt varje dag.

Nu duschar jag uteslutande alltid på kvällen när barnen är i säng. Dock är jag helt paranoid och stänger av vattnet stup i kvarten eftersom jag är säker på att jag hörde någon som grät.. Inte bara en gång jag sprungit naken och blöt in i sovrummet för att hitta en sovande baby i sängen. Hoppar tillbaka in i duschen för att i nästa sekund stänga av vattnet and like MEN NU GRÅTER HON NOG.

Ok det där var ett sidospår. Men jo, förr duschade jag varje dag, nu duschar jag bara varannan eller var tredje dag (om jag tränat är det ju annorlunda dock.) Och när jag duschar så tvättar jag alltid håret..


Duschar ni på morgonen eller på kvällen? Varför? Och så kan jag ju sticka in en följdfråga: Hur ofta tvättar ni håret?


Bildkälla

Jag dör av nyfikenhet på era svar. Förresten minns ni mitt inlägg ”Det hemliga badrumsskåpet” om att kolla i andras badrumsskåp? Jag kom att tänka på det inlägget här om dagen när vi hade gäster och jag visste att vårt badrumsskåp var kaOs. Att jag hoppades att gästerna inte var såna som kollade i andras skåp.. För sen jag skrev det inlägget och läste de cirka 50 kommentarerna så har jag nog fått inse att det är vanligare än man tror med såna som gör det.. Men ni gör väl inte det? Kollar i andras toalettskåp? Säg att ni inte gör det!!

34 reaktioner till “Den stora dusch-gallupen”

 1. Använd babyvakt så hörs det lite bättre och du behöver inte springa ur duschen i onödan! 🙂

 2. Duschar alltid på kvällen, man e ju smutsig efter dagen 😀 Sedan duschar jag ibland på morgonen också, typ om håret är ett kråkbo och en dusch är enda räddningen. Tvättar håret kanske 2 gånger i veckan.

 3. Duschar varje kväll. Både jag och vårt barn,det hör till kvällsrutinen vid oss. Vi tvättar håret varannan dag 🙂

 4. ”Ikväll så MÅST jag duscha!!”
  Barnen somnar kl 22 och tröttheten gör sig påmind. *Sniffar sig i armhålan* ”äääh en dag till klarar jag nog mig, orkar inteee…”

  Så jo.. Nog blir det mest kvällar, och typ var tredje dag, ibland var fjärde, men då skvatar jag nog av mig ovanför kranen som quick fix. Håret tvättar jag varje gång, såvida det int sku råka vara två dagar i följd.

  1. Svettas dock int särskilt myki, sku jag göra de sku jag nog tvinga mig duscha oftare, fast int jag sku orka.. E alltid skiträdd att jag ska lukta för jag tycker de e så obehagligt med de som luktar och inte är medvetna om det..

 5. Ha allti duscha på kvällen , men ibland om ja int ork å verkligen måst å dusch dan baket så far jag å sonen å duschar/badar på mårnen. Duschar oftast varannan dag å nu ha ja kuna böri tvätt håri bara varannan gang igen, alltså var fjärde dag blir väl he tå 😀

 6. Morgon eller kväll..när det passar bäst. Tvättar håret 2-3 gånger/vecka.

  Nej, nej, nej till att kolla andras skåp. (Om det inte är hos syrran och man akut behöver typ en binda. ;))

 7. Varannan-var tredje dag duschas det här. Tvättar håret varje gång. 3 & 5 åringen är dock nästan alltid med, ibland också 7 mån babyn i sittern så inga lugna duschar direkt (Läs: dusch snabbt som f*n innan babyn blir ledsen eller stora barnen blir för vilda) Vi har dock stort badrum med 2 duschar i, om någon funderar hur vi alla ryms . Orkar aldrig efter att barnen somnat tyvärr
  Och nej, tittar aldrig i andras skåp. Inget av intresse för mig

 8. Duschar typ var 4-e/5-e dag för ibland hinner jag bara inte. Tvättar håret lika ofta och det blir faktiskt inte smutsigt innan dess. Tvättar dock av mig i tvättfatet varje morgon och använder handduschen i de nedre regionerna vid behov.

  Kollar inte andras badrumsskåp och hoppas att ingen kollar vårt heller!

 9. Sen vi fick barnen endast dusch på kvällen då de gått sova och ca varannan dag men tvättar håret 1-2 ggr i veckan bara 🙂 och nej kollar inte i andras skåp, undantag hemma hos mamma o pappa och något jag behöver låna finns i skåp men då känns det inte lika farligt för har ju en gång bott där så vet ju vad som finns var ändå 😀

 10. Alltid varje kväll, med atopisk hy är det ett måste att duscha varje kväll. Det för att en atopisk hy inte klarar av bakterier som samlas på huden under dagen.

 11. Kollar inte i andras badrumsskåp. Tänker inte att folk har hemligheter där som jag öht är nyfiken på?

  Duschar och tvättar håret en gång i veckan. Utöver det tvättar jag fötter, underliv, armhålor och ansikte varje morgon samt tar ett fotbad varje kväll. Händer tvättas flera ggr om dagen förstås.

  Har känslig hud och ser ingen vits med att duscha hela kroppen mer ofta 🙂 ibland bastu eller simhallen som gör det blir oftare men det resulterar i torrare hud. Duschar oftare på sommaren.

 12. Duschar eller är i bastun varannan dag och tvättar då också håret. I tonåren tvättade jag håret varje dag, men duschade inte lika ofta.

 13. Duschar varannan-var tredje dag nu som vårdledig, annars varje dag. Oftast på kvällen och tvättar alltid håret. Pannluggen blir ju smutsig direkt jag stiger ut ur duschen, så den försöker jag åtminstone tvätta om jag inte orkar duscha

 14. Duschar nästan alltid på kvällen och duschar varannan, var tredje dag eller oftare beroende på aktiviteter. Håret tvättar jag 2ggr per vecka. Tittar inte i andras badrumsskåp.

 15. Helt förundrad över det här att typ alla duschar på kvällen… jag duschar ALLTID på morgonen, av den simpla orsaken att mitt väldigt tjocka självlockiga hår inte har en chans om jag inte går och lägger mig när det är precis kruttorrt, nyfönat funkar inte, för fuktigt.. så duschar jag kvällstid vaknar jag med ett kråkbo på huvudet..

  2-3 gånger i veckan blir det att duscha, har eksemhud och min hud reagerar på bland annat vatten så jag försöker vara så lite som möjligt i vatten..

  och detndär med skåptittande, njaah, idag som 30åring händer det nog aldrig (om man inte akut behöver binda eller wcpapper då..) men i tonåren minns jag att jag sportade med det där då jag var hemma hos vänner och familj..

 16. Eftersom jag alltid bott i hus med ved som uppvärmning så har jag aldrig duschat på morgonen av den orsaken att det inte funnits varmvatten på morgonen, att gå upp någon timme tidigare för att elda är inget alternativ duschar ungefär varannan dag men tvättar håret 2 eller max 3 gånger per vecka. Måste erkänna att jag ibland kikar i skåpen, men det är då t.ex hemma hos pappa, fammo eller kanske hos systrarna. Absolut inte hos andra människor

 17. Va!? Blir förundrad över att folk int duschar varje dag Inget fel med det förstås, de e ju säkert bara bra men jag duschar varje kväll, tvättar håret typ varannan eller var 3 dag och sku nog ha väldigt svårt med att int dusch alla dagar.

 18. Duchar varje kväll. Det är mitt sätt att avsluta dagen o koppla av. Då står jag en bra stund o vrider på varmare och varmare vatten vartefter…Tvättar håret dock kanske 2 ggr per vecka…

 19. Duschar varannan, var tredje dag ungefär. Tvättar håret 2 ggr i veckan, pannluggen kanske oftare om den ser stripig ut. Men tvättar mig ”på utvalda ställen” varje morgon 😀
  Har alltid tyckt att duscha är tråkigt och bökigt, i högstadiet duschade jag nog bara en gång i veckan.

 20. Duschar så gott som varje dag, men då tränar jag också nästan alla dagar i veckan. Så tidpunkten för duschen beror på när jag har tränat. Om jag inte tränat duschar jag dock alltid på kvällen, aldrig morgonen! Tvättar håret var tredje dag.

 21. Duschar alltid på kvällen när barnen somnat. Jag fönar aldrig håret så jag duschar på kvällen så hinner håret torka till nästa dag 😉 duschar var 3:e-4:e dag, tvättar håret 1-2 ggr/vecka, men jag använder säällan produkter i håret så det hålls rent länge. Men så tvättar jag mig nog under armarna dagligen och andra intimare ställen. Jag brukar inte snoka i andras skåp, men bara för att jag är rädd att bli påkommen ifall skåpdörren knarrar 😀

 22. Tvättar håret 2 gånger i veckan men duschar nog kroppen mycket oftare, och duschar oftast på kvällen.
  Brukar inte kolla i andras skåp men nog skulle jag kunna tänka mig att göra det hehe 😀

 23. Duschar oftast på morgon/förmiddan. Dels för att jag tycker håret blir ofta äckligare om man går o sova me vått hår, och att man känner ju sig frech från moron om man duschar då. Barnet klarar sig numera den korta stunden och när han va baby fick han sitta i matstolen o dona på me nån leksak sålänge…duschar ca varannan dag och tvättar håret då också. finns ju undantag för kvällsdusch. Nej i andras skåp har man inget å göra.

 24. Duschar varje morgon/mitt på dagen när dottern sover. Håret tvättas kanske var tredje dag om inte man ska iväg på något lite mer festligt (då tvättas håret samma dag som det). Det händer kanske 2 gng per månad att jag duschar hela kroppen varannan dag istället om jag verkligen inte orkar och dottern är extra jobbig typ…:) Sambon är dock makalöst nitisk, om han så försovit sig och är sen så kan han ändå inte lämna hemmet innan han fått duscha på morgonen, det är ett måste för honom! Har väl typ kollat i något enstaka badrumsskåp men då var det för att leta efter toarulle, annars är jag helt ointresserad av folks skåp…

 25. Jag klarar inte av att duscha håret på kvällarna. Mitt hår är så tjockt att det ju är fuktigt då ännu när man vaknar, vilket bara känns obehagligt. Och varför liksom föna håret då än att bara duscha håret på morgnarna och låta håret lufttorka?

  Men jag duschar ungefär 3 ggr i veckan, mer om jag gjort någonting svettigt under dagen.

  Och jag tycker det är intressant att titta hur folk har det att se ut i sina wc:n, men jag skulle nog aldrig öppna en skåpdörr om det inte var för att jag skulle fått mens och varit i stort behov av en binda eller liknande.

 26. Dushar nog kroppen nästan varje dag eftersom jag tränar Crossfit 5ggr i veckan men håret tvättas nog bara max 2 ggr i vekckan annars blir de allt för slitet

 27. Duschar alltid på kvällen, bara i undantagsfall gör jag det på morgonen om jag inte hunnit på kvällen. När jag jobbade skulle jag aldrig ha hunnit duscha på morgonen eftersom vi båda började tidigt och det var tajt schema på morgonen. Då duschade jag oftast varje dag eftersom jag använde köksmössa i jobbet och det blev väldigt varmt och svettigt så man kände sig flottig och ofräsch efter arbetsdagen. Nu när jag är hemma duschar jag varannan eller var tredje dag om jag inte ska någonstans.
  Tycker det är kul att se hur folk har det i sina badrum, men brukar inte kika i skåpen. Visst kan man ju vara nyfiken på vad de har där men vill ju inte snoka och att folk ska snoka i våra skåp heller. Någon enstaka gång har jag kikat in om jag letat efter wc-papper eller skräpkorg (varför har inte folk skräpkorgar i sina wc:n??? Man vill ju inte komma ut med en använd binda/trosskydd i högsta hugg och fråga ”Var ska hag lägga den här?” heller!) men det är nog bara i nödfall.

 28. Måste ännu tillägga att jag alltid fönar håret när jag tvättat det, eftersom det går bananas annars (självlockigt) och det tar flera timmar att lufttorka för jag har så tjockt hår. Ska jag till jobbet har jag inte tid att börja föna det på morgonen, så därför föredrar jag att duscha på kvällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *