Detta läser vi för barnen i höst

Det bästa med hösten är väl ändå alla mysiga stunder med bokläsning. Kan vi inte alls komma överens om det? Jag kan inte komma på något bättre än att krypa ner i sängen med Lo och en bra, spännande, rolig och fantasifull bok. Att se hur hon rycks med i berättelsen och börjar fundera, diskutera och koncentrera sig.. Det är verkligen guld för mig.. I höst läser vi några gamla favoriter, några nya och några med ett viktigt budskap (+100 till såklart!).. Här är våra favoriter i bokhyllan just nu!

  1. Pettson och Findus böckerna har vi fått av fammo och faffa, de är från då Robert var liten. Och de funkar ännu! Pettson är en stor favorit hemma hos oss. Varje kväll läser vi nog åtminstone en Pettson bok. I bilderna hittar man alltid något nytt lurigt och historierna är alltid så mitt i prick. Sen tycker jag det är bra att läsa Pettson också för det att han är introvert. Det framkommer ju så tydligt för en vuxen men för ett barn så är det ju såklart inte lika tydligt. Men eftersom vi har introverta i vår närhet (och jag tror ju att Gry är introvert) så är det så bra att läsa om en gubbe som faktiskt inte vill eller behöver umgås med andra än sin katt, och det är okej!
  2. Tryggboken. Den har jag ju skrivit om förut och det tåls ju att skrivas om igen. Boken handlar rätt och slätt om något som ju ska vara självklart: barns rätt att sätta gränser och rätten att få säga nej till eventuella oönskade beröringar av sin egen kropp. En bok alla föräldrar borde läsa med sina barn.
  3. Kaninen som så gärna ville somna. Ja, denna bok följer såklart med oss i höst! För den funkar hemma hos oss även om den är sjukt tråkig. Här har jag skrivit om den. 
  4. Den ofantliga Rosabel. En bok med ett underliggande budskap om man väljer att se det. Man får ju själv välja hur man tolkar böcker men enligt mig vill författaren säga åt barn att ibland behöver man inte drömma så stort, utan man kan ibland stanna upp  och göra det bästa av det man faktiskt har istället för att alltid eftersträva något annat, större och bättre. Boken har otroligt fina illustrationer och man rycks verkligen med i berättelsen genom bilderna. (Finlandssvensk författare! Hejja hejja!)

    Vad läser ni med barnen i höst? 

/ Carro

2
Lämna en kommentar

avatar
1 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
2 Kommentatorer
Carola EkmanJohanna Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Johanna
Johanna

Vad tycker Gry om för böcker?
Min dotter är 1 år och sju månader gammal och tycker om Knacka på!, mumin- och djurböcker:)