Dethär med att resa med barn

I barnrelaterat av Carola Ekman13 Kommentarer

Nu börjar det ju verkligen närma sig sommar! Och i sommar ska vi ut på vår första resa som familj. Jag är en person som egentligen inte gillar att resa, alls. Många är ju helt oförstående; liksom hur kan du inte tycka om att resa och upptäcka världen? Men nä, det är helt enkelt inget för mig. Jag är så otroligt otrygg direkt jag är borta några 100 km från hemmet så att resa X antal timmar med flyg och sen vara borta nånstans i två veckor lockar inte alls.. Speciellt inte nu med all terror och annat hemskt som pågår i världen.. Jag njuter däremot av att åka runt med Google earth och upptäcka länder, haha.

Men, nu i sommar så har vi faktiskt tänkt att vi (jag) ska stiga ut ur min trygga bubbla på hemmaplan och åka iväg några dagar.. Först ska vi till Mumindalen i Åbo, och sen tar vi båten över till Stockholm och hälsar på min syster och hennes man.

Så nu vill jag ha tips av er som är med resande än vi! Vilket hotell är bäst där kring Mumindalen? Mest barnvänligt och nära dalen? Och överlag andra tips när man reser med barn? Vi tänker oss att vi åker med tåg ner till Åbo, båten över till Stockholm och flyget hem till Vasa. 

Det är så sjukt för redan nu är det jag ser mest framemot med resan, att komma hem. Haha alltså jag. Jag kan väl inte vara den enda som inte gillar att resa?! Nåväl, barnen ser framemot det och visst ska det bli kul att få se min systers nya lägenhet i Stockholm också ♥

Foto: Rebecka Hägert

/ Carro

13
Lämna en kommentar

avatar
10 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
11 Kommentatorer
MillaNinasannaMalinHelenius.comannika Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Lena
Lena

Jag gillar inte heller att resa! Vi har i flera år varje sommar åkt över till Stockholm (bor också i Österbotten) för ett par dagar, men jag börjar redan första dagen räkna hur många nätter jag måste vara borta innan jag får komma hem:) Men tur är väl att alla är olika och att man får göra som man vill, om man reser eller inte.

MalinHelenius.com

JAAA här är en till som inte alls ser tjusningen av att resa, bloggade om det här för ett tag sedan 🙂 https://malinhelenius.wordpress.com/2018/04/09/vill-inte-ha-aventyr/ Vi reser ju en del till och från österbotten.. Gällande tågåkandet så lönar det sig att boka biljetter i tid, så att man får välja bra sittplatser. Vi skall åka tåg Åbo-Bennäs här om någon vecka och då fanns det t.ex. rum i familjecupén för hela resan, vilket är rätt lyxigt att få resa ifred. Sen lönar det sig att resa med barn under 4 år eftersom dom åker gratis på tåget 🙂 På båten (om man åker nattbåt alltså) lönar det sig att be om spjälsäng om man vill ha det och man kan också be om att få extra kant till sängen om man är rädd att något barn rullar i golvet annars. Åker man dagsbåt lönar det sig ändå att ta en hytt så… Läs mer »

Milla
Milla

Ja, ska man sova på båten lönar det sig absolut att redan vid bokningen beställa en resesäng till hytten, och potta fick vi också på Silja Line. Men kom ihåg att ta med egen filt/täcke och lakan till resesängen, vi fick bara ett fullstort underlakan… Det gick ju att vika under madrassen, och som tur var hade vi egen filt med åt dottern. Kan vara praktiskt med en resevagn med också för barn som inte orkar gå själva hela dagen/längre sträckor. Rekommenderar inte att äta frukost på båten om man åkt med nattbåten, det blir superstressigt särskilt med barn eftersom man ska upp så tidigt och det är mycket folk som yrar hit och dit! Bättre att ha med något lättare att äta i hytten och sen äta ordentlig frukost när man kommer i land.

E
E

Då var det nog något som gick fel, åtminstone med Silja från Helsingfors har vi alltid fått både täcke och barndyna åt barnen.

MalinHelenius.com

Vi har också alltid fått täcke och dyna till spjälsängen, åkt Åbo-Stockholm med Vikingline (både Amorella och Grace). Håller med Milla om att inte äta frukost på båten, möjligtvis smyger mamma eller pappa iväg till cafeterian och hämtar varsin kaffekopp. Iaf om man som jag och min man inte riktigt är på topp innan vi fått i oss lite kaffe :p

Milla
Milla

Vi var och frågade vid infon på båten (vi åkte Åbo-Stockholm) och de så att de inte har sängkläder i barnstorlek.

Anna
Anna

Vi är lika jag tycker också om hemmaplan bäst!!

MammaM
MammaM

Vi var till Mumindalen förra året och sov i en rymlig stuga med eget kök och wc på Nådendals camping. Det gick bra att gå till Mumindalen därifrån, genom skogen. Sådär lagom långt. Minns det var mysigt. På campingen fanns en trevlig lekplats också.

Rebecka
Rebecka

Jag tycker inte heller om att resa, så du är inte den enda 🙂

M.K
M.K

En till som inte gillar att resa. Ser oftast mest framemot att komma hem. Och reser ogärna till turistorter. Oftast blir det till nån bekant, där man kan bo som hema nästan.

annika
annika

Nådendals bad -spahotellet har vi alltid bott på. Härligt!

sanna
sanna

Vi besökte mumindalen förra sommaren med barn på 4 år och 1 år. Har ni läst/tittat på mycket mumin? Vi hade inte läst så mycket mumin eftersom vår 4-åring tycker muminsagorna är rätt läskiga. Så när vi kom till mumindalen fanns där jätte mycket figurer vi inte visste att ens fanns med i mumin. Miljön i mumindalen gillade vi men vi blev besvikna på att de var så dåliga på svenska. Teatern var svår att hänga med i då de pratade så dålig svenska.

Så vi blev inte imponerade av mumindalen. Eftersom ni ska till Stockholm rekommenderar jag att ni besöker kolmården/Bamses värld. De besökte vi också förra sommaren och både vuxna och barn älskade det.

Tips när man reser med barn är att resa på barnens villkor, ha ingen plan på hur mycket ni skall göra på en dag samt att alltid ha en omgång mellanmål i väskan.

Nina
Nina

En till här som trivs mycket bättre att va hemma å 🙂
Speciellt vår- och sommartid.