Det var uppenbarligen inte atopisk hy

Fick en fråga häromdagen om jag kan ge en update om hur det går med Grys hud. Har så många gånger tänkt att jag skulle göra det, men alltid glömt bort det eftersom det inte finns något som påminner mig om att skriva om det. För hon har nämligen inga eksem kvar. Noll, nada INGET!

Under hela hennes lilla liv dittills (från 2-3 månader då det började) så hade jag blivit tillsagd från rådgivningen och hvc att hon har atopisk hy. Att vi ska smörja med bassalva och kortison. Men, jag ville inte riktigt godta den ”ursäkten”. Att bara smörja, smörja och smörja. In med eksemen i kroppen bara, smäta över dem med diverse salvor. Kortison lade vi aldrig på henne.

Sen blev jag tipsad om homeopati. Och ja, precis som jag skrev i detta inlägg, så är jag ju en sån som är ganska skeptisk till allt sånt, men har ändå ett öppet sinne och ratar inget och ingen bara för det.

Det var den 1 februari nu i år (Gry var 1 år & 6 månader) som vi var till homeopaten, och efter ett långt samtal kom hon fram till att det troligtvis är p.g.a. antibiotika som Gry har sina eksem, läs mitt inlägg om allt hon sa och hur Grys antibiotikahistoria ser ut här. Vi fick en kur med homeopatpiller + probiotika som vi skulle ge Gry morgon och kväll under, ja hur länge var det nu, 2 månader kanske. Grynen skulle rensa ut antibiotikan ur hennes kropp.

Och vad ska jag ens säga? Under kurens gång slog eksemen revolt och det var mer än nånsin, men efter avslutad kur var allt eksem borta. Och vet ni vad det bästa är? Att Gry varit helt fri från eksem sen dess ♥ Helt otroligt och för bra för att vara sant! Så homeopati, belive it or not – för Gry fungerade det och jag är så glad och lättad. Jag kunde inte bry mig mindre i vad folk tror eller inte tror om homeopati, det enda som betyder något för mig är att det hjälpte min dotter att bli kvitt hennes hemska eksem.. Jag minns att hela hennes lilla kropp hade en skarp, skröplig hinna (och jag undrade varför hon inte hade babylen hud som alla andra babysar..) + att hon var full med orangea fläckar som ibland varade, över hela kroppen..

Minns hur uppgiven jag var när läkare och sköterska efter sköterska sa att hon har atopisk hy och att vi kommer behöva smörja henne många år ännu innan vi ser om det ”växer bort”och jag frågade om det verkligen inte kan vara något annat!? – Nej det är nog atopisk hy.

Nu har hon varit fri från eksemen sen dess, och jag är glad att vi for till homeopaten så snabbt som vi gjorde, så hon inte behövde lida av sina eksem så länge.

Är det nå andra här som har positiva erfarenheter av eksem + homeopati?
Berätta gärna, tycker det är så häftigt och hoppingivande! ♥

Foton Rebecka Hägert

 

/ Carro

6
Lämna en kommentar

avatar
3 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
Carola EkmanJennyAuroraJessicaPernilla Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Pernilla
Pernilla

Vår tjej fick också eksem som 2-3månaders bejbis. Hon hade så grymma eksem på kinderna som vätskade för fullt. Vi fick råden antibiotika, kortisoner och bassalvor. Inga utredningar alls varifrån det kom. Vi provade oss fram med antibiotika samt kortison. Som nybliven mamma hade man inte sådan koll jag önskar jag skulle ha haft.
Därefter blev det besök hos mehiläinen, akuten, hvc, rådgivning, barnpoli, hudpoli. Fortfarande utan andra förslag än kortison..

Vi testade också homeopati vägen, där vi fick fram vete och äggallergi, även reaktion på citronsyra.(Tacka vet jag muminblöjjor!) Varpå jag lämnade bort dessa (ammade) och hon fick homeopatiska piller samt bicom behandlingar. Nu är hon 9månader och mår mycket bättre. Eksemen är snart minneblott, och ungen mår bättre!

Vi går fortfarande på behandlingar för att hon någon dag kanske ska kunna äta ägg och vete.

Jessica
Jessica

Härligt att läsa att Grys hy mår så bra nu. Min flicka har också hudproblem och det enda alla läkare säger är att sköta med medicinsalvor fvs kortison el starkare medicinsalvor. Ibland har det blivit så illa att man inte kunnat göra annat än sätta på fem för stt lätta men ja önskar så kunna hitta alternativ. Finns de någo som helsy biverkningar eller risker el dyl me homeopatiska medel? Är de tillräckligt forskade osv dvs man vågar tryggt mata i barnet dem ifall man skulle besöka homeopat? Råkar du veta någon bra att rekommendera i huvudstadsregionen? Eller kan er homeopat rekommendera någon bra kollega i södra Finland? Tacksam för svar

Aurora
Aurora

Homeopatmedel är så utspädda att de inte innehåller i princip något av det ursprungliga ämnet som kommer från antingen växt-, djur-, eller mineralriket. De är helt biverkningsfria och säkra att ge och genomgår ändå noggranna kontroller pga lagstiftning. Väldigt verksamma är de förutsatt att rätt medel hittas. Har själv blivit nästan helt fri från mina eksem som jag haft hela livet och som varit riktigt handikappande. Även kronisk nästäppa och fötter fulla av vårtor har jag blivit av med. Så jag kan verkligen rekommendera homeopati för alla typer av åkommor, men känner inte till någon i huvudstadsregionen. Du får googla 🙂

Jenny
Jenny

Har också fundeeat hur det gått för Gry men inte kommit mig för att fråga, så kul att få läsa om era positiva resultat 🙂 Jag har haft eksem i kanske 10 år och har gått till homeopat i ganska exakt 1 år nu för mina problem. Jag är fortfarande inte helt eksemfri, men det är på bättringsvägen. Att jag haft eksemen så länge gör förstås att det kan ta längre tid att få ordning på det, samt att jag hunnit smörja med kortison under flera års tid också (dock inte senaste 3 åren) så min kropp har också behövt ta itu med någon form av kortisonavgiftning under processen. Av hudläkare har jag också fått diagnosen atopisk hud och kortisonsalvor i olika styrkor, men jag vägrar tro att det inte ska finnas en orsak till mina eksem och det är min kropps sätt att visa att allt inte står rätt… Läs mer »