Det hemliga badrumsskåpet

En sak som jag började fundera på just, är dethär med badrumsskåp. Är det OK eller inte att kika in i andras badrumsskåp när man är på besök? Lite nyfiken blir man ju allt då man står där och tvättar händerna på samma gång man speglar sig och kanske upptäcker en ny rynka, eller en finne som ser lockande ut att pula. Vad finns månne där bakom spegeln? Nån hemlig medicin som avslöjar att ens vän bär på en obotlig sjukdom? Isf måste jag ju få veta så jag kan stödja! Kanske nå bryska sex-tillbehör? Är våra vänner sex maniacs?? I NEED TO KNOW!! Eller kanske dom har jättemycket oekologiska tandkrämer och andra miljöfarliga ämnen där inne? Jag måste få veta så jag kan upplysa dem om att det finns alternativ så de kan byta ut dessa!!!

– Nä. Så är inte jag. Jag skulle ALDRIG komma på tanken att öppna nån annans badrumsskåp. Det känns väldigt privat och något som nån gäst inte har nått att göra med. Skulle känna mig jätte skyldig om jag sku stå där och rota och gräva i skåpet! Då jag är hemma hos någons och lånar toaletten så känns t.o.m. nästan det för privat. Det är nog bara ”In, gör mitt behov SE TILL SÅ JAG INTE LÄMNAT SPÅR EFTER MIG, tvätta händerna, ut snabbt som fan.”

MEN. Igår kom jag över en blogg där det stod att hon alltid ser in i badrumsskåpet hos dem hon gästar. Va? Finns det faktiskt folk som tänker aktivt på att ”jeee nu ska jag fara på wc och kucka in i deras badrumsskåp och se vad jag hittar för intressant. Kanske nån god parfym jag kan testa!”

Eh. Detta känns väldigt främmande för mig.

Jag kan ju nog ärligt säga att jag hittills inte trott att folk går och kollar i mitt badrumsskåp, men efter att jag läste detdär så får jag ju helt en press om att jag måste börja hålla skåpet städat och plocka bort allt ”privat” därifrån. Janica, Elisabeth, Janina? Brukar ni kuck i mitt badrumsskåp?! Haha.

Är ni badrumsskåps-kuckare? Om ja – VARFÖR?!  Jag tycker det borde klassas som sjukt beteénde.

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Siv
Siv

Måste erkänna att jag alltid nu som då kolla i badrummskåpet. Öppnar och kollar vad jag hittar där. Rör dock aldig i något där för att inte lämna spår. Vet inte varför jag gör det men måste bara få veta vad som finns i mina vänners skåp.

M
M

jag tycker det är superintressant att se vad folk har i sina badrumsskåp men brukar inte öppna. men har de lämnat dörren öppen så kan jag ta en kik men aldrig så att jag skulle röra nånting, se men inte röra! men har alltid haft dåligt samvete efter trots att dörren har varit öppen.

Minna

Vad är det med er, folk? 😀 Jag läst en artikel för många år sedan att det tydligen är vanligt att folk kolla i badrumsskåpen. Jag trodde aldrig att folk kunde få för sig att göra något sådant. Jag skulle inte vilja att någon gräver och kollar i badrumsskåpet hemma hos oss! Vi har inget pinsamt eller sådant där, men det känns ju som om någon inkräktar på ens privatområde, tycker jag. Jag skulle aldrig göra så hemma hos någon annan! 🙂

Sandra
Sandra

Kanske man lägger hänglås på dörren då om de är sådär hemskt. Tror nog de flesta kikar in i badrummskåpet annars. Lär er att ha private things i sovrummet och int i wc

Minna

Kanske att du/ni skulle lära er respektera andras privata egendomar? Det är ju PRIVATA saker man har där. Ingen annan än familjen ska någonsin behöva öppna våra skåp. Behöver ni något kan ni ju fråga de som BOR där och alltså ÄGER skåpet.

Alltså hur ska jag våga lita på folk igen efter dethär inlägget? 😉

Elisabeth

Heheh måst väl erkänn här också fast ja redan berätta åt dig att jag nog säkert gjort de nångång för länge sen (int hos ert dock) men int på flera år. Har väl tappat intresset för att snoka helt enkelt. 😉

Mia
Mia

hahahah 😉

Tina
Tina

Men vaah? Dehär var helt nytt för mej också! Varför skulle man göra så?? Nej nej aldrig tänkt tanken! Hoppas ingen kollat i vårt för det har varit ostädat ett bra tag men nyligen fick jag ändan ur.. 😉

Madeleine

PÅ RIKTIGT?! :O gör folk sånt? fy fan alltså.. ja sku ALDRI koll i nåns badrums skåp och sku aldri vila nån sku gå och koll i våra skåp. Måst no tydligen städa di å lägg bort sånt man int vill nån ska si 😉 finns ju no en anledning varför de e skåpDÖRRAR. Sku de finnas saker i skåpen man tkr de e ok att gå och snok i så sku man ju ha hyllor utan dörrar. Öppna andras skåpdörrar = BIG NO!!

Maria

Det kanske händer ibland, men BARA om det är en riktigt nära vän eller släkting som jag VET inte skulle ta illa upp – alltså såna som tycker att jag ska "känna mig som hemma" – i dessa hem är det då också ok att jag t.ex. gräver i kylskåpet själv och letar fram frukost etc om jag t.ex. sover över. Men i hem där jag inte känner mig som hemma på detta sätt skulle jag definitivt inte göra det.. Och i de enstaka fall jag skulle kolla vad som finns i skåpet så rör jag ändå ingenting. Jag vet inte om detta också räknas till "sjukligt badrumsskåpskuckande" 🙂 Däremot kan jag vara nyfiken på saker som står framme, t.ex. hudvårdsprodukter, men det är ju en annan sak – det kan ju inte anses inkräkta på nåns privacy då det gäller saker som ändå står framme och visar upp sig… Läs mer »

A
A

Nämen herregud, all ja känner gör så! Va sku e vara fö fejl me he?! Bara för att he hör till bruk ja göra, int för att he sku intresser na myki.. öppnar, kollar, tänker "just så" å stänger, typ 🙂

Nora
Nora

urk! ha aldrig tänkt på att våra gäster kanske rotar i badrumsskåpen :O Tror bestämt att måst ta och städa igenom toalettskåpen idag och se vad folk riktigt kan ha hittat där 😀

Jessica
Jessica

Alltså nej nej NEJ! Sku aldri koll i nan annans badrumsskåp! *Paniiik* måst direkt ga å rens ur mitt eget skåp på privata grejjer, ifall nån av mina gäster har denhär sjuka vanan..

TIDSTJUVEN

Alltså på riktigt, finns det faktiskt så här många människor som kikar i andra personers badrumsskåp? Huää, kanske dags att kolla över vad man riktigt har där då… Nä alltså jag tycker att det höt till helt vanligt folkvett att respektera andra människors privatliv. Jag skulle aldrig få för mig att kika i andra människors skåp om jag inte först frågat om lov att låna någonting specifikt.

Hej
Hej

Va hemskt!!! Efter att läs dihe kommentarerna får man ju verkligen städ badrumsskåpe! Trod no verkligen int he va nå folk gjord ja e personligen sån att ja tilåme kollar då ja far in på nåns wc att he finns wc papper så ja kan fråg efter ifall att he sku va slut. Då tar ju antingen personen man e hos fram åt en lr så säger dom var de e. Å så förväntar ja no mej att mina gäster ska va åxå (ja bruk dock allti lägg fram extra wc-papper då ja får gäster) men va sjukt alltså! nä man kollar int i andras skåp å absolut int utan lov! fy!

Kitty

Nej nej, jag har inget behov av att veta vilket märke på bindor andra har eller vilken färg på tandborsten som gömmer sig där!

nina
nina

Hahhah alltså varför undrar jag bara? Vad vill man veta som man inte kan fråga??? Är det också lika vanligt att folk när dom kommer på kaffe till vänner att i samma veva som de passerar kylskåpet påväg till matplatsen slänger upp kylskåpdörren och tar en titt?
"Jaså just såå. Gräddost och medwurst. Boven till den ickeexisterande bikiniformen i denna familjen."

daniela

Ööö… alltså va… VAFÖ sku man snoka i nån annans badrumsskåp??!! Int e de ju som att man far hem ti nån å böri öppna deras nattduksbordslådor, kökslådor, klädskåp osv heller?? Alltså jo såklart om man behöv låna nå å frågar om lov, men i syfte att bara snoka?? aldrig

netti
netti

Haha.. Tog över 3 år före jag våga sök efter tops vi svärföräldrans efter att vi hadd vari i bastu/baljo å vi e ganska ofta i bastu tär

Carro

Jag har kollat i nån annans badrumsskåp kanske 2-3 gånger i mitt liv, men alltid känt mig som en inbrottstjuv. Så den senaste gången för typ ett år sen bestämd jag mig för att ALDRI gör om det. Fick såna jävla skuldkänslor!

Simone

Alltså hemma hos mamma, fammo å faffas och nära vänner kan jag nog ge mig in på nå örontops-jakt eller rota efter nå handkräm eller mera tvål osv. Men aldri hemma hos nån som bara räknas som bekant. Regeln lyder att "där jag är så bekväm att jag kan rota runt i frysen och kylen kan jag även låna örontops och ha fötterna på vardagsrumsbordet…" typ 😀

Emma
Emma

Jag brukade oxå kolla förr i vänners skåp men slutade då en av mina vänner hade tejpat ett hårstrå uppe i skåpet för att se om någon kolla i skåpet. Såg ju inte den och den gick ju självklart av när jag öppna skåpdörren. "trevligt" att förklara sen varför man öppnat skåpet 🙁

Lina
Lina

Oj.. dedär med hårstrået måst jag testa på nästa gång vi har hemma fest 🙂 måst kolla om något i min kompiskrets är lite för nyfiken 🙂

Janina Nylund

Okej ja skrejv åt de på fejjan men eftersom du fråga så måst ja svar jär enttå:

NEEEEEJ ja sko ALDRI kuck i ditt skåp, eller najn annans för den delen! Ja känner precis likadant, att he känns nästan för myki att ens lån vessan 😀 Får hejlt dåligt samvet när ja ha vari hos najn å slängd en tampong/binda i roskisen… he e nästan så ja vill ta roskispåsan med me å för ut an direkt 😀 haha!

Men nä fyy… blir alldejlis kall i magan åv att tänk på att najn sko gräv i mina skåp. Så gör man itt.

Simon
Simon

Hahaha.. så bra inlägg 🙂 Tror alla kollar i vänners skåp 🙂 De e bara något man gör av nyfikenhet 😀 Själv har jag lagt en del "what the f*uck" saker dit med flit ifall någon är så intresserad att de måste kolla 😛 Roligt att se hur röda dom är i ansiktet när de kommer ut från WC 🙂

Sara
Sara

Va roli ämne :DD bruka no sjölv koll i kompisars skåp 🙂 tror he på na sätt hör till vår natur 🙂

elin

Alltså hos mina väldigt nära vänner kan ja nog öppna om de e nånting skilt ja behöver lån (typ topz/hårborste) för he e nu int som att dom sku bry sig. Meeen aldrig hos nån sådär bekant bara eller nån "ny" kompis. Ja brukar allti tänk på hede tipse som finns att man ska fyll skåpe me flirtkulor när man har t.ex fest så att dom som öppnar blir avslöjade. Ingen NORMAL person sku väl gör så men tanken skrämmer mig ändå så pass att ja nog låter bli att snok i folks skåp 😀 e hör väl ti vanlig vett och etikett att håll tassan bort

Sara

Nä, jag gör nog inte det! Tycker inte att det är intressant. Det händer om t.ex. wc-pappret är slut att jag försöker hitta en ny rulle eller dyl. Sedan har det nog KANSKE också hänt nån gång att jag i akut behov av tops eller dyl har kollat om det finns. Hehe. Men alltså aldrig att jag skulle göra det för att snoka. Och sen kan man ju också alltid typ fråga "får jag låna en tops" liksom 🙂 beror kanske på vem man är hemma hos och vad det är för tillställning om det finns läge att fråga. Men nej. Borde kanske också börja tänka mer på att ha snyggare i våra wc-skåp ifall man har snokare på besök 😉

Lina
Lina

Hahaha.. Roligt att du tog upp detta. Trodde alla kolla i andras badrumsskåp men tydligen finns de såna som inte gör det 🙂 Eller kanske de inte vill avslöja det ifall de brukar vara och gästa ofta 😉

Ida
Ida

vårat badrumsskåp är svårt att kika in i diskret efersom det magneten som håller fast dörren låter ganska mycket när man öppnar å stänger det, tyvärr är skåpet ett jäkla fult å snett hemmabygge som ska bytas ut, borde kanske behålla låsanordningen 😉

Sandra

Jag förstår inte folk som kollar i badrumsskåpet. Alltså påriktigt, nån gräns får man väl ha. Om det står nåt framme kanske jag ser vad det är, doftar lite, läser på burken. Men aldrig att jag öppnar nån annan människas privata skåp! Nej huhhu. Folk alltså 😀

Karro
Karro

Måst no erkänn att jag ibland bruk koll helt av nyfikenhet. Ingen får ju reda på det liksom. Kanske man hoppas på att man sko hitt na hemlit där 🙂

Fia
Fia

Det är väl helt ok så länge de gäller nära vänner. Säkert har man grävt där då man sminkar sej inför utekväll. Sen att kolla i mera okändas skåp är väl lite si och så beroende på vem det gäller.

Ida

NEJ ALDRIG! Jag har faktiskt aldrig kommit på tanken ens! Precis som du säger tycker jg de e superjobbigt att ens låna vessan. När jag bodde i Sverige tyckte min ex-sambo att de va skitkonstigt att vi finlandssvenskar alltid fråga om lov när vi sku gå på vessa. Om jag nu gör det, hur sjutton skulle man kunna öppna vessaskåpe då ännu??

Anna
Anna

hahaha.. Det är ju klart man kikar och ser va det finns för produkter där 🙂 Vi har åtminstone 1 wc/våning. Gäst Wc:n har inget hemlit. Vi kvinnor är alltid intresserade av att se va andra använder för produkter. Man hinner ju bra skumma genom och skriva upp på telefon om det finns nå intressant 🙂

Heidi
Heidi

Haha alltså jag blev nästan lite provocerad av den där kommentaren: "vi kvinnor är alltid intresserade.." Ursäkta men NEJ, dra inte in alla andra kvinnor i dina egna twistade begär av att snoka runt!! Jag har ALDRIG snokat i nåns badrumsskåp, och int i nåt annat skåp heller (förutom syrrans när jag va typ 10.. heheheh) och det e fan int okej och int acceptabelt alls tycker jag! :@

Rebecca

Haha, måst säg jag ha fundera på de här några ggr själv.. Men ja sku nu aldrig kuck in i nån annans badrumsskåp, tkr de sku kännas så himla fel o pinsamt, som om man ändå sku gå ut från toan sen me en liten hemlis som man sku skämmas över utan att nån ens vet av de.. typ så 😀 Sen sku ja nog alltid fråga om ja behöver låna nåt som sku finnas i nån annans badrumsskåp, fast de sku va min brors eller en bästaväns.. 😀 Sen tkr ja de sku va sjuukt pinsamt att 'låna' nåns parfym, som om int parfymägaren sku märka de sen direkt man kmr ut eller nån annan far på wc:n haha! De sku ja tyck sku va pinsamt som parfym ägare också ifall int personen sku had våga fråga men sen nog vågar ta av min parfym haha.. 🙂

Silje

Oj vad många som kollar i andras badrumsskåp. Jag hade nog aldrig ens riktigt tänkt tanken! Har ju inget där att göra/hämta? 😛