Det är inte ofta jag slår knytnäven i bordet, men ikväll gjorde jag det

Sitter och läser om det nya barnsjukhuset i Helsingfors. Läser och får dålig känsla i magen när de skriver om hur utrymmen barnen och föräldrarna skulle vistas i såg ut förut. Ser sen sen på bilderna från det nybyggda barnsjukhuset och blir förstås glad när jag ser resultatet, så otroligt fint och modernt. Saknat men säkert kom istället för den dåliga känslan i magen, en känsla av glädje, när man ändå vet att från och med nu har barnen och föräldrarna fina, bekväma utrymmen att vistas i under de svåraste tiderna i livet, när barnen är sjuka.

Men – så kommer jag till kommentarerna. Och förlorar glädjen och blir bara arg. Vem i hela XXXXXX skriver såhär!?

”På något sätt ger barnsjukhus ”hjärtsnyrpa” åt mig… jag skulle nog gärna se att man förbjöd stora komplicerade operationer med minimal bedövning på nyfödda… Jag tänker på dessa försvarslösa spädbarn… hur är en förälder funtad som inte har medlidande med sitt barn… det kallar jag barnmisshandel… Jesus säger: Låten barnen till mig komma, och hindren dem det inte…”

Vad i .. Alltså jag är ordlös av den här kommentaren. Jag måste säg att det är inte ofta jag bryr mig märkbart om kommentarer på Svenska yle, och kanske är det lite PMS inblandat i detta också, men jag slog knytnäven hårt i bordet och skulle vilja ha den här människan framför mig så vi skulle få reda vad hen menar riktigt. ”Hur är en förälder funtad som inte har medlidande med sitt barn… Det kallar jag barnmisshandel…

Hur kan man skriva så?! En förälder föder ett sjukt barn, och läkarna säger att barnet har chans till överlevnad genom operation. Det är nog en chans vilken förälder som helst tar utan att blinka – men denna människa menar alltså att föräldern då saknar medlidande för barnet!? Jag slår vad om att precis varenda förälder som får ett sjukt barn, både vid födseln och senare, vilken stund som helst skulle göra allt för att barnet skulle slippa lidandet av sjukdomen och behandlingen. Om man nångång har ordentligt medlidande för någon, då är det nog när ens eget barn är sjukt.

Som jag tolkar det så tycker hen alltså att vi hellre ska låta våra barn dö än att ens försöka rädda dem genom operation, som ger dem chansen till ett långt/längre liv eftersom att de inte skulle vara tillräckligt bedövade. Som att läkare inte med 100% säkerhet skulle bedöva/söva ner/göra så att barnen inte känner något under operationer.. Alltså.

Alla barn som föds väldigt sjuka menar hen alltså att vi inte ska försöka operera (dvs. enligt hen ”hindra”) utan vi ska låta dem ”komma till Jesus”. Dit ska vi ju alla sen ändå! …

Finns det någon risk med sövning av barn?

Det är säkert även för mycket små barn att bli sövda i narkos. Källa

Nej men glöm alla framsteg i världen som den ser ut idag 2018, glöm all forskning, alla mediciner, alla testoperationer och alla studier, låt de sjuka barnen fara till Jesus istället för att söva ner barnet/bedöva det och försöka rädda barnet från döden.

Huh. Ok nu när jag skrivit av mig och varit arg i 10 minuter har jag släppt det. Draggingar finns det gott om, vi kan inte ge dem mer än 10 minuter av våra liv. Och som att läkare inte med 100% säkerhet skulle bedöva/söva ner/göra så att barnen inte känner något under operationer.. Alltså.

/ Carro

9
Lämna en kommentar

avatar
6 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
SaragunmarieElinAnnikaCarola EkmanJulia Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Emilia

Läste också den kommentaren. När man har misstolkat religion eller helt enkelt tagit det ett steg för långt ‍♀️
Det är ju himla enkelt för någon som aldrig ha behövt ta de besluten för ens barn (antar att denne inte har barn utan nöjer sig med sin religion) att egentligen bara kallt rycka på axlarna å säg att hen får gå till Jesus… hmm..
Vi lever ju faktiskt inte på Jesu-tid. Han och tron i sig är ju väldigt old fahioned och jag tror nog, att om han sku infinna sig i fysisk form, så sku han nog int heller låta unga liv förspillas i hans namn.
Suck.

Fanny
Fanny

Jag håller med dig om att kommentaren är vansinnig och tror nog inte allt stått rätt till i den människa som skrivit så, det som jag mest reagerade på är ” jag skulle nog görna se att man förbjöd stora komplicerade operationer med minimal bedövning för nyfödda” Nu vet jag inte om jag tolkat detta fel, men det låter hur sjukt som hälst, kan det faktist stämma att man gör operationer på barn med minimal bedövning. Jag förstår säkert komplikationen ett barn kan få av att bli nedsövd men de är nog i trygg förvar bland sjukhuspersonalen. Föreldern som skrivit denna komentar har nog värkligen inte tänkt efter såklart att man som förelder går med på en operation om experter menar att det kan rädda barnet, samtidigt tycker jag att en minimal bedövning på nyfödda låter vansinnigt, det är nog npgot som i te skall vara minimal ett barn skall… Läs mer »

Julia
Julia

Min äldsta son (3 år) skulle inte leva idag om vi inte hade sövd honom och opererat hans hjärta som spädbarn (3.5 veckor gammal). Såå den kommentaren gjorde mig också upprörd …

Annika
Annika

Alltså måste bara kommentera detta. Den här typen måste bo nånstans här i närheten var vi bor för hon blandar sej i precis alla diskussioner med samma synsätt, ”det var bättre förr”. All form av utveckling verkar vara dåligt enligt henne. Och ofta har hon skrivit i sina kommentarer nåt i stil med ”när jag var ung och bodde i Grankulla” så var det si eller så (och förstås alltid bättre). Jag har tappat nerverna på hennes kommentarer en och annan gång, nuförtiden hoppar jag över om jag ser att det är en kommentar av henne 🙂

Elin
Elin

Sjuuuukt! Och samma sorts människor tycker att abort borde förbjudas pga att det aldrig är ok att döda även om fostrets förutsättningar för ett liv utan lidande är minimala

Saragunmarie
Saragunmarie

Alltså fy fan! Jag blev så arg och började gråta av ren frustration & ilska då jag läste dethär. Hur kan nån va så hjärtlös att ens TÄNKA att det skulle va bättre att låta barnen dö än att operera? Usch jag mår illa!