Därför är hallonbladste så bra

Igår var jag i stan och då gick jag förbi Hälsoboden. Kom då på att jag skulle gå in och köpa hallonbladste som jag tänkt på så länge men inte kommit mig för att köpa. Ett av de viktigaste och mest kända naturläkemedel att ta under graviditeten är hallonbladste. Hallonbladste är ett enkelt och naturligt sätt att stödja din kropps förändringar under graviditeten. Det används inte för att starta en förlossning. Däremot ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen.

Hallonbladste innehåller Oxytocin, ett hormon, som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress.

De nyttiga vitaminer och mineraler som finns i röda hallonblad är:

– C-vitamin (hög koncentration)
– E-vitamin
– Kalcium och järn
– Mangan och magnesium
– Vitamin A
– Vitamin B-komplex
– Många mineralämnen inklusive fosfor och kalium


Hallonbladste är bra för både mamman och babyn! Ökat vitamin A intag kan stärka immunförsvaret samt underlätta till en frisk hud och skelettutveckling för barnet.

E-vitamin hjälper till att främja en bättre omsättning i mamman vars blodvolymen ökar dramatiskt under graviditeten. En ökad tillgänglighet av kalcium är nödvändigt för att kontrollera nervreaktion på smärta vid förlossning och i att bistå skelettutvecklingen barnet.

Förekomsten av det s.k., fragrine, låter livmodermusklerna arbeta mera kraftfullt och effektivt under förlossningen.

Det höga vitamin-och mineralinnehåll hjälper till att ersätta dem som går förlorade genomblodförlusten i förlossningen.

De s.k. alkaloider som finns i hallonbladste ger ett stöd till livmodern efter förlossningen för att gå tillbaka till sin vanliga storlek.

Underlättar graviditetsillamående

Minskar smärta under förlossningen och efter födseln.

Hjälper till i produktionen för en riklig bröstmjölk.

hllonbl

18 reaktioner till “Därför är hallonbladste så bra”

 1. Men rekommenderas först efter v 35 för att inte starta ett för tidigt förslossningsrbete. Kanske värt att tillägga till din text… 🙂

  1. Första trimestern – 1 kopp, andra trimestern – 2 koppar, tredje trimestern – 3 koppar (/dag)

 2. Jag började dricka hallonbladste i v.36 och kan inte annat än rekommendera det!
  Livmodern arbetade effektivt, moderkakan lossnade som den skulle, totala blödningen var väldigt liten och jag blev förvånad över hur fort efterblödningen minskade! Ja, plus att mjölkproduktionen kom igång snabbt och att det fort fanns den mängd som behövdes!

  Så jag rekommenderar det verkligen!

  1. Ska tillägga att jag drack hallonbladste under öppningsskedet och även efteråt! Hade med egna påsar (Clipper) och tog tevatten från avdelningen!

 3. Synd bara att jag inte tyckte om smaken så det blev inte många koppar drucket för min del xD blir jag gravid igen någongång ska jag dock ge det ett nytt försök!

  1. Vaa 😀 Jag hade hört att det inte är så gott, men jag tycker faktiskt inte det smakar dumt alls! Hade förväntat mig värsta äckliga smaken, men icke. Kanske det är skillnad från sorterna.. Fast det tycker jag att det ju inte borde vara.. Hmm nå alla gillar ju olika 🙂

   1. Nå okej de smaka bättre än ja trodd men int va de ju gott int 😀 Me honung i blev de lite bättre. Ja överkonsumera dadlar som kompensation, tyckt di va så goda 😉

 4. Ett tips till: Under varmare dagar gjorde jag en hel kanna te och lade i citron samt ibland honung och lät det svalna och la i kylskåp = jättegott iste!
  H. Hallonbladspammaren

 5. Ja drack de också men ja gjorde de själv, eftersom vi har massvis me hallonbuskar på gården. Tyckte de också va rätt gott. Rosta blad i ugnen på låg värme o sen bara o krossa dem lite o vips där e te..☺

 6. Jag har druckit hallonbladste med båda barnen och även nu med det tredje i magen. Och de sa på förlossningen sist att det var helt otroligt hur lite jag blödde och moderkakan som de varit rädd för att skulle sitta fast i min ärrvävnad från mitt första kejsarsnitt kom ut på första krystningen! Dessutom har min livmoder dragit ihop sig super bra direkt efter så jag tror faktiskt att hallonbladste har gjort en del jobb där! Nu har jag plockat in bladen själv och torkat i ugnen, å jag tycker det är super gott!

 7. Varifrån kan man köpa hallonbladste? Clipper innehåller ju bara 50% hallonblad och det lär ska vara bättre med 100%igt, men var hittar man det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *