DAGS FÖR FRÅGEPODD!

På grund av efterfrågan så har vi bestämt oss för att göra ett FRÅGEPODD-avsnitt! Det avsnittet kommer vi spela in nu på måndag, och avsnittet kommer vi publicera så fort vi klippt klart.

Frågorna får handla om vadsomhelst, personliga frågor till mig, om att göra en podd, hur man får sponsorer, frågor till Rebecka, frågor om bloggning, fotografering.. Om familjeliv, uppfostran, vänskap, politik, religion, vaccin, ja men ni fattar – vadsomhelst!

På instagram så gjorde vi en story där ni fick lämna era frågor, och där skrev vi också att om ni vill vara anonyma så kan ni gå in här på min blogg och ställa frågan här istället, så feel free att vara anonym. Vi nämner inga namn i podden.

Så, har du en fråga, eller bara ett ämne eller en påhittad fråga du vill ställa endast för att vi ska bli tvungna att tala om det inför alla våra lyssnare – nu har du din chans!

Ska bli så kul att spela in detta avsnitt, där det är ni lyssnare som helt totalt väljer vad vi ska prata om! Ja, om vi får nån fråga då förstås.. Annars lär det bli ett väldigt tyst avsnitt.

/ Carro

15
Lämna en kommentar

avatar
15 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
12 Kommentatorer
IBellaAnonymSonjaA Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Caroline F
Caroline F

är ni rädda för att bli gamla? gamla som i 85+ år. själv är jag livrädd. har haft både far- och morföräldrar som bott på hem, och nån av de har varit dement. så ledsamt och hemskt sätt att sluta livet på.. på ett hem där allt bara går i ekorrhjul dag efter dag i väntan på döden. peppig fråga wooop woooop haha

men för att också ställa en ’kul’ fråga:
hur ser ni på att skaffa fler barn? känns det för er också som att ni pausar ert liv när ni blir gravida och får ett nytt barn. allt jobb och projekt måste ju ställas på paus, och vardagen blir ju mer hektisk ju fler barn man har. skulle gärna ha minst 2 barn till (3 nu) men graviditet och spädbarnsåren är så krävande så vet inte om jag orkar..

Anonym
Anonym

Hur mycket tjänar du på att blogga och podda? Känner du att det är värt att lägga ner all den tid du gör?

Anonym
Anonym

Kan ni prata om hur det är att få barn i ung ålder, hur är det med ekonomin, livssituationen etc. ?

Mikaela
Mikaela

Fråga till Rebecka:
För det första, jag uppskattade avsnittet där du berättade om din ätstörning så himla mycket! Jag har varit fast i en ätstörning i halva mitt liv men har äntligen krigat mig frisk 🙂 min stora motivation för att bli frisk var att få barn, och nu är jag gravid! Precis som du nämnde i podden har jag lätt att börja joxa med maten då det är stora förändringar, stress etc. som ruckar på rutinerna. Min fråga är om du i nåt skede av graviditeten, eller sen efteråt, kände att ätstörningen blev mer närvarande? Sen undrar jag också om du förhöll dig på nåt speciell sätt till att kroppen förändrades?
Tack för en suverän podd!

anonym
anonym

Upplever ni att era barns pappor är lika involverade i barnens uppfostran som ni är? På finska pratar man om ”metatyö” alltså meta-arbete, sånt som att komma ihåg att boka rådgivningstid, packa dagis/skolväska, fundera ut vad familjen ska äta etc. Vem gör mest meta-arbete i era familjer?

Hur ser ni överlag på idén om kärnfamiljen? Upplever ni som någon slags influencers att ni stärker normen om kärnfamiljen? Många lever ju i andra konstellationer, t.ex. polyamoriskt, ensamstående förälder, samkönade par.

Joanna
Joanna

Hej! Först vill ja bara säga att avsnittet var Rebecka berättade var superbra!! Men ja undrar ifall ni har funderat på att skaffa en ny bättre mikrofon att ha då ni poddar? Vi lyssnade på 2 avsnitt i bilen jag och min man då vi var på resa men det var väldigt svårt att höra vad den ena sade ibland, tex Carro i avsnittet om ätstörningen. Säkert satt du längre ifrån men sen då mittiallt om ni skrattade till (amningsavsnittet) så hoppade man själv till för att ljudet plötsligt var så högt… annars gillar jag själva innehållet men låter ibland som att ni sitter i en låda och när man avslutar en mening och tonläget ofta går ner var det svårt att höra vad som sades.. kanske mera som feedback än fråga dethär 🙂

Anonym
Anonym

Jättebra podd, gillar verkligen 😀 Önskar mer avsnitt om uppfostran o speciellt att bekräfta barns känslor. Tycker de är så svårt, speciellt med mindre barn som inte pratar så mycket ännu..

Anonym
Anonym

Jag vill gärna höra hur man får sponsorer.
Och också om hur ni tycker att era män hjälper till med barnen. Jag tycker ju att det främst alltid är mamman som bär största ansvaret, vad tycker ni? Åtminstone skulle jag säga att samhället ser att mamman borde bära största ansvaret och t.ex ha med sig barnet/barnen överallt osv. En sak som stör mig mycket är att när min man är ut på t.ex promenad/cykeltur med vår dotter så säger grannarna (pensionärer) åt honom vilken bra pappa han är som gör så. Så har aldrig nån sagt till mig liksom.. mamman blir nog tagen ganska förgivet skulle jag säga.
Tack för en bra podd!

Anonym
Anonym

Tips på fina babynamn! T.ex era top 5 bästa på både pojk- och flicknamn!

A
A

Hur valde ni namn (också mellannamn och efternamn) till era barn? Vad var viktigt för er i valet av namn?

Var det svårt/lätt att välja faddrar åt barnen och vad förväntar ni er av en fadder?

Hur hittar man tillbaka till ”love life” med sin partner efter att man fått barn, när gör man ”det” när man kanske sover i skilda sovrum eller barnen sover i samma rum som föräldrarna?

A
A

Hur klarar man ekonomiskt av att ha barn när man ännu studerar/har minimi mammapeng?

Sonja
Sonja

Hur ser er ekonomi ut ? Har ni gemensam ekonomi? Delar ni upp vem som betalar räkningar, mat, försäkringar, lån? Hur ser er budget ut, gör ni en och på vilket sätt har ni gjort? Sparar ni pengar varje månad?

Anonym
Anonym

Hej jag skulle vilja höra era tankar och åsikter om att lägga ut barnen på internet?Och om ni har något recept eller tips på mat åt småbarn ex. mellanmål och middag? Eller vet ni någon bra podd som handlar om det som ni kan tipsa? Tack för en super bra podd

Bella
Bella

Hur ser ett lyckligt äktenskap/samboförhållande ut för er? Hur upprätthåller ni ett lyckligt förhållande?

I
I

En fråga till Carola, Vad har ni för golv i huset? Material & färg? Vad skulle du uppskatta att den totala kostnaden på ytrenoveringen blev inomhus?