Dags att börja tänka på BB väskan.. Era bästa tips?

I Bebisutveckling och förberedelser, Tips i kommentarerna av Carola EkmanLämna en kommentar

Hejsan hoppsan! Hoppas alla har en fin lördagsförmiddag! Jag sitter med en kopp kaffe i soffan och ser ett avsnitt av Topmodel, och surfar på samma gång runt i olika bloggar för att läsa om tips vad man ska packa med i BB väskan. Har ni tänkt på att nu kan vi säga att det bara är 1 månad, 3 veckor och 6 dagar kvar! 😉 Sjukt va! Bara nått på en månad *Pirrig känsla far genom kroppen*
Ja, men som sagt! Jag har alltså börjat funder på BB väskan nu. 
Jag vill int ha med en massa onödigt till BB, tror att det finns mycket där som man får använda.. Hittills har jag bara tänkt mest på vad jag ska packa åt den lilla grisen. Såhär har jag tänkt mig hittills: 

1. Babynest, så hon får en riktit gossig säng redan från början. Och om hon ska sova med mig i sängen känns det ju bättre om hon ligger i den så jag inte far på henne (risken är dock minimal för det känner jag.) Jag tror vi tar med babynestet i bilen, och om jag sen känner att jag vill använda det så får R hämta det.
2. Lilla dinglisen som vi redan börjat sova med så den ska dofta som oss.
3. Blöjsalva (vet dock inte om exakt denna finns i finland, men de tycker man ju. Har läst så mycket bra om just inotyl!)
4. En mysig overall att åka hem i .
5. Nappen!
6. Lite blöjor (vet dock att man nog också får från BB men några kan ju vara bra att ha med.)
7. Gossigaste filten (+ en till filt ifall denna sku bli blöt eller nått annat.)
8. Babyskyddet och ställningen installerad i bilen. (Skyddet får vara i bilen tills vi ska åka hem, sen får R hämta det.)

Sen dessa kläder (som jag redan bloggat om.)


1. Omlotts body med små hundtassar (den behövs inte dras över huvudet)
2. Sköna byxor (Har varit Alvar och Vilmers så de är sådär skönt urtvättade och mjuka)
3. Newbie tossor
3. Vantar (man vet ju inte hur kallt det är dagen hon får komma hem) 
5. Stickad tröja
6. Strumpor
7. Napp för nyfödd
8. Mössa

Men hur många byteskläder måste man ha med för den lilla egentligen? Räcker det med det jag har ovan, för man använder väl ändå mest BBs babykläder sålänge man är där? Eller är jag helt ut och cyklar? Behövs det mer så får ni hojta till så packar jag lite mera.

Och sen kommer det ju till det jag behöver. Ååh jag tycker det är en djungel! Överallt står det så olika! Vissa tycker man bara ska ha med sig typ kamera och börs, andra har ju med värsta reseväskan.. Jag vill som sagt hålla det på en ganska låg nivå, alltså inte ha så mycket med mig. Allt såntdär ”tidsfördrivs” grejs så skippar jag, bara jag har min Iphone och Robert så tror jag nog tiden ska fördrivas ganska snabbt!

Men hörrni, mamas och blivande mamas, kan ni inte ge mig ert BÄSTA tips på vad vi absoluuut måste ha med i BB väskan? Både åt mig, R och den lilla!

Så får jag sen fixa ihop ett liknande kollage som ovan, utgående från era kommentarer så får ni säga om det är godkänt eller inte! Och kommentera också gärna om sånt som är heeelt onödigt att ha med. Puss
/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Begi

Mjuki wc-papper! kan va skönt eller iaf skönare tror ja 😉

Hannie Le

Plus toasaker förståss 🙂

Hannie Le

Kan berätta va ja hade med mej 🙂 :<br />-Egna strumpor för de va bekvämare än bbs<br />-mjukisbyxor/ det hade ja när vi for iväg men ett par extra ifall något händer med dom man har på sej :)<br />-tutt rekommenderar ja att ta me ifall du vill att tösen ska börja använda 🙂 vi rååkade låna en med hem som vi for aldrig tibax med så det va pinsamt, hehe :)<br />-amningstopp bra att ha på sej sen när mjölken kom igång 🙂 fö amningsinlägg höll ju int på plats i sjukhuskläder man hade på sej! Plus didär inlägg :)<br />-telefon + ladarn<br />-babyskydd va i bilen påväg med oss<br />-babykläder. Det hon sku ha påväg hem.<br />Nå myki mer tog nu int ja me o int saknade ja typ nå hlr 🙂 vi va på bb jär i jstad så T hade nära o hämta saker åt mej… Läs mer »

carola ekman

TACK TACK TACK för alla fina tips!! <3

Anonymous
Anonymous

+ ett tips är att ta bort tex örhängen , ringar , armband , piercings, nagellack m.m när ni far in ti förlossning, för mej var det nära att de sku klippa av läpppiercingen när ja var nära att inte få loss kulan 🙂 när ja hamna på akut kejsarsnitt. men de jick bra ti slut ändå 😉 //jannina

Anonymous
Anonymous

bekväma kläder att fa hem i tex en vanlig topp , mjukisbyxor, å en större tröja (med dragkedja) å en bekväm bh 🙂 (speciellt om du blivit kjejsarsnittad ede skönt att inte ha spända byxor på sej 😉 ) å åt babyn rek jag att ha endast hemfärdskläderna , annars blir det en himla massa xtra tvätt! �� blöjor har dom i mängd och massor på bb. sen om du får babys i kokkola har dom frukt å bröd å sånt som man får äta när man vill (tilome mitt i natten ) 🙂 man behöver inte fråga efter, bara att gå och ta ur kylskåpet �� å 'tiss skydd' altså amningsskydd e bra att ha med. kram /jannina

Sandra
Sandra

Förutom allt självklart tycker jag vattenflaska med sportkork och nått gott att äta + kamera och telefonladdare är viktit 🙂

Anonymous
Anonymous

Här är listan jag utgick från när jag packade :)<br /><br />- egna kläder och underkläder<br />kläder och en liten bomullsmössa till barnet<br />- ett par sköna tofflor eller andra skor som är lätta att få in fötterna i och eventuellt en morgonrock<br />- telefonkort och mynt (fortfarande finns det många sjukhus där man inte får använda mobiltelefon, men man kan gå utanför sjukhuset och ringa)<br />- kamera<br />- toalettsaker<br />- egna favoritdrycker och något gott att äta<br />- id-handling och den skrivna journal som man har fått på mödravården, om det inte finns en gemensam datajournal med förlossningsavdelningen<br />- favoritmusik som kan vara bra att slappna av till.<br />- det som pappan behöver ha med, ombyte, telefonladdare, och nått gott han tycker om<br /><br />Jaa det var väl ungefär det jag hade med! Väldigt söt outfit du plockat ihop till hemkomsten av dottern er :). Ska bli spännande att… Läs mer »

belinda
belinda

Amningsinlägg, tror jag använde två(!!) paket under bb tiden.. haha. egna inneskor tex. Crocs (finns nog inge värre än sjukhus tofflor..) och så var jag glad att jag hade med mig egna strumpor och mjukisbyxor +topp. Finns ju kläder på sjukhuset men det var skönt att kunna dra på sig "vanliga" kläder tex när någon kom på besök. Men till bebisen behöver man stortsett endast inför hemfärden, allt annat finns på bb 🙂 Och som det skrevs ovan så får man en liten väska på bb med lite smått och gott.

Josefina Paananen

Amningsinlägg! Ett helt paket kan jag rekomendera att ta med ifall att mjölken kommer igång med super fart. 😉 Men blöjor sku int ja säg att du behöver, finns nog där tillräckligt. Sen så finns de ju i liberoväskan som alla nyblivna mamas får ett litet blöjpaket, bindor, våtsavetter o lite annat smått. Vilka mysiga kläder du packat ner åt den lilla! 🙂

Anonymous
Anonymous

Om ni föder i Kokkola så finns ju där en suverän "pool" eller badkar/bubbelpool vad man ska kalla det, det är skönt att vara i den under värkarbetet, och vissa föder ju även i sådana. Så ett tips om ni kan tänka er använda den är att ta med simbyxor till killen så han int måst sitt där o blotta allt, eller ha vanliga kalsonger på sig! Det ångrade vi efteråt att vi inte packat ner, han masserade mig i poolen men kände sig lite obekväm då dom kom och undersökte mig och han satt där helt näck 🙂 Alla är ju olika och vissa inte alls tycker de känns obekvämt, men min man vill absolut packa ner simppare tills nästa gång! Stort lycka till!! 🙂

Charlotte

Hej, vad kul att jag hittat hit till din blogg, är själv i v. 38+1 idag 🙂 Det som jag borde ha haft med förra gången var engångs-amningsinlägg, alltså mjuka engångsinlägg eftersom det kan läcka en hel del mjölk, man får ju de där tvättbara i mammalådan men eftersom vårtorna kan vara så himla såriga de första dagarna så fastnar de i brösten och då gör det jätteont att dra bort, i alla fall var det så för mig. Denna gång har jag packat två uppsättningar med kläder för hemfärd, kan ju vara att hen pissar ner den första uppsättningen.

Ida s
Ida s

Bindor! De som finns på BB är extremt dåliga 🙂

sanna
sanna

Glöm för allt i världen inte det viktigaste. KAMERAN 🙂 så kul att se på bilder från Bb-tiden senare.