Dags att börja rutinpotta för att bli blöjfri

Från Grys 2 års dag i augusti så kommer vi försöka få henne blöjfri. Hon har länge varit intresserad av pottan redan iom att Lo använder den nu som då ännu, men det har ändå inte varit på samma sätt som när Lo var liten. Lo kakkade ju i pottan sen hon var 6 månader och sa i stort sätt till när hon skulle kissa från 1 år, så det var ju hur lätt som helst att få henne torr vid 2 års dagen, vi tog helt enkelt bara bort blöjan.

Med Gry är det nog lite annat. Vi har inte varit lika aktiva med babypottningen från början, så hon har det inte ännu på rutin detta med att kakka på pottan.

Nå hursomhaver, så tänkte vi att nu från juni ska vi börja rutinpotta. Det betyder alltså att när hon stiger upp på morgonen så tar vi bort blöjan och hon får sätta sig på pottan, sen på med blöjan igen, och samma före lunchen och före eftermiddagsvilan. Före middagen likadant och sedan före sängdags. Hon har med andra ord på sig blöjan fortfarande, men går på pottan som om hon inte skulle ha den. Förhoppningsvis börjar med tiden kisset landa mer i pottan än i blöjan, och inte tvärtom som det är nu.

När blöjan börjar vara mer torr än fuktig så kommer vi helt enkelt låta henne vara utan. Hon kommer ju kissa ner sig några gånger – och det är ju självklart, nästan ett måste för att hon ska förstå skillnaden mellan att vara med blöja och utan. Förhoppningsvis har vi in rutinen så bra sen i slutet av augusti att vi då kan skippa blöjan för evigt! Kommer bli så skönt att inte ha något blöjbarn i huset längre.


”Oj oj hur ska det gå att vara utan blöja?”

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
5 Diskussionstrådar
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
5 Kommentatorer
Maria NilssonJohannaETheresPaula Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Paula
Paula

Jag har en 2 åring nu som vägrar potta och blir helt förkrossad när jag försöker uppmuntra att gå på potta. Så jag antar vi bara får vänta tills det funkar… men det kan nog ta länge. Hen är väldigt försiktig vad gäller allt så vi får ha tålamod.

Theres
Theres

Åh vad bra du skrev om det här. Vår mellandotter blir också 2 i augusti och jag har inte kommit ngn vart med potträningen. Men kanske vi helt enkelt borde börja rutinpotta vi också! Har även en lillasyster så 2 blöjbarn är inte så roligt.

E
E

Vi började rutinpotta vår tjej just innan 1 år. Hon har glatt gått på pottan och kakkar oftast där. Har inga planer på att lämna blöjan ännu men det är såååå skönt att slippa kakkablöjorna. Ibland vägrar hon och då gör hon det medan jag andra gånger kan dra på en torr blöja tillbaka efter att vi varit på pottan. Har även en krans till wc och ibland sitter hon hellre där och dinglar med benen. Så krans till wc och roliga wc-böcker är tips till alla som har barn som ogillar pottan 🙂

Johanna

Det låter bra! Här har vi kört potta med lillebror en längre tid. Han både kakkar och kissar på pottan men först nu har vi börjat ”öva” med kalsonger. Ska se hur det går 🙂 Känns som om vi är långt på väg i alla fall…. Nu bara för att jag sa sådär så kommer väl värsta bakslaget 😀

Maria Nilsson
Maria Nilsson

Har någon av er hört om boken Potträning på 3 dagar? Den har fått många bra kommentarer och de har en stor grupp på Facebook. Den finns här http://www.blojfri.se
I vilket fall så rekommenderar de inte rutinpottning alls. Det ska tydligen förvirra barnet att blöjan åker av och på hela tiden