Dagens fråga: Vaccin?

I Dagens fråga, Detdär om.., Tips i kommentarerna av Carola EkmanLämna en kommentar

”Hur har ni tänkt kring vaccin till lilla L? :)”

Angående vaccin, visst är det så att det finns en riktlinje man går efter som ges åt barnet i vissa månader/åldrar, finns det nån orsak att lämna bort nå av dessa vaccin? Har du lämnat bort nått för ditt barn? Isf vad, och varför? 

Jag har int egentligen läst in mig på vaccin, eftersom jag trott att man nog ska följa rekomendationerna när det kmr till dehär vanliga vaccinerna som bvc rekomenderar att man ger barnet? Känner mig verkligen helt ute nu med denhär frågan.. Finns det andra vacciner som man kan välja att ge som int ens finns med i rekomendationerna? De ända som jag nu vet att vi väljer bort är dethär BCG-vaccinet. Annars har vi nog tänkt följa rekomendationerna.. Men nu känner jag mig osäker, och lite dum som int läst in mig mer på dethär!! 


/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Anonymous
Anonymous

Idag finns det ju de som lämnar bort alla vacciner, men jag har nog tagit allt åt våra barn, allt som hör till programmet, utom influensavaccinen. Jag skulle inte kunna leva med att mina barn skulle få en svår sjukdom och i värsta fall dö för att jag har bestämt att de inte får vaccin. Då kommer någon att skriva att de inte kunde leva med att deras barn får en skada för att de har gått med på att vaccinera sina barn, men sen eisken är nog mindre. Dessutom finns det mycket större risk att de sjukdomar som man har fått så gott som bort kommer tillbaka då allt fler väljer att inte vaccinera sina barn. Men alla får ju göra som de vill. Det går bra att diskutera med sin hälsovårdare när du har fått barn och fråga upp om olika biverkningar och fördelar, och min hälsovårdare berättade… Läs mer »

Anonymous
Anonymous

Enligt forskningar visar det sig att det är kvicksilvret i vaccinen som kan ge upphov till autism. Redan att nämna att vissa vaccin innehåller kvicksilver tycker jag skulle få föräldrarna att backa till. Vem liksom vill trycka kvicksilver i sina barn?? Små babysar? Nej tur att man får välja själv o använda sig av sitt sunda bondförnuft. Och ni som diskuterade stelkramp. 1. Stelkramp fås i en kombinationsspruta som innehåller två andra vaccin också, altså kan man inte bara välja stelkramp. 2. Att det är en ovanlig infektion beror inte på att man blivit vaccinerade mot stelkramp utan mera för att stelkramp är en syrefri bakteri som lever i jorden och dör/bryter ut i kontakt med syre. Vilket betyder att du måste få just den mullpartikel var stelkrampen gömmer sig i direkt i ett öppet sår utan att den hunnit komma i kontakt med något syre innan. Stelkrampen finns inte… Läs mer »

Annika

Tips Carro. Lyssna inte alls på vad andra skriver, följd ditt mammahjärta och förstånd. Vad tycker du är viktigt, nödvändigt för ditt barn. Föräldrar kan vara oerhört elaka mot varandra. Bland mina FB vänner har det skrivits liknande som " varför inte vaccinera, är deras barn inte värda det?" " varför vaccinera, dumma föräldrar som sprutar in gift i deras barn" " oansvariga föräldrar vaccinerar inte bara för att gå emot strömmen". Jag förstår de som vaccinerar, och de som inte gör det. ALLA gör det för att de vill sina barn det bästa, och ingen i hela världen kan ännu säga vad som är det bästa så det så. Så mitt tips är absolut att ta detta helt i era händer, fundera över det, vad är kanske livsvikigt och vad är överdriven vaccinering. Ni behöver inte försvara era beslut vad ni tror är bäst för er dotter. Frågan om… Läs mer »

k
k

Var är alla autistiska föräldrar när folk säger att man ärver det? Det är annars väldigt svårt att få stelkramp fast rådgivningen gärna skrämmer med det. Skyddet går ju ut efter några år, typ ingen fyller på dosen o ingen får det heller

Anonymous
Anonymous

Om du läser på om autism får du svaret, man behöver inte som förälder ha autism för att ett barn ska få det, lika som alla ens barn inte heller får autism för att ett barn har det. Det finns ju många sjukdomar som är ärftliga, och som ett barn kan få utan att föräldrarna har sjukdomen. Bara att du inte visste det eller tog det i beaktande när du skrev, visar på att du inte är inläst i ämnet om autism eller helt enkelt bara vill vara emot och hålla hårt på något även om du inte är säker i ditt påstående. Kanske en kombination.

Anonymous
Anonymous

Precis vad jag skulle upplysa k om… Grundläggande fakta nr 1: Genetiskt betyder att det är orsakat av arvsmassan och inte miljöfaktorer. Föräldrarna behöver inte ha autism för det. Och grundläggande fakta nr 2: Många uppdaterar nog sitt vaccinskydd och folk får stelkramp. Tack och adjö!

Hannie Le

Gav åt våran tjej samma vaccin som både ja o gubben fått!!

Anonymous
Anonymous

Man har gjort en hel del forskning kring vaccin och autism men har inte kunnat bevisa att vaccin ger autism. Däremot säger man att 9 av 10 har ärvt autism. Läs på om autism så ser ni. Eller kom fram med en forskning som understöder att vaccin skulle orsaka autism.

A
A

Sjukt oansvarigt av föräldrarna att inte ge alls några vacciner åt sina barn.. Jag menar då INGA vacciner alls. När jag var i H-fors och jobbade, var mina kollegor väldigt chockade över att det är så vanligt här i Österbotten att man inte vaccinerar.. In kom det ett barn till akuten som blivit biten av en hund, och hade hon fått vaccin mot stelkramp? -Nej. Och familjen var ju såklart från Österbotten… Flickan fick som tur inte stelkramp… men jag var en annan gång med om när en kvinna som skurit sig när hon jobbat i trädgården kom in till avdelning.. Hon hade fått stelkramp..hon hade slarvat lite med att ta vaccinet..<br />Och vaccin.me är nog tyvärr en propaganda sida..<br />Jag tycker att du läser på och så bestämmer du och din sambo vad ni vill ge er dotter. För visst kan man lämna bort vissa vaccinationer som finns med… Läs mer »

Malena
Malena

Håller med.. Jobbar själv inom sjukvården och har upplevt samma sak, i det fallet hade tyvärr barnet fått stelkramp! Och barnets föräldrar hade ju valt att inte ge henne stelkrampsvaccinet.. Förstår inte hur vissa tänker. Har aldrig varit in på vaccin.me förrens nu just, och hur kan nån ens rekomendera att man ska fara in dit och läsa på om vacciner?! Totalt missledande sida och info, endast de värsta undantagsfallen som tas upp där! Nej Carro, prata med bekanta, bvc personal och andra erfarna och INSATTA och kom därefter fram till rätt beslut. Är säker på att ni kommer göra bra beslut när det kommer till vaccin åt lilla L 🙂 Lycka till nu! Tack för en bra blogg!

E.
E.

Hej . Det står faktist på en vaccins bipackesedel på biverkningar att autism är en biverkning , och det får dom INTE skriva ut om det inte stämmer. Och otroligt många familjer i USA får ersättning för att deras barn har fått autism från ett vaccin och rätten går nog inte heller och delar ut ersättning för något de intetror på . Så de som säger att man inte kan få autism från ett vaccin vet inte ett dugg , de vill bara blunda för en fruktansvärd sanning. Synd att man inte vill ta reda på vad som stämmer och inte stämmer utan bara litar fullständigt på hälsotanterna vad de rekommenderar, för de MÅSTE rekommendera vacciner i sitt jobb .

Anonymous
Anonymous

Om du skulle göra som du själv förespråkar, d.v.s. läsa på, och gärna lite pålitligare sidor än t.ex. vaccin.me och annan pseudovetenskap skulle du veta att man otaliga gånger bevisat att vaccin inte orsakar autism. De facto har man aldrig kunnat bevisa ett samband. Att någon påstår att "en bekants barn fick det" är självklart synd, men det har sannolikt inte bevisats. Så de som säger att man inte får autism av vaccin vet väldigt mycket faktiskt! <br />Angående biverkningarna på bipacksedlar, de är inga absoluta sanningar utan egentligen en statistik över vilka biverkningar användarna upplevde att de fick under testperioden. Att veta orsakssambandet mellan läkemedel och biverkningen är då i många fall omöjlig. Tyvärr är världen inte full av svartvita sanningar som vissa tycks vilja tro.

Anonymous
Anonymous

Ytterligare… om hur biverkningar registreras kan du läsa mera på http://www.medicina.fi/fato/63.pdf.

Anonymous
Anonymous

Vi har valt att inte vaccinera vår flicka! Jag är skeptisk till all vaccin! Då jag va gravid sa jag att joo nog ska jag vaccinera, alla gör ju de. Men som tur läste jag på och har tagit det beslutet att inte ge en enda spruta. Läs på ordentligt så förstår du nog varför 🙂 Mycket handlar tyvärr om pengar i denna värld

Anonymous
Anonymous

Exakt. Mycket handlar om pengar i denna värld. Om fler int sku vara så trångsynta o bara lita blint på läkemedelsbolagen. Fick ett gott råd för nån vecka sen: läs på, läs på om båda sidorna, sen uttryck dig! Irriterad på såna som tar ställning utan att förlita sig till nån fakta alls. Läkemedelsbolagan toppar listorna på företag som förtjänar mest. Pengar som prio ett, välbefinnande långt ner. Att svininfluensa vaccin te.x. tillkom ett år innan svininfluensan bröt ut förklarar ju bara hur flippad man är på pengar. Hur många som insjuknade i biverkningar sen tar de ingen ställning till.

Line
Line

Jag var precis lika vilsen som du Carro när det kom till vaccin åt vår son. Men med bvcs hjälp, min mammas funderingar och mitt och min sambos tankar tillsammans kom vi alltid fram till bra beslut angående varje vaccin som erbjöds. Vi läste på och gav det vi kände att var rätt att ge. Ni kommer nog också komma fram till rätt beslut vart efter! Det är inte lätt, det är ett hav av vaccin, biverkningar för och emot osv. Men lugn bara, int ska ni ju ge allt på en gång! Stort lycka till nu, kom ihåg att man kan faktiskt och behöver int, ha koll på precis allt! 🙂

carola ekman

Det låter väldigt vettigt! Ska nog vara mer skeptisk nu mot vacciner mot vad jag var bara för någon timme sen. Tur att jag tog upp detta!

Anonymous
Anonymous

Fara och läsa vad vaccinen innehåller och vad det kan ge för följdsjukdomar (bland annat autism) så kanske int du sejr att det är oansvarigt att inte ge vaccin .. tycker det är mer oansvarigt att bara följa bvc s råd utan att veta vad man sprutar in för gift i sitt lilla barn!

Anonymous
Anonymous

Att någon år 2014 fortfarande påstår att vaccin orsakar autism är bara löjligt.

Läsare
Läsare

håller med.. hur tror folk ännu det? läs på lite på ordentliga sidor eller i ny litteratur, och int bara på oseriösa sidor som FL vaccin.me osv.

Anonymous
Anonymous

Har en bekant vars syskon fått autism av vaccin så tro det eller ej …

Anonymous
Anonymous

Hur har man fått fram bevis för att barnet fick autism av just vaccin?

K
K

Oansvarigt att inte ge sitt barn vaccin. Man måst ju kanske int ge allt men att int ge nått alls? Går ens bvc med på det?!

Anonymous
Anonymous

Alla har ju sina åsikter, men vaccin uppkom ju för att få bukt med elaka barnsjukdomar. Barnsjukdomar som kan ge sterilitet, förlamning, lång sjukhusvård och som i det värsta scenariot kan leda till dödsfall… för barnets eget bästa, men också för omgivningen, tycker JAG att man borde vaccinera. Det finns barn med nedsatt immunförsvar som smittas enkelt av dessa sjukdomar, och som har det mycket svårare att bli frisk från dem. Röda hund är ju t.ex. livsfarligt för fostret om en gravid kvinna smittas. Nu har ju sjukdomarna lite börjat smyga sig tillbaka, eftersom andelen barn som inte vaccinerats blivit större… dessutom ska vi komma ihåg att vaccinerna har varit i bruk länge, det är ju inget som inte blivit väl testat. Förutom influensavaccinet, det gav vi inte åt vårt barn. Var och en med sitt, men min åsikt är att det är bra att vaccin finns!

Anonymous
Anonymous

+1

Anonymous
Anonymous

Vi gav inga vaccin alls. Ännu är vår tjej lika frisk som alla andra 🙂 lycka till!

Anonymous
Anonymous

Några tips, läs biverkningar på bipackssedeln till vaccinen. Läs nogrannare om de enskillda ämnen som vaccinen innehåller. Lita på magkännslan! På Vaccin.me hittar man mycke om den negativa sidan och hos hälsovården får man ta del av den positiva. Kör ert eget race och var beredd på att få strida o hålla fast vid ert val om ni väljer att inte ta. Vi har valt att inte vaccinera vilket verkar få håret att resa sig på vissa men det kommer inte att få oss att byta åsikt, det är trotsallt våra egna barn och vårt eget val. Lycka till!

Anonymous
Anonymous

På vaccin.me hittar man bara skräckhistorier om vaccin. Ungefär som att läsa på familjeliv.se om vilka skador som kan komma i samband med förlossning. Tycker Carro ska läsa på nån vettigare sida, någon som är utbildad som kan ge bättre svar på alla frågor.

Läsare
Läsare

håller med, vaccin.me är nog verkligen bara nån propaganda sida. vi måst ju minnas också VARFÖR vi vaccinerar barnen. om alla slutar vaccinera kommer ju så många olika sjukdomar öka och vissa kanske tillochmed komma tillbaka. nä, jag anser nog att man borde fundera mer än en gång före man både bestämmer sig för att INTE ge ett vaccin, men också före man bestämmer sig för att GE. tycker dock man ska följa rekomendationerna

Anonymous
Anonymous

Läkemedelsindustrierna vill bara åt pengar, människors hälsa finns långt ner på deras prioriteringslista. Det finns så mycket gift i vaccinerna, som ska göra oss sjuka på sikt. Så vi sen ska behöva äta mediciner för våra krämpor tex astma, allergier, tarmsjukdomar och reuma…. Då rullar pengarna in för Big pharma! Läs bipackssedeln och fundera en extra gång. Läs runt på nätet, läs också boken Vaccinationer : risker och skador, har den själv, där står det allt om barnsjukdomarna! Följ sedan magkänslan 🙂