Dagens fråga: Gry i egen säng

I barnrelaterat av Carola Ekman5 Kommentarer

Hur funkar det med Gry och den egna sängen nu? Vår 17 månaders börjar kännas mer och mer redo så jag försöker få tips och råd på hur man gör det smidigt från alla håll jag kan! Vägrar låta henne gråta och skrika. Ännu sover hon i vår säng och äter på natten men vi pratar på att föra över henne i hennes säng och rum när mannen har semester i sommar..

Hello! Vi började ju ha Gry i eget rum med egen säng direkt, jag ammade henne i soffan och nattade henne sedan i sängen. Det gick ju faktiskt bra! Hon somnade där och vaknade sen 2 gånger på natten och ville amma.

I två nätter orkade jag med detta. Gry sov bra, men jag däremot, oh my! Jag sov inte en blund. Jag låg bara och lystrade efter ljud, och när jag väl somnade så så drömde jag mardrömmar om hur hon låg där ensam. Så att..

Det blev så att jag lyfte in hennes säng i vårt sovrum och lade den bredvid vår säng. Så nu sover hon där! Och det funkar såå bra. Hon sover hela natten i sin egen säng, och ammar bara EN gång per natt nu! Innan, då vi ännu samsov så ammade hon mellan 5-8 gånger per natt eller så låg hon och suttade hela natten. Det störde mig inte så mycket eftersom jag kunde sova under tiden men samtidigt så störde det ju nog min nattsömn, för att inte tala om hennes!

Så nu nattar jag henne i vår säng, och hon kryper oftast sen ner i sin egen säng och somnar där, eller så somnar hon i vår och så lyfter jag henne till hennes säng sen. På morgonsidan av natten kryper hon upp och vill amma, och de flesta gångerna så lämnar hon och sova de sista timmarna av natten med oss då, men ammar hon tidigare under natten så lyfter jag henne tillbaka i hennes egen säng.

Detta är så perfekt för oss! Jag och Robert sover äntligen tillsammans igen och Gry och jag har minimerat nattamningarna. Yes! Jag tror att jag kommer ha mycket enklare att sätta henne i eget rum sen när vi testar nästa gång, då jag vet att hon ändå är van att sova i sin egen säng. Så att vi inte bara flyttar henne direkt från vår säng till ett eget rum. Hoppas jag iaf haha!

Hoppas ni hittar nått sätt som passar er ♥

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
Carola EkmanMLinaTove Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Tove
Tove

Båda våra kids har snabbt börja sova i egna sängar men i samma rum som oss! Funkar superbra för dem och framförallt för mig som annars antagligen skulle ligga å halvsova å lyssna efter ljud. Nu sover båda barnen å jag lugnt å skönt å pappan ryms i sängen. Ibland kommer ngn av dem i vår säng men det skulle de ju säkert göra även om de sov i eget rum. Barnen är nu 2,5 å 4 år gamla. Så extra smidigt är det dessutom då lillebror ännu har tutt och vaknar å söker den ibland. Himla enkelt att bara sträck ut armen me ny tutt åså somnar vi båda om!

Lina
Lina

Förstår inte varför du inte gav din dotter chansen att börja sova i eget rum då början gick så bra? Klart att man som mor ligger vaken de första nätterna men om dottern sover och klarar det bra så slappnar man nog som mor av med tiden också. Ibland måste man kanske ge barnet utrymmet och ge henne en chans och kämpa med sig själv istället.

M
M

ursäka mig, men på vilket sätt vore det bättre för hela familjens situation ifall Carola låg vaken/sov dåligt bara för att en 2 åring skulle sova i sitt eget rum? Jag fattar inte vem som vinner på det. Tids nog ”mognar” situationen och då kanske båda e redo att sova i olika rum. Vår 2 åring sover tillsammans med oss och har även sin egen växasäng i vårt rum och vi föräldrar ser absolut NOLL vits med att flytta bort barnet. Situationen funkar bra nu – varför ändra på något då? Jag vägrar ligga vaken eller sova dåligt bara för att vårt barn ska ha ett eget rum. Kämpa med sig själv får man göra i många andra situationer ändå, så lika bra att man sover gott om nätterna så kanske man också orkar bättre dagtid. Så tänker iaf vi. Dessutom undrar jag varför en tvååring ens behöver sova i… Läs mer »