Dagens fråga

Hur gör ni med lämningarna och hämtningarna? Vi fick plats för storebror till januari men är orolig hur jag ska orka upp å klä på två barn och pynja iväg till dagis 8 på morgonen …

Vi gör oftast så att jag stiger upp kl 07 och gör Lo klar för dagis. Vid halv 8 kommer Robert hem från gymmet (han leder morgonträningarna vid CFJ) och för henne sedan. Sen vid 12.15 så hämtar jag och Gry henne! Vissa mornar har jag fört henne då R fått för brått. Men oftast gör vi så att han för henne. Han börjar ju 8 så vi ställer hennes tider efter det. Kanske ni också kan göra så att den som ska upp till arbete skjutsar till dagis? Jag försöker alltid att vi är tysta där på morgonen så Gry inte behöver vakna, så kan jag dricka morgonkaffet i lugn och ro sen när R och Lo åkt iväg till dagis.. Men oftast vaknar Gry, så då myser vi vidare i soffan sen. Hoppas ni hittar en rutin som passar er!

Hur gör ni andra som är hemma med syskon, med lämning på morgonen? 

/ Carro

9
Lämna en kommentar

avatar
8 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
9 Kommentatorer
Carola EkmanSonjaSofiaAnnaCattis Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Erica
Erica

Vi gör också så att pappan i hushållet som åker i väg till jobbet för barnen till dagis. Om pappan behöver åka tidigare till jobbet, före vår dagistid, för jag. Jag som är hemma hämtar alla dagar.

Lina
Lina

Här för jag barnen på morgonen till skola och dagis,börjar mannen senare lämnar ja babys hemma med honom så länge, men oftast far han till 6.30 på jobb redan. Men har turen att vi bara har 75 m till skolan och 150m till dagis så de underlättar ju. Sedan hämtar jag dem vid kl 13.

Frida
Frida

Jag har 4 barn, varav två 14 åringar som ska till skolan och är skoltrötta och int vill till skolan, en 8 åring och en 5 åring.. ensamstående och ska skjutsa alla + komma iväg till eget jobb .. fråg int hur jag orkar 😂

MalinHelenius.com

Om Anton jobbar i närheten brukar han föra Saga till kl 8, då äter hon frukost på dagis. Om jag skall föra väntar vi tills Adam åkt iväg med taxi till förskolan lite före 9 och sedan för jag henne till 9. Ibland får hon åka med sin mommo som jobbar på samma dagis. Jag hämtar alla dagar eftersom jag är hemma 🙂

Cattis
Cattis

Dottern 4 år är i dagis 10 dagar i månaden kl 10-16. Vi tar det lugnt på morgonen, äter morgonmål och ibland hinner vi till och med leka före vi åker iväg till dagis. Ibland hinner lillebror 4 månader sova sin första tupplur före vi åkt och ibland sover han efter, har funkat väldigt bra. Pappan hämtar dottern då han kommer från jobbet strax före 4.

Anna
Anna

Förlåt, hör inte till inlägget men kan man fixa så kommentar knappen är under inlägget? Så man inte scrolla genom inlägget igen? Sorry är ju egentligen en världslig sak 🙂

Sofia
Sofia

Vi äter frukost hemma och sen för jag barnen till dagis till kl 9/9.30. Hämtar dem sedan kl 14.30/15. Det funkar bra för oss fast det nog är stressigt att komma iväg på morgonen med en baby som inte trivs i bilen!

Sonja
Sonja

När storasyster var två gick hon på dagis 10 dagar i månaden.hon var då 9-15 på dagis, så vi åt morgonmål hemma och tog det lugnt. Ibland var hon först halv 10 på dagis. Vi har förstås bara ca 500m till dagis så jag tyckt de va bekvämt att bara sätt barnen i vagnen å sen traska iväg…