Blöjfria barnet

Fick en fråga häromdagen hur det går med att få Lo blöjfri, så tänkte nu svara på det! Jag minns inte ens hur länge hon varit utan blöja nu, men minst en vecka. Det går över all förväntan och det var så mycket lättare än vad vi hade räknat med. Hon använder inte alls blöja längre, inte ens på natten. Några gånger hann hon kissa ner sig nattetid innan hon tillslut började vakna och ropar numer när hon behöver på pottan. Det blir ju såklart lite mer spring för oss på natten, men det är ju helt förståeligt och helt värt det.

Vi har kört med klistermärkesmetoden från början, och det håller vi ännu fast vi. Eller ja, det är nog Lo som håller fast vid det, hon påminner oss nog att ge om vi råkar glömma. Har fått köpa nya ark med klistermärken två gånger. Hon har numer ett klistermärkshäfte som börjar bli fullt, för att bara få ett klistermärke per pottbesök har inte riktigt hållit, utan det är alltid minst två.. Nåväl. Inte så stor skillnad för oss! När vi är utomhus så kissar hon i buskar, och när vi är i stan söker vi upp en toalett, oftast finns det pottor till förfogande men finns inte det så går det bra att hon far på wc-stolen också. Det har aldrig hänt någon olycka utanför hemmet så tummen upp för det (men extra småbyxor + byxor finns alltid med ännu..)

Men jo, det går alltså bra och vi kan nog helt lugnt säga att hon blev blöjfri vid 2 år och 1 månad. SUPERBRA!!! Så skönt att inte hålla på med blöjor och tvätt av baken mera!

potti

En kommentar till “Blöjfria barnet”

  1. Hej carro!
    Jag och min man väntar tillökning i december i år och jag är nu helt crazy med att läsa allt jag kommer över om graviditet och barnets första tid osv hehe och jag har en liten fråga till dig! Jag har för mig att jag läst att ni introducerade pottan tidigt för Lo, hur gick nu till väga med det??
    Älskar din blogg, så mycket happy feels härinne!
    //M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *