Blöda till vecka 17, helt normalt eller?

Allt vi måste tala om görs i samarbete med Mumin baby blöjor

PODDTIME!
I denna veckas avsnitt
är det inte bara 1 fullspäckat poddavsnitt utan det är två! Det för att vi har delat upp avsnittet om graviditet och förlossning så det inte skulle bli så långt. Första avsnittet handlar om graviditet. Alla tankar och funderingar från det att vi plussat fram till förlossningssalen.

I avsnittet om graviditet kommer vi snabbt in på Rebeckas missfallsrädsla och hon berättar öppenhjärtligt om varifrån den fick sitt början.. Nämligen när hon var 8 år och äntligen skulle få bli storasyster, hade köpt kläder åt sitt syskon i smyg från loppis och satt lådan under sängen, men så en dag fick hennes mamma ett dramatiskt missfall och åkte in till sjukhuset, och Rebecka satt kvar i sitt rum, ensam med kläderna och grät.. Det var verkligen svårt att hålla tårarna tillbaka när hon berättade..

Jag berättar också om min graviditetssjukdom Hyperemesis gravidarum som jag hade när jag väntade Lo, och om hur den gjorde så att tankar som att ta kökskniven och skära ut fostret var vardag för mig under flera månaders tid. Det och så mycket mer i första delen av andra avsnittet! Detta avsnitt är faktiskt ett av mina favoriter under säsongen! Du kan lyssna på länken nedan, eller så lyssnar du på acast eller i din poddapp!

I andra delen, om förlossning tar vi bland mycket annat, upp tankar kring hur jag var en ”det går nog bra, jag litar på personalen” person inför min första förlossning, men gjorde en helomvändning inför andra. Så pass att mina förberedelser inför Grys förlossning blev snäppet överdrivna, allt eftersom att jag var så otroligt rädd för att behöva bli igångsatt och få en konstgjord förlossning igen.. Det visade sig dock att jag fick min revansch och drömförlossningen jag hade försökt förbereda kroppen för! Massa härligt förlossningssnack alltså, i andra delen av Graviditet och förlossnings avsnittet ♥

Hoppas ni ska gilla avsnittet och båda dess delar lika mycket som vi gör! 

8 reaktioner till “Blöda till vecka 17, helt normalt eller?”

 1. Så härligt att ni så öppet delar med er!! TACK för att ni gör dethär!!

  MEN… du har ju nog några lappar att få tillbaka sku jag säg! Lappar som i pengar,Vi fick tillbaka nästan varje cent (förutom självrisk) när vi av samma orsak som ni, inte kunde åka på vår solsemester. Vi kontaktade bara vårt försäkringsbolag och flygbolag,allt dom ville ha var en kopia av sjukintyget typ.

  1. TACK! 🙂 Ja, det skulle jag också tycka, men vi lämna in alla papper sjukintyg osv men fick ändå inte för de ansåg att graviditet inte är en sjukdom, trots att det stod HG under diagnos!? Så sjukt om det är så olika mellan olika bolag.. Vilket försäkringsbolag hade ni?

   1. Jag fick dessutom ingen diagnos annat än gravid illamående,men jag diagnostiserade mig själv haha! Vi har Lokaltapiola. Kan verkligen inte förstå hur detta kan vara olika från bolag till bolag! Skitsurt verkligen!

 2. Hej.. vill bara påpeka att du i podden prata om att epiduralen stannar av ett värkarbete.. men hos vissa kan det göra att man öppnas mer. För mej stanna de upp vid 5cm och de hände int nånting o bm sa att de kan hända de blir snitt.. varpå jag krävde edan. En halvtimme efteråt va ja fullt öppen

  1. Jo det har du ju helt rätt i! Behövde du kräva epidural? Gav dom det inte som förslag alls? Vet nog många som har kunnat slappna av när de fått epidural och då har kroppen kunnat öppna sig.. Men så var det inte för mig. Häftigt då det är så olika för alla 🙂

   1. Ja frågade efter edan redan i ett tidigare skede (hade inga värkpauser) men pga de va vslut fanns de bara en dejourerande läkare så ja hamna vänta i två timmar före ja fick den o hann minsann fråga efter den flera gånger på de timmarna överlag hade ja en riktigt bra förlossning men alltså di två timmarna var horribla. Spec när int värkarna syntes på ctgn och man märkte de tog en stund innan bm märkte hur jobbigt de va o lite stressigt svara ”int döir du så lätt” när jag påpekade att jag int har nån vilopaus och kommer att dö.

 3. Jag var också rädd för att epidural skulle stanna av värkarna, men efter en mardrömslångt första skede med värkstormar som inte direkt hade någon effekt öppnade jag mig från 3 cm till 10 på typ 2 h efter att bedövningen sattes. Såå skönt att kunna vila efter öppningsskedets 10 h och fissammandragningar i 24 h före de! Så ja, det kan vara olika 🙂

 4. 1000 tack för detta avsnitt. Min första graviditet var hemsk… Tror jag + så tidigt man kan + för jag kände på mig att något var annorlunda med min kropp. Började spy i vecka 5, jag och min man åkte på bröllopsresa i v. 7 och där låg jag på rummet i värmen och spydde i en vecka. Jag tyckte ändå att de gick ganska bra för jag tänkte att efter v. 12 blir allt bättre. Men men i v. 10 blev jag sjukskriven i 10 veckor, låg hemma i ett mörkt rum med graviditetsmigrän, graviditetsillamående, graviditets hypotyreos, blodsockerfall, blodtrycksfall och hjärtklappningar (som jag fick av medicinen mot hypotyreos). Mellan v.25- v. 27 mådde jag ganska bra och började se ett ljus i tunneln, men efter det börja uppkastningarna, hjärtklappningarna, sockerfallen och blodtrycksfallen igen och denna gång höll de i sig ända tills dottern är född. Det som ändå var jobbigaste under graviditeten var ändå att inte bli tagen på allvar. Att inte få någon diagnos och få höra gång på gång graviditet är ingen sjukdom de tär på en 19 åring och det fick mig att tvivla på mig själv. Efter hon föddes var jag säker på att jag aldrig mera vill bli gravid men tji fick jag. Efter att ha bearbetat allt och tänkt igenom graviditeten och förlossningen kom vi fram till att vi vill ge våran dotter ett syskon. I dagens läge är våran dotter 1 år och vi väntar vårat andra barn och det bästa av allt JAG MÅR BRA!! Så 1000 tack för eran podd jag fick veta att jag inte är ensam som gått igenom detta och att graviditet kan vara en sjukdom ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *