Bland blöjor & buketter

Onsdag. Lite dagis, lite kaffe med vänner.. Lite blommor. En vacker bukett, det piggar nog alltid upp! Ikväll väntar äntligen arbetet på mig, det börjar vara längesen jag kunde sätta min fot där, men nu så! Blir skönt att lämna huset och bara tänka på annat.

Jag vill tacka er för alla fina tips och tankar ni lämnat under inlägget om Grys hud! Känns så roligt att ni vill hjälpa oss. ♥ På tal om Grys hud så har hon börjat reagera på blöjorna nu också.. Eller, hon har gjort det en tid redan men nu har det också blivit värre.. Hon kliar sig ovanför baken och där blir det små prickar (och massa rivsår..) och försöker ta av sig blöjan direkt hon inte har body på sig. Vi använder Liberos blöjor nu men Janica sa att de kan innehålla ämnen som vissa barn reagerar på, så vi kommer nog försöka testa nått annat blöjmärke och se om hon reagerar mindre på det..

Vi hoppas ju förstås att hon snart blir blöjfri så vi slipper allt som heter blöjor och blöjeksem snart. Till sommaren och hennes 2 års dag har vi satt målet, precis som med Lo, hon var torr tills 2 års dagen om jag inte minns helt fel, nån gång där runt iaf. Gry går på rutin på pottan dagligen och far själv och sätter sig ner (med byxorna på dock) men vi hjälper henne då så hon får sitta så länge hon vill.. Så tror inte det blir nån stor grej att sluta med blöjan sen, då hon ju redan är så van med pottan. Men, alla barn är ju olika så mitt i allt är hon inte alls redo att vara utan blöja vid 2 års dagen, och då får man skjuta upp det helt enkelt, värre än så är det ju faktiskt inte!

Ha en skön fortsättning på er lill-lördag så hörs vi mera ikväll!

/ Carro

8
Lämna en kommentar

avatar
7 Diskussionstrådar
1 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
7 Kommentatorer
Carola EkmanNillaCharlottaLinneaJs Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Kata
Kata

Vår dotter började plötsligt få utslag av Liberoblöjor vid 6månader, provade även Pampers, men de tålde hon inte heller.

Nu kör vi med eko blöjor Naty, byxblöjor. (vanliga blöjor gick inte heller)…

Karoliina
Karoliina

Hej! Vet att mumin-blöjor är såna som många känsliga kan använda. Jobbar själv på dagis och vi har en pojke som är känslig mot alla kemikalier och han kan endast använda mumin-blöjor.

Js
Js

I perioder har vår 1,5-åring också blivit röd av Libero som vi annars använder då jag tycker de sitter bäst. Då har vi använt Mumin och Naty, det har hjälpt. Dock finns Naty bara upp till nr 5…vi tänker också satsa på att få henne blöjfri i sommar, hon fyller 2 i maj… Är van med pottan så hoppas det går hyfsat lätt

Linnea
Linnea

Använder mumin blöjor åt min son som också har känslig hud. Redomenderar dom!! Eller sen kan du om du vill prova tyg byxblöja. Finns att beställa via nätet. Tänkte prova såna då min son ska bli blöjfri så behöver man inte öda massa pengar på blöjor om barnet ändå mestadels gör sina bestyr på pottan. Tänker att dom kanske är skonsammare mot huden iställe för vanliga engångsblöjor 🙂

Charlotta
Charlotta

Som de ovan använder vi endast Mumien och Naty när vi har engångsblöjor (på natten och när vi åker bort) men annars har dottern tygblöjor närmare bestämt gDiapers. Aldrig problem med utslag eller röd rumpa! Vi har också rutinpottat henne sen hon var nyfödd så nu vid drygt 1 år har vi väldigt sällan någon kakkablöja mera, hon signalerar med wc-tecknet när hon vill gå på pottan och så sätter jag henne där också vid varje blöjbyte samt efter mat och sov. Finns en bok som heter Oh Crap Pottytraining som ska vara för lite större barn, har inte läst den själv men den ska visst vara bra

Nilla
Nilla

Vår dotter hade länge problem med utslag,rodnad blödde och smärta i blöjområdet.Vi provade pampers liberos, mumin blöjor men blev bara värre.Så köpte gubben lidls blöjor och alla besvär försvann, förstår inte vad de andra blöjorna innehöll som inte lidls blöjor gjorde.