Bitande bebis och Finland 100 år

Så sitter jag här och pustar ut. Vilken intensiv dag vi har haft, jag och mina små. Pappan i huset jobbar 24 h så honom har vi inte sett skymten av denna självständighetsdag, förutom via facetime en stund. Dock tog Gry över det samtalet och gick iväg med honom.. Nå! Jag har märkt att det är många som känt sig pressade över detta att Finland fyller 100 år idag, eller inte över det faktum att Finland fyller utan mer pressad över att man verkligen borde fira.

Och jag känner samma! Det är ju verkligen ingen vanlig dag utan känns som en milstolpe och en dag som verkligen är värd att firas! Håller helt med Betti som skrev att ”dethär känns så mycket mer äkta än både tomten och jesus, åtminstone för mig, i år.” För mig är julen bara en mysig högtid med gemenskap och paket, inte destomer, men självständighetsdagen däremot! Denna dag är ju så genuint sann och högtidlig!

Jag har haft en stark känsla av att jag vill fira och uppmärksamma Lo på att det inte är vilken dag som helst.. Och ja, jag tror nog jag lyckades för hon har gått och sjungt ”Ja må hon leva ja må hon leva Finland 100 åååår!” hela dagen. Barnen gjorde flaggor i dagklubben som de gått och viftat med. Imorse ringde jag tidigt åt fammo om vi kunde komma dit, men slöa och osamarbetsvilliga som några av oss är (nämner inga namn här nu på vem som är slö och vem som är osamarbetsvillig…) så kom vi oss iväg först efter måååånga om och men. Nå, vi kom oss och väl där fick vi dricka självständighetskaffe och äta godsaker som Lo och fammo slänge ihop. Kändes bra, kändes som om jag fick några plus på ”firankonto”.

När barnen var så trötta så de knappt orkade klä på sig så drog vi oss hem igen. Lo kollade barnplay och Gry sov ute i vagnen. Jag passade på att städa Grys rum och blogga.. Visste att Tilde och Cissi skulle komma till mammas senare och tänkte att då får vi fira lite till. Väl där sen efter måååånga om och men (sa jag att vi har varit slöa idag?) så tog jag och Cissi itu med firandet ordentligt och dukade upp i blåvitt med bullar, rågchips, kokosbollar och Blossa glögg 2017 (som smakade blä). Firanpoängen rasslade in och jag började känna mig nöjd! Gry gick till badkaret och ställde sig där och grät och vägrade sluta gråta innan jag lade ner henne i vattnet. Tilde joinade och de fick plaska för allt de var värda. Sen var det trötta barn som jag packade i vagnen för 4e gången denna dag och vi skuttade nöjda hemåt.

Och just somnade äntligen Lo. Hennes sista ord innan ögonen stängdes var ”Va rolig födelsedag det var idag.” Nåväl, nu sover dom och jag tittar på självständighets balen och .. skulle ju vilja skriva att jag äter något gott och dricker cider men icke! Inget gott finns här. Men, jag känner mig ändå nöjd med dagen. När barnen i framtiden frågar vad vi gjorde på Finlands 100 års dag ska jag glatt säga att vi firade tillsammans med fammo och faffa på dagen och Cissi, Tilde och moffa på kvällen. Jag kommer lämna bort barnens skrik, den sönderbitna nipplan och den genomsvettiga modern som kämpade med påklädningen. (Gry har börjat bita mig, och det är inte nådigt ska jag säga er. Bestämde mig imorse efter ett monsterbett att NEJ NU F*N FÅR E VA FÄÄÄÄDIT! NU SLUTAR JAG AMMA!! Men efter 30 minuter kröp hon i famnen, rev mig i tröjan och såg på mig med frågande ögon: Mamma? Nanna? Jag bara jaaaaaaaajaaaaaa. Sålänge höll den tanken.)

En bra självständighetsdag har vi haft! Tacksam att få fira. Tacksam över de som kämpade för att behålla vårt land självständigt. Grattis Finland 100 år!

Jag just nu:

 

/ Carro

5
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
3 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
3 Kommentatorer
IdaCarola EkmanMichaela Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
Ida
Ida

Hur är Gry om nätterna? Vaknar hon och ska tissa? Det gör vår, hon är 14 månader, funderar på att sluta helt för dessa oroliga nätter funkar inte!

Michaela
Michaela

Ååh det där med amning på nätterna! Min lilla R är lika och vill ha allt mellan 3-7 gånger per natt. Tre är bra, då får jag ändå sovit okej men annars blir jag nog lätt galen och brister i tålamodet på dagen. Tack och lov somnar hon snabbt bara hon får tutta en stund. Bits gör hon också. Inte varje gång, men med jämna mellanrum och speciellt när hon är trött. Jissos säger jag bara och då har hon ändå bara två tänder än! Ändå vill jag inte sluta. Och hon vill inte sluta. Det är lite lustigt det där!