Bild på magen 11 dagar efter förlossningen. + info och bild på snittet.

Har kommit mcket frågor om magen och snittet nu på senaste, 
så här kommer lite svar till er som funderar 🙂

Magen drar ihop sig, sakta men säkert. Lite jobbigt att operationsärret är precis där var det är, eftersom det blir en valk där just var magen är som pösigast. Jag har trott att dom brukar göra snittet lite lägre ner, nu är det ovanför bikinilinjen. Till en början kunde jag int alls se snittet eftersom magen hängde över så mycket, men nu kan jag se det i spegeln t.o.m.! På ultraljudet som dom gjorde i lördags så såg dom att det är vätskebildning där inne runt såret och även i magen, men det tror jag har börjat lägga sig. Såret har blivit mycket bättre sen stygnen togs bort. Det varas nog ännu ur det (och det gör ju ännu skitont) men det kommer inte aaalls lika mycket var och vätska ur det nu. 


Hur långt är ditt snitt sår? Många stygn? Hur långt ner är det?
Snittet är ca 20 cm långt och blev ihopsytt med 5 stygn. Sytt med stygn, inte stift. Och ligger där precis var magen går in på bilden. Undrar hur magen skulle sett ut om ärret inte skulle varit där, om jag fött ”normalt” alltså. Den skulle såklart vara pösig och hänga men jag tror inte detdär vecket skulle vara alls lika tydligt. Det är ganska obekvämt med dendär valken faktiskt, hehe! Nå, får se om magen drar ihop sig ännu mer (eller livmodern då) jag tror nog det för det är ännu skarpt som om livmodern inte sku va helt ihopdragen ännu, och de kan man väl int heller förvänta sig efter 11 dagar.. 

OBS. Om du är på telefon och INTE vill se bilden, scrolla int ner mer nu!

Här är såret putsat.. Som ni ser är det lite öppet i ena sidan och också lite mellan tredje och fjärde stygnet sett härifrån nudå. Ni som blivit snittade, har era sår sett ut såhär nångång eller? 
Tänkt om mitt börjar bli bättre.. Det har ju nämligen sett mycket värre ut! 

/ Carro

Lämna en kommentar

avatar
  Följ  
Meddela om
Anonymous
Anonymous

Mitt snitt är nog mycket längre ner. Men tycker ditt sår ser riktigt fint ut 🙂

miako

Lördags, jo de kan ha varit ja. Ni satt iaf där när ja kom från cafeet.. <br />Man känner ju sig så frech där på stället, *not…. tack vår pojke mår bra o e så snäll o gosig. Jo min förlossning. De va nåt de också. Startade me värkar på sönda morgon, höll på 34 timmar med 5 minuter mellan värkarna och öppnades bara 4 cm.. dom lag värkstimulerande dropp men gossen gilla de inte, kurvan blev fort dålig så dom fick ta bort det och snitta.. fick vänta 8 timmar på att slipp o snitta… vi hade båda högt crp efter så vi fick båda gå fem dagar på antibiotika och han vs två dar nere på barnav men alla mår vi ju bra nu…:) ja sku läyt göra om de igen..:t

miako

*lätt *:) sku de va

carola ekman

Jo precis! Tänkte nog om de månne var du men idsta int säg nå då jag int var säker 😉 Nej fy va jobbigt med så många timmar med värkar, jag tyckt ju jag hadd läng med sammandragningar då jag hadd dom i typ 26 h! Sjukt jobbigt. Nee va läng ni fick vänt på snitt :O Men vilken tur att allt gick bra ändå 🙂 Har ni fått fa hem nu eller?

miako

Jo, men de va endå inte så jobbigt som ja hade förväntat mig.. tiden gick fort där när man hade lustgas o epidural sen.jo vi hamna o vänt på två akuta snitt och en akut lungoperation.. då va man less o vänta… jo vi fick åka hem igår på förmiddagen. Så skönt att få lämna bb o komma hem till egna kläder o saker . När man gått en vecka mellan rummet och matsalen typ.. :p

miako

Precis, varför sku barnet inte blivit fött för att de blev snitt. Carro lika som jag fick ju problem på vägen. Ingen av oss valde ju att bli snittad för att vi inte sku ha velat föda normalt. Dum kommentar. Otm min baby är Född och han mår bra… klart jag har fött min baby och han skulle aldrig ha blivit född utan snitt.. o dumt att skriva så när du anonyma inte ens har barn själv. Misstänker din åsikt ändrar den dagen du får barn o din kropp inte klarar av att föda normalt…

carola ekman

Det har du helt rätt i Mia! Annars, var det du jag såg vid bb i kokkola i lördags? Eller är jag helt ut o seglar? Hur gick din förlossning? Grattis till er lilla pojke! :))

Mia

Tycker det är självklart att man fött fast man blivit snittad. Åtm jag skulle ha blivit ledsen om nån sagt så åt mig strax efter mitt snitt, då åtm jag kände mig besviken på min kropp för att den "svikit". Ett snitt är heller inte smärtfritt! Jag tycker att ditt sår ser bra ut carro, det är ju bara 11 dagar sen. Mitt var också öppet i ena sidan ganska länge, men det syns inte idag

Anonymous
Anonymous

Klart hon vari o fött de börja ju med vanlig förlossning! Dum kommentar! Nog föder man ju ett barn vare sig man e snittad eller krystar ut barnet, anser jag..

Anonymous
Anonymous

Tycker du man kan säga att man fött fast man blivit snittad? När man blir snittad är det ju mer som att nån annan tar ut babyn genom en operation, man gör ju inte mycket själv för att föda fram barnet? Så att säga att man fött fast man blivit snittad blir ju lite fel kan jag tycka? Har själv inte barn så vet inte hur andra ser på detdär men jag kom att tänka på det.. Själv anser jag väl inte att man "föder" om man väljer att bli/blir snittad.

Annika

Så Lo har inte blivit född då med andra ord? Att föda betyder att man föder vaginalt eller genom kejsarsnitt.

Anonymous
Anonymous

Seriöst anonym, skaff hjälp. Ofta man int har fööd fö att man blivi snitta? Come on alltså. 😀 O dessutom kommenterar man int såde ott folk ..|.. <– fini langfinger 😀

Anonymous
Anonymous

Aj så va e de som händer då, storken som släpper ner ungen i en korg när föräldrarna blundar? 😀 Seriöst… Föda heter det väl för alla varianter. <br /><br />Långfinger sätter man annars såhär: ,,/,,<br /><br />Hehe 😉 kan ju behövas även i framtiden!

sara
sara

mitt snitt var mycket lägre ner än sådär :O konstigt att ditt är så högt upp, men kanske det finns nån god orsak till det 🙂 håller med dom andra om att det är bra att du "vågar" lägga upp bilder på magen nu efteråt också. tycker den drar ihop sig jättefint! min var ännu jättestor 11 dagar efter snittet.

Anonymous
Anonymous

Det kan bero på att Carolas snitt var akut och då har jag hört att det går snabbare med ett snitt lite högre upp, men jag kan ha fel.

Alice

Fint att du "vågar" lägg upp bilder också efter graviditeten! <br />Tycker de e så att alla lägger massa magbilder sålänge babyn ligger där och alla tycker den stora magen är sååå mysig men när hen är född så är de int okej mer å så vill man int längre vis magen för då ligger ju ingen där å då e de bara fult me pösmage. <br />Men nejnej, bra sådär! Lika fin är allas magar efteråt som de var före och under graviditeten fast de då byter form, tänk vad häftit att en liten människa levt innuti! 😀

carola ekman

Jaa jag tänker precis som du! Det är ju klart man får räkna med att magen är lite hängig och pösig när man just fött barn liksom 🙂 Jag tycker om min mage och tycker den är fin, den har ju skapat lilla Lo liksom! Helt sjukt!! Härifrån kan det ju bara bli bättre, men nu ser den ut såhär och det är inget jag sku skämmas över 🙂

Anonymous
Anonymous

Börjar se helt ok ut! Mitt såg aldrig ut sådär men var nog rött runt var stygnen suttit.. Blir nog bra snart ska du se! Ps coolt att du lägger upp bilder på magen 😀 jag ville knappt visa min mage ens åt gubben förrän efter 2 månader 😀 men min mage var iofs ganska myki degigare och fulare än va din är 😉

Erica
Erica

Hej! Vecket /pösiga magen över snittet du beskriver har jag också, fortfarande. Snittades akut för tre månader sedan. Varför blir det så? När försvinner det? Är liksom smal i övrigt och magen är relativt platt men mjuk.: men vecket får mig att undra vad som hänt? Trodde det skulle försvinna.. snittad för sex år sedan också akut. Minns inte detta problem..? Men har säkert glömt.

Är vecket kvar? Om inte, hur snabbt försvann det? Vad gjorde du? Hopps du ser denna kommentar trots att det är ett mycket gammalt inlägg 🙂