Barnvagns freaK?

Igår pratade jag med en arbetskompis om barnvagnar, och hon frågade vad vi har för vagn. And i was like; Nu just? Eller vad vi har haft för vagnar?

Hon: Har du int bara två barn? Hur många vagnar har du haft?
Jag: Ehmm hehehe
Hon: Så du har två barn men du har haft 6 olika vagnar? Det är ju inte friskt. Du har ju en addiction!

And yes, det kan vi väl säga att jag har då. För vet ni vad. (Ingen får säga detta åt Robert) men jag skulle sååå vilja sälja de två vagnarna vi har nu och köpa en ny!


Och nej, det handlar verkligen inte om att jag är missnöjd med vagnarna vi har. (Petite Chérie Excellence Double 2017 & Mountain Buggy Swift v3 2017) Det tycker jag är en vanlig fråga när man säljer en vagn: Varför säljer du? Är du missnöjd med den? Och ja, en helt godkänd fråga men samtidigt blir det ju lite konstigt, för jag tycker ju bara det är kul att byta vagn! Handlar inte alls om att jag skulle vara missnöjd. Barnen är ju bara små en gång och växer ju snabbt ur vagnåldern, så det gäller ju att passa på att ratta lite olika då man kan! Lite som med bilar bara att bilar använder vi ju hela livet så den behöver man ju inte byta lika ofta.

Saken är dock den att vi behöver inte en syskonvagn längre. Lo sitter aldrig i vagn nåmer så vi använder den bara som monovagn, vilket ju ändå känns lite onödigt (superbra dock att den kan användas för endast ett barn också!). Ni vet, att ha en sittdel liggandes oanvänd i skåpet. Dessutom är ju chassit lite längre än på en vanlig vagn eftersom att den är gjord för att kunna bära två barn.

Men då igen, på barnvagnssidor på facebook. Där känner jag mig inte lika freaky som då jag pratar med såna som bara haft en och samma vagn åt alla barnen. På barnvagnssidor är det ju inte ovanligt med föräldrar som har ett barn men typ 5 olika vagnar i garaget..

Hur är du? Team 1 vagn åt alla barnen, eller Team byt så ofta man känner för det?

(Är du intresserad av att köpa syskonvagnen eller Mountain buggyn, släng iväg ett mejl åt mig på Carolaekman@outlook.com)

/ Carro

40
Lämna en kommentar

avatar
32 Diskussionstrådar
8 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
33 Kommentatorer
CharlottaSaraTinaMatildaKata Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
...
...

6 barn o har haft 18!!!!!! Vagnar ja ÄLSKAR barnvagnar!

Petra
Petra

Barnvagnsfreaket här hej! Har 4 barn och räknade just till 14 olika vagnar genom åren :D. Främst olika modeller av Emmaljunga och i olika färger (Edge, City cross, Scooter, Cerox), sen även 2 resevagnar av annat märke, två liggvagnar av billigare sort (minns inte märkena) och så för flera år sedan även en dubbelvagn. Så jag känner mer än väl igen syndromet att vilja byta vagn mellan varven :).

Sara S
Sara S

Har två barn och vi har nu just två vagnar och första är inte ens 2 år 😀 men sen har vi också sålt två under den tiden men nu känner jag mig helt nöjd med vagnarna om än det eventuellt blir så att vi säljer syskonvagnen om det inte svänger för större barnet till våren att sitta i vagn då det nu bara är pulkka som gäller 🙂

Milla
Milla

Här är ett till freaky, 4 barn och 18 vagnar (tror jag, skulle behöva skriva upp dem). Och då hade jag bara 2 vagnar åt äldsta barnet. Nu fyller yngsta snart 3 år och vi har bara 2 kvar, har som mest haft 5 vagnar på samma gång. Och hon åker vagn egentligen väldigt sällan så skulle behöva sälja åtminstone den ena

Anonym
Anonym

Ett barn och har haft 4 vagnar 🙂

Pia
Pia

Tre vagnar- två barn

MamaJ
MamaJ

Har en 1 år å 7 månaders pojk å han har 3 vagnar å i slutet på april kommer lillebror, så nu ha vi ju också skaffat en syskonvagn, så 4 har vi 😀

Anna
Anna

Jag är nog en sån som haft samma ”basvagn” till alla tre barnen. Dock har vi även en syskonvagn och en tid hade vi också en resevagn.

MS
MS

Jag älskar vagnar! Synd bara att de är så dyra, annars skulle jag byta oftare! Har 2 barn och har haft 8 vagnar hittills. Skulle gärna prova flera men det vågar jag nog inte berätta åt gubben. Nu har jag en Emmaljunga Scooter 4s air och en Milla&Måns Soma. Favorit hittills är Scootern, den kommer jag nog inte att byta ut förrän vagnåldern är förbi tror jag.

Mk
Mk

Har en treåring som är på fjärde vagnen

Malin Helenius

2 barn och 2 riktiga vagnar + 1 resevagn (och en vagn som kom på köpet med den första vagnen som vi aldrig använde) och en cykelvagn om det räknas? Till Adam hade vi en EmmaLjunga som jag ÄLSKADE, men i och med att Saga föddes behövdes en syskonvagn. Köpte då en Bugaboo donkey (syskonvagn som också går bra som singelvagn) och sålde EmmaLjungan. Är absolut nöjd med vår Donkey nu och kommer ha den till lillebror också, känns bra att ha möjligheten att låta Saga åka med men älskar vagnen också som singelvagn, kommer att pimpla upp den med nya tyger så det blir ju nästan en ny vagn nu till sommaren i alla fall 😉 Drömmer om en löparvagn att ha lillebror i då de två andra susar iväg på sina cyklar, men får se hur det blir.

Sofia
Sofia

Har två barn och ett tredje på väg. Vi har tre vagnar och har haft 6 st, men inte på samma gång. Vår brio Happy var vår första och den har vi ännu kvar, och så en brio race som är vår bil och ”resevagn”, men tvååringen föredrar att sova i den nu för tiden så Happyn används mest på promenader. Har också en dubbel cykelvagn/joggingvagn. De andra vagnarna vi har haft har varit lite mindre och smidigare vagnar, samt en phil&ted Syskonvagn. Ingen sådär superbra för våra behov så de var lätta för mig att sälja. Jag gillar vagnar, men har svårt att skiljas från vissa. Vi ska köpa en Syskonvagn snart men borde då kanske sälja någon av de andra. Fast vem vet hur länge en Syskonvagn är aktuell, så de andra kanske får stå i förrådet och så ser vi vilken vi säljer sen. Älskar gunget i… Läs mer »

Anci
Anci

Känner mig som en udda fågel här. Vi har fyra barn och har har haft en Emmaljunga city Cross (köpt begagnad) i användning till alla fyra barnen. Vi har även haft en mindre sittvagn/resevagn (Emmaljunga scooter) i användning. Så: fyra barn och två vagnar, varav den ena varit begagnad. Vi har inte haft små barn samtidigt, utan det är ca tre år mellan alla våra barn.
Vi har prioriterat annorlunda och har inte satsat våra pengar på barnvagnar. För oss har det inte varit viktigt att ha ”rätt färg” eller ”rätt modell” och Emmaljungan har fungerat för oss i vardagen. Hoppas och tror också att vi minskat på överkonsumtionen.

Charlotta
Charlotta

Samma här, har varit nöjd med en fungerande vagn och inte sett något behov att byta bara för att. Köpte en begagnad emmaljunga citycross till första barnet, sen behövde vi också en extravagn hos mormor så det blev en begagnad Teutonia sittvagn med fullt liggläge. Och jo, så köpte jag en resevagn för 20 euro när vi skulle ut och resa och sålde den för samma summa när vi kom hem igen.

Andra barnet avskyr att åka vagn så det är ytterst få gånger vi använt nån av de två förstnämnda vagnarna till henne. Hon är bara ett år än så vi har dem kvar för att se om de ännu skulle behövas (har ett hopp om att hon skulle vilja sova ute till sommaren) men ser fram emot att få sälja dem så de inte tar upp utrymme här inne!

Sandra
Sandra

Ser mig själv som en användare av samma vagn, men när jag tänker efter så har vi 5 vagnar. Hade en begagnad emmaljunga duo edge åt första barnet, och en ny carena resevagn. Åt andra barnet använde vi samma emmaljunga, köpte en begagnad emmaljunga syskonvagn och köpte en ny resevagn eftersom jag var väldigt missnöjd med carenan (märkte först i efterhand vilket funktioner vi behövde på resevagnen). Den nya resevagnen är av märket Kronan, som jag e supernöjd med. När tredje barnet kom köpte vi en ”ny” begagnad emmaljunga duo edge när den första var så gammal och gått sönder. På ena vagnen är jag t.o.m. fjärde ägaren(!). Den vagnen är i flitig användning och har inga brister än så länge. Kronan är ett märke jag önskar att jag upptäckt tidigare.

Maria

Ett barn och ett på väg. Handlat tre vagnar. Först brio happy men när vi tog sittdelen i bruk visade sig att sonen inte satt bra i den. Så köpte en babyjogger till nyår på 50% rea. Och häromveckan dök de upp en Emmaljunga syskonvagn.

Michaela
Michaela

Ett barn och tre vagnar.
Emmaljunga city cross som var den första vi skaffade och som vi använder allra mest. Hon sover ute i den varje dag och det är den vi har här hemma. När vi fick tillbaka vår bil så upptäckte vi att den är 5cm för stor för bagaget dock så vi skaffade en Stokke Scoot att ha som på språng vagn. Älskar den också då den är så mjuk att köra och mycket smidigare inne i stan då den är liten. Sedan har vi även en sulky från Joie som går att vända så barnet är mot en och har fullt liggläge som resevagn då vi ej ville flyga med någon av de andra. Alla dessa tre kommer vi ha till framtida syskon också då vi är jättenöjda med dem

Camilla
Camilla

Jag har använt samma emmaljunga kombivagn årsmodell 89 åt alla 4 barnen. Fick den begagnat då jag fick första barnet. Då var vagnen redan använd åt 2 barn. Och den står ännu i förrådet hel fast nu ingen använt vagn på ca 10 år. (sparar år barnbarnen…..) Jag gick långa promenader varje dag med denna vagn i alla väder. Ofta skjutsade jag två barn. Det större satt bakom och höll en sovande baby i famnen.
Enda vagnen jag köpt var en begagnad liggvagn till balkongen eftersom kombin inte gick i hissen om vi inte vek ihop den. Minns jag betalade 20 mark för den, och sålde den för 5 euro då den inte behövdes längre.

Anna
Anna

Vi har fyra barn (femte på väg) och har två vagnar. En Brio som vi köpte begagnad åt första barnet för ca 7 år sen och en syskonvagn Carena Doubble Swing som vi köpte när vi sku få andra barnet. barnvagnar e inget vi har prioriterat, dom vi har funkar bra så de känns onödigt att köpa ny då. Men när man ser hur många olika fina vagnar de finns nuförtiden så blir man nog sugen på att köpa en ny, bara jag skulle ha råd! En ny syskonvagn står nog högt på önskelistan nu. 🙂

Camilla
Camilla

Ett barn och fem vagnar. Började med Brio Smile som var super, enda negativa var att den fort blev för kort för vår långe son. Bytte till Britax B-motion plus och den har vi nu tills han inte sover i vagnen mer. So resevagn började vi med Mutsy Nexo som vi också var väldigt nöjda med, men vid viktgränsen på 15 kg började den kännas skranglig så vi sålde den. Köpte just en Carena Orust på rea för att vi kom på att vi ändå behöver en resevagn ibland. Sen har vi en cykelvagn från Tähtipyörä också. Tycker det är roligt att prova lite olika vagnar, de har så olika körkänsla!

Milla
Milla

Ett barn och en riktig vagn som vi köpte lätt begagnad (hade blivit använd endast 4 månader) och vi varit nöjda med, och en resevagn som vi köpt ny. Visst har man ju sett vagnar man gärna skulle ha köpt men har inte haft något behov att byta ut vagnen vi ändå varit nöjda med. Resevagnen är jag inte helt hundra med men den hänger nog med så länge dottern ännu sitter i den och det är inte så ofta den behövs heller.

Michaela
Michaela

3 barn och 8 olika vagnar har jag haft:) nu till min dotter på 8 månader har jag en britax go next och är jättenöjd. Detta är mitt sista barn, men frågan är blir denna vagn min sista?

Michaela
Michaela

Fick mitt första barn 2012,så 8 vagnar på 6 år

Pernilla
Pernilla

Vagnar är ju det absolut roligaste att köpa!
Tösen är endast 2månader, vi är redan på andra vagnen hittils. Plus att vi har en vagn vid mommos och en till villan

Madeleine
Madeleine

Ett barn och ett syskon på kommande, två vagnar för tillfället: en Emmaljunga mondial pansarvagn (ny) och en stokke scoot v2 (begagnad). Emmaljungan är vår allt i allo vagn som vi verkligen har varit och är nöjda med! Vi bor på landet och en rejäl vagn är ett måste hos oss pga av dåliga vägar. Sen köpte jag en mindre vagn (stokke) som ”bilvagn” då jag behövs in till stan men jag föredrar nog emmaljungan ändå. Har aldrig tyckt att den varit för stor eller bökig i butiker, den har verkligen fungerat perfekt åt oss. Få se hur det blir då syskonet anländer, åldersskillnaden blir ca 2 år men jag hoppas vi klarar oss utan en syskonvagn, det e trots allt bara ca ett år som vagnen skulle vara i användning så det känns lite ”oansvarligt” att köpa en till vagn och sen sälja bort den. (Don’t get me wrong… Läs mer »

trackback

[…] skrev Carro ett inlägg om vilka vagnar dom haft till sina två tjejer (klick klick HÄR för att läsa de) Det fick mig att börja tänka på att vi ju faktiskt skall ta och damma av […]

Maria
Maria

Älskar vagnar, gubben tycker jag ska öppna barnvagnsbutik i garaget Barn nr 4 påväg och har haft sammanlagt 8 vagnar. 3 vagnar nu sombäst + en som vi har vid villan.

Fanny
Fanny

Två barn och vi har en ordentlig Emmaljunga vagn som använts i princip dagligen sedan 2011. Sen har vi haft (har) 3 olika stads/resevagnar.

Nicoline
Nicoline

Har haft en Britax go, en Emmaljunga superviking och har nu en Emmaljunga viking och en emmaljunga double viking 735. Vi har också en begagnad Emmaljunga med fyra fasta hjul som villavagn, den har jag köpt begagnad. 😀 klart man ska testa så många som möjligt 😉

Nicoline
Nicoline

Haha va usel mening!! en begagnad Emmaljunga som jag köpt begagnad :’D

Jannike

Har tre, en Joolz som everydayvagn, en springvagn och en sulky att ha i bilen. De används av ett barn som blir tre år i år och knappast kommer att åka sålänge till. Hade gärna testat flera olika, som t.ex Bugaboos nyaste åk, Bugaboo Fox, bugaboo donkey, Cybex priam, Balios och Mio o.s.v. men jag har blivit ”förbjuden” att köpa fler utan att sälja nån av de vi har och sentimental som jag är kan jag inte skiljas från mina älsklingar så får se om jag får nöja mig med dessa.

Kata
Kata

Köpte en ny Emmaljunga mondial åt första barnet. En Carena resekärra som va jätte dålig… då jag väntade andra barnet köpte vi en begagnad Emmaljunga dubbelvagn. Men det var nog ganska onödigt köp… Fast äldsta bara var 1,8år då han blev storebror…. Blev nog ändå att man använde vanlig vagn och storebror gick själv. Sen hade man ju inte räknat med att två barn inte kan sitta bredvid varandra utan att påta ur ögonen på varann typ.. Köpte en Britax B agile resevagn, gillade den jätte mycket! Sen en gratis vagn som passade att använda hemma då man har kurakläder på och det är klottigt då man går till parken, den har kanske blivit använd mest den sista tiden… Har ännu alla vagnar ifall det kommer nån 3:a nångång….

Matilda
Matilda

Som första vagn köpte vi en ny Emmaljunga Citycross, den använde de två äldsta barnen. Köpte en ny resevagn åt första som sällan blev använd,och en begagnad Brio sitt-syskonvagn som knappt heller blev använd. Sålde bort alla de tre och har nu en Emmaljunga Superviking åt tredje barnet, och den gör vi oss inte av med i första taget, älskar den! 🙂 Så någon storkonsument av vagnar har jag inte varit, men vill nog ha den ”rätta”, vagnen känns verkligen som en viktig pryl för mig om man nu snackar materiella ting!

Tina
Tina

3 barn och 15 vagnar om jag har reknat rätt. Köpade en ny Tfk vagn till första barnet som alla har använt helt från början, därefter många olika resevagnar som vi har köpt nya och begagnade och olika syskonvagner. Mest nöjd med baby jogger city gt, och Phil & teds navigator. Tyckte inte alls om Britax b-dual syskonvagn som jag solde efter bara 1 vecka

Sara
Sara

3 barn 8 vagnar (om jag inte glömt någon)
Första barnet: en ny emmaljunga edge sport
Begagnad brio kombi
Begagnad emmaljunga city jet
2 barnet:bättre begagnad emmaljunga edge sport
Begagnad joie resevagn
3 barnet: begagnad emmaljunga city cross
Ny moweo curro 2.0
Syskonvagn basson duo

Funderar på att sälja emmaljungan och köpa en babyzen yoyo 🙂