Att inte få svar

(Denna fråga har att göra med vad jag berättade om i vårt poddavsnitt Babybubblan är inte bara rosa som du kan lyssna på HÄR!)

Fråga: Åh så superintressant podd fast jag själv inte har barn ännu!

Med tanke på traumat efter förlossningen med Lo undrar jag om du nånsin fått chanschabearbetaen bearbeta det med personalen som var där och om de kunnat förklara och motivera sina val för varför Lo inte fick vara hos er? Lite lika som Rebecka berättade att hon fick gå igenom sin första förlossning med sin barnmorska efteråt…

Hej!

Jo, efter förlossningen, före hemgången så kom ju barnmorskan och en läkare in och skulle prata igenom förlossningen. Och då var jag ju bara så glad över att få ha Lo hos mig så jag var bara glad och nöjd över hur allt hade gått. Visste inte ens då ännu att jag skulle komma att reagera så starkt som jag gjort på att vi inte fick vara tillsammans efter snittet.

Men jag har tagit mig chansen nu efteråt. På efterkontrollen bad jag om att få fara och prata igenom förlossningen igen, och jag var till BB och pratade igenom, men dom kunde inte svara på varför hon inte fick vara hos mig. De skulle höra av sig men de har inte hört av sig. Tiden gick och vi hade ju fullt upp med allt så jag tänkte inte så mycket på det nåmera.

Men så under graviditeten med Gry så kom ju hemska känslor och rädslor ang detta upp igen, så jag fixade via rdg så jag fick fara till Kokkola och tala om förra förlossningen och om kommande förlossningen, och om vad som var orsaken till att jag inte fick Lo hos mig efter förlossningen. Läkaren jag talade med då försökte kolla i datorn, men hittade inget om det där. Fanns inget i Los journal som tydde på att hon skulle ha behövt vara på barnavdelningen så länge som hon var. Jag frågade ifall hon kan kolla om det står nått i min journal men hon menade att hon inte hade tillgång till den.. Så frågade jag att hur ska jag få reda på varför hon inte fick vara hos mig efter förlossningen, eftersom att det lämnat som ett trauma och för att jag ska känna mig bekväm med att föda vid Kokkola igen så måste jag få veta varför det gick som det gick. Då sa hon: Du kan fråga sen vid förlossningen så kan dom kolla upp det där. Jag bara: Vid förlossningen, alltså när jag ska föda mitt barn som jag har i magen? – Ja. Nått mer du undrar över? 

Där och då bestämde jag mig för att föda i Vasa. 

Så ja, jag har försökt få reda på varför, men jag vet ännu idag inte varför hon låg på barnavdelningen och blev matad med ersättning. Jag skulle ju såklart inte ha lika stort trauma av detta om det skulle varit så att hon behövde hjälp med andningen länge, eller vad som helst. Men eftersom att de bara hade hjälpt henne med andningen i 5 minuter och sen fört henne till barnavdelningen, klätt på henne, matat henne och sen bara haft henne att ligga där ensam trots att jag låg och väntade på att få upp henne på bröstet för första gången en våning upp, nej alltså bara nej. Sen att INGEN kan svara på varför det blev som det blev, nej alltså förtroendet fanns bara inte längre., och det är så synd.

/ Carro

4
Lämna en kommentar

avatar
2 Diskussionstrådar
2 Trådsvar
0 Följare
 
Mest gillade kommentar
Hetaste diskussionstråden
4 Kommentatorer
APatriciaMSE Senaste kommentatorerna
  Följ  
nyast äldst mest gillade
Meddela om
E
E

Tack för svar 🙂 men ne-e alltså, vad konstigt att ingen kunde svara! Förstår att förtroendet inte finns för den personalen mera.

MS
MS

Har du begärt att få läsa journalen själv? Jag hade också trauma efter första barnets förlossning. Han spenderade 1 vecka på barnavdelningen och jag fick aldrig ha honom hos mig på bb. När jag väntade andra barnet begärde jag all text som fanns skriven om både mig och barnet från första förlossningen. Sen gick vi också igenom det på rådgivningen. Det var jobbigt men kändes ändå bra att få hela händelseförloppet svart på vitt.

Patricia
Patricia

MS, oj va smart! Om jag blir gravid igen ska jag definitivt göra de jag med, har miljoner frågetecken.

A
A

Man kan också kunna läsa vissa delar av sin egen journal på MinaKanta men vet dock int om förlossningspapprena finns tillhands därvia.. men kan ju vara värt att kolla upp 🙂